Jump to content
BulForum.com

Перфектният персонален музикален плеър


Recommended Posts

Имам дилема. А може би и трилема... Нуждая се от перфектния персонален музикален плеър (FM радио е много голямо предимство). Също така и от нов телефон. Или поне нов панел за настоящия 6300, който използвам за работа и бърза интернет справка.

 

Вариантите са много, но се опитвам да ги сортирам. И все пак не мога да открия най-правилния за мен вариант. А те са много:

 

Apple-iPod Nano плюс нов панел или подобен телефон?

 

Sony walkman (или Philips и Creative) плюс ... същото...

 

Sony Ericsson W890i, заменяйки телефон и може би достатъчно добър музикален плеър?

 

...или може би Nokia 5310 XpressMusic, въпреки минусите си пред Sony?

 

Apple-iPod touch, добавяйки в себе си перфектна мултимедия, но липса на FM, в комбинация пак с подобен телефон или панел за настоящия.

 

Apple iPhone ще реши проблема ми до голяма степен, но струва ли си парите (големите) и ще издържа ли на до 18 часа музика (въпреки липсата на FM, което е достатъчно голям минус) и изпълнението на функцията телефон. (май същото се отнася и за Sony Ericsson)

 

 

Освен моите мисли, ако сте така добри вие, дайте ми и по-добри варианти за мен! Които ще са добри варианти и за всички друг с този казус...

Link to comment
Share on other sites

Нокиа 5800 съчетава нещата, които търсиш + навигация. Батерията също е добра. И вече не е толкова скъп, не че беше супер скъп като N-series например. Има недостатък в сглобката, ама се претръпва.

Link to comment
Share on other sites

Не бих си взел телефон за слушане на музика, ако ми трябва за работа... Най-малкото, че батерията ще му пада доста бързо.

Теди ти си дал прекалено голям ценови пояс. Моето мнение е за sony walkman, може най-новия модел NWZ-S54* ~ 250-300лв. Старият звучеше перфектно, новите не съм ги виждал. Зависи и какъв меломан си, защото 300лв са си 300лв...

Ако не си доволен от сегашният ти 6300, може да вземеш 5530, който ще е малко по-добър от сегашният ти. По-нов модел, повече екстри и т.н., но ако си доволен, няма смисъл да даваш пари за нов само заради музиката...

 

 

5800 ми каза един приятел от Хенди, че имат доста проблеми, някои ги връщали за рекламация по 4-5 пъти. Не знам дали защото е много разпростанен или така се е случило, но е факт...

Link to comment
Share on other sites

В случая аз съм със всички ръце и крака ЗА Sony това за мен е най-добрият плеър по критерии качество на звук , яркост на дисплей и не на последно място издръжливостта на батерията в моя случай 40часаmp3

което много малко плеъри го предлагaт на пазара .. досега съм ползвал два плейъра на сони и лошо немога да кажа за тях освен че трансфера им е малко по-бавен :)

В момента съм със NWZ-E438F който има и радио ....... По добър звук ми вади от радиото на плеъра от колкото от радиото на колата ....колкото и смешно да звучи ........

Link to comment
Share on other sites

Е айде сега, и по 50-100лв има много по-качествени от оригиналните ;)

Не мисля, че съществува толкова качествен плеър, че да се вземат слушалки за 200 - все пак се захранват с литиево-йонна батерия 3,6V и са оптимизирани за дълъг живот на батерията, нали - не са с крайно стъпало клас А на 30-40волта и не можем да говорим за маниашко хай-енд качество, че да се хвърля човек на маниашки слушалки...

Link to comment
Share on other sites

Мойте слушалки са почти 50 лева и са далеч от идеален звук но те толкова си могат не може да се иска повече. По принцип в момента слушам музика на телефон който е средна хубост но съм ги слагал и на качествена звукова карта. Откъм високи има какво да се иска леко резнати са най-високите. Иначе за 70-100 лева има прилични слушалки в зависимост какъв точно звук се търси и каква музика се слуша. Но определено тези от комплекта са за коша. Просто се губи смисъла от добрия плеър. Друг е въпроса че нарочно се слагат боклуци слушалки в скъпите плеъри за да покрият недостатъците им. Пример мога да дам с Айподите които направо ми бъркат в здравето, особено ми бъркат в здравето собствениците им които твърдят, че вадят невероятен звук при условие че ползват оригиналните им слушалки които са като магазин всичко от един лев... но да не отплесвам. Слушалки трябва да се купят възможно най-добрите които позволява бюджета.

Link to comment
Share on other sites

Така е за оригиналните слушалки, на епъл са най-скапаните от всички съществуващи, на сони примерно съм виждал горе-долу свестни, но пак са посредствени.

Мойте слушалки са AKG на 4-5 години, май бяха към 40лв.

Плеъра ми е дърт айпод и мисля, че с тези слушалки звучи максимално добре - всеки плеър има органичена динамика, високи изкривявания и тн - ако ще студиини слушалки за 800лв да си купиш пак ще звучи като плеър, все едно да сложиш хубави колони на касетофонче сонаши от руския пазар :P

Слушалките ги ползвам и на хубава звукова карта и звучат много добре за музика с бърз небумтящ бас (рок, метъл), според мен няма какво повече да се иска от "тапи".

Проблемът е, че нормалния юзър не е чувал за AKG, Sennheiser, Shure и мисли Sony и Creative за най-яките, а те всъшност са си посредствени марки (както казват маниаците "ширпотреба"), при тези марки повече плащаш за марката, отколкото за качество, като това го има най-много при iShit.

Link to comment
Share on other sites

Тц тц забрави pioneer имат страхотни слушалки около 50 лева даже и аз съм с такива. Иначе едни такива вадят повече от перфектен звук за повечето плеъри и си струва да се сложат на хубав плеър.

Link to comment
Share on other sites

Teddy, ако решиш за някой Apfel ми се обади да проверя каква е цената при нас. Имаме и Zune HD за 389$ ако не се лъжа - според ABI това е плейърът с най-добър звук - http://www.anythingbutipod.com/archives/20...e-hd-review.php

 

хмм, за цената или аз не съм довидял добре или това е някаква ненормална цена... хмм... както и да е, ако решиш Apple или Zune ми пиши на PM.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Какво предпочете в крайна сметка или ще си правиш коледен подарък? :)

За сега най-вероятно ще комбинирам Ipod Touch 32gb с HTC Touch Viva. Събирам информация, въпреки че не пиша много в темата. Благодарен съм за всеки коментар!

Link to comment
Share on other sites

аз ти препоръчвам SE W995 или Aino имат Clear Audio и звука е доста добър като за телефон мисля че още 2-3модела на SE имат Clear Audio а пък ако искаш телефон и плеър HTC е добър избор а за плеър новия walkmen той също е с Clear Audio, OLED touch дисплей, Wi-Fi и тн.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...