Overdrive Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 Ако не се лъжа на мен ттл-а ми беше 64, така че едва ли е от това. Ако е от ттл-а май въобще няма да тръгне, нали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BrowseMan Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 Винаги има възможност, но се пипа във компютрите зад рутера,а не в самия рутер. За Windows XP се назначава допълнителен ключ в регистъра и му се дава стойност 129 -ето описание какво и къде се прави Работи, но не помага при Гигабитци за съжаление. Говорейки за частният случай в който проблема може да е от ТТL-а. И твоят метод работи, ама не е гъвкав. Така всеки път ще трябва да го настройва, като преинсталира, като закачи нов компютър към мрежата. Пък и нещата се забравят, какъв е смисъла да помниш някаква процедура как се прави, като можеш еднократно да си настроиш рутера и да забравиш завинаги, за въпросната настройка. Ако имаш мрежа от 20 машини и на 20-те ли ще направиш настройките на Windows-a. Ами ако не са само Windows-и.. Далеч по смислено е да се правят подобни манипулации на трафика, при самият рутер, а не при клиентската машина. ПП-Ако се сетне ТТL-а през софта на рутера-а, няма ограничение с каква ланка си . Ако не се лъжа на мен ттл-а ми беше 64, така че едва ли е от това. Ако е от ттл-а май въобще няма да тръгне, нали? Ами, то въпроса е, какви мерки за "наказание" предприема доставчика спрямо хоста, на който е детектнат по нисък TTL. Ако спира напълно интернета на "нарушителите", то тогава - Да. Нямаше да има изобщо интернет. Ама какво точно прави ISP-то можем да гадаем. Като цяло (но има и изключение) TTL-а няма пряко отношение за това дали имаш интернет или не. Просто това е времето за живот на един пакет в мрежата. Достатъчно излишна информация се събра за ТТL-a... Някой от модерите, ако реши, да премести дискусията за TTL-а в нова тема... Аз спирам да разводнявам тук... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 Малко допълнителна информация по въпроса: Колега с подобен проблем си пуснал на един от домащните си компютри HFS сървър за да обменят файлове с приятел. За да работи сървъра отворил през рутера 80 и 8080 портове, и от 3 дни рутера му не е забил нито веднъж независимо дали сървъра работи или не. Може би обаче компа към който са отворени портовете трябва да е пуснат все пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.