Jump to content
BulForum.com

Дайте съвет отностно стол за бюро

THE STORM

Recommended Posts

Аз поне - не. В крайна сметка аз взех един от Office1 но не съм особено доволен. Седалката е леко твърда и дори с едно одеало сгънато на 5 ката пак не е това което търсех но засега става. Като се замисля и "великия" Embody на Herman Miller не ми беше особено мека седалката - само облегалката му ми хареса.

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

С колегите си купихме няколко Humanscale Freedom. Те са адски доволни, но аз имам

прешипан нерв и изпитвам болки - ще трябва да си търся напълно неподвижен стол, докато

си реша проблема :(

С колегите си купихме няколко Humanscale Freedom. Те са адски доволни, но аз имам

прешипан нерв и изпитвам болки - ще трябва да си търся напълно неподвижен стол, докато

си реша проблема :(

Повече от 2000лв за стол?

Всъщност на мен Herman Miller-a ми допадна много. Стори ми се достатъчно удобен и ден преди да го купя минах през Икеа да проверя какво има там...

В крайна сметка взех това http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/S59817085 т.е. по-тунингованата версия. След няколко седмици продължително седене, мога да кажа, че столът си заслужава парите. Естествено има компромиси по-отношение на прецизността на ръкохватките и позиционирането, но нека не ставаме дребнави. За тези пари - толкова. :)

За тези, които не им се дават много пари, им препоръчвам да се провят из тържищата за офис оборудване. Покрай кризата има наистина изгодни предложения от фалирали фирми.

Повече от 2000лв за стол?

Herman Miller Embody - 2500 euro без ДДС (последно като го гледах преди година беше толкова) И цената скача леко ако избереш няколко екстри като колелца за твърди повърхности (гумирани леко), не знам си какви подлакътници и материал за тапицерия, хромирани или не крачета и т.н.

При правилно позициониране на тялото и настройване на стола, няма необходимост да си облягаш главата.

За да няма нужда да си облягаш главата значи да работиш в изправена позиция - нещо което ти натоварва пък кръста. Нищо, и на мен първия ми стол беше като този който си избрал и също си мислех че е ултра удобен. Сега не мога да се начекна и смятам че Аерон не е ДОСТАТЪЧНО удобен. Само на HumanScale столовете не съм гледал още защото ги има само в София.

При правилно позициониране на тялото и настройване на стола, няма необходимост да си облягаш главата.

Абе то при правилно позициониране на тялото и от облегалка нямаш нужда, ама с кръста ти какво става след втория час не ми се мисли. Същото е и с врата - като офис стол в учреждение по го виждам, но да го взема вкъщи, където често ми се налага да бачкам без ставане часове наред...това значи, че вечерта няма да мога да си завъртя главата. Не знам, твоята работа може да е "по-олекотена" и през половин час да ставаш и да се разкарваш насам-натам, но при мен не става.

За да няма нужда да си облягаш главата значи да работиш в изправена позиция - нещо което ти натоварва пък кръста.

Кръста се натоварва най-малко, когато седиш под форма S и облегалката ти подпира в долната страна гръбнака. Ако тръгнеш да използваш някаква легнала стойка, то натоварването на кръста е по-голямо.

Същото е и с врата...

Врата се натоварва от неправилно позициониране на гръбнака и липса на подлакътници.

Ако не ми вярвате, консултирайте се с човек, който е професионалист (ергономист) в областта на седенето на стол.

Кръста се натоварва най-малко, когато седиш под форма S и облегалката ти подпира в долната страна гръбнака. Ако тръгнеш да използваш някаква легнала стойка, то натоварването на кръста е по-голямо.

Няма такова нещо. Особено пък ако си протегнеш краката напред върху табуретка. Не случайно креслата в стил La-Z-Boy са толкова популярни :) Само че там си 2 идеи по-излегнат от необходимото за работа с компютър...

Врата се натоварва от неправилно позициониране на гръбнака и липса на подлакътници.

Ако не ми вярвате, консултирайте се с човек, който е професионалист (ергономист) в областта на седенето на стол.

Вратът ако има на както да го облегнеш поне за малко е много приятно.

Консултантите - имай предвид че цялата наука е базирана на това че въпросното стоене става в ОФИС и се работи на бюро което има нам си каква форма. Все пак никой няма да ти постави легло (или лежанка) в офиса, нито пък ще имаш 3х3 метра само за 1 човек така, че да се опънеш назад и да си качиш краката върху табуретка.

За сведение - свалил съм подлакътниците на стола си... защото съм изрязал дупка в бюрото за да мога да си подпирам лактите на самото бюро а не на стола. По-удобно е... МНОГО... айде кажи ми колко от подобните консултанти биха ти препоръчали подобно бюро? Едно от последните на Herman Miller има опция за да се излегнеш по-назад: http://www.hermanmiller.com/Products/Envelop-Desk

Откриха топлата вода... около 10 години след като си направих подобно бюро и се сетих да работя така.

И на въпросния професионалист кажи да си осъвремени леко информацията - кръста се натоварва по-малко когато си излегнат назад - мързи ме да търся статията (може и на сайта на herman miller да съм намерил линка - не помня) но преди 6-7 месеца попаднах на статия където се обясняваше че последни проучвания сочат как при седене перпендикулярно въпреки подпирането на кръста се натоварвали нам си кои прешлени оттам и умора на самия кръст и се препоръчваше да се работи по-излегнат назад.

Ако имаш още въпроси - питай :)

ПС: Погледни тази снимка: http://www.hermanmiller.com/MarketFacingTech/hmc/images/assets/D/LI_ENV_P_20090602_021_D.jpg

Ровни се сега в темата за работното място където бях снимал моето бюро... правено 97ма година...

• 1 year later...

За съжаление нямат доставка до България.

Доставят до доста други места обаче. Сещам се за няколко различни начина за да си го достави. Говорим за начини, а не фирми.

Може да се достави до Англия и от там да го докара Еконт, но да се ръсна над 700лв за нещо, което дори не съм пробвал - малко трудно... :D

Може да се достави до Англия и от там да го докара Еконт, но да се ръсна над 700лв за нещо, което дори не съм пробвал - малко трудно... :D

Еконт е възможно най - лошият избор за доставки от Англия. От друга страна всеки път ми плащат такива обезщетения, че стоките които са ми доставяли до една ми излезнаха без пари. Може и да са сменили екипа. От доста време не съм ги ползвал.

• 1 month later...

Я кажи какви са другите варианти, че аз първо за еконт се сещам

http://www.empresa.forumi-bg.com/vt3.html

http://www.kdshoppinguk.com/

Вторите имат курсове 2 пъти в седмицата, и май цените им са по-добри.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...