zlobil Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 Та значи какво ли не опитах и не мога да подкавам УАЙ-ФИ рутър-а да работи нормално без да ми прекъсва нет-а. Първо имах един линксис които се оказа че е несъвместим с мрежата на евроком щото не можел да изпраща ТТЛ нейм или нещо такова. Както и да е продадох го . Купих Д-линк за близо 200лв и пак не става , нета си прекъсва , не мога да открия зависимост кога точно , няма точно определен интервал някой път прекъсва на всеки 2 минути някой път не прекъсва и 2 часа бях го заебал ама ся пак се подсетих и съм решен да го направя , моля дайте някъв съвет къде бъркам ........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 Според мен си избрал грешния доставчик... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeon Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Кажи какъв е точния модел на сегашния рутер.Едно приятелче,което е абонат на ГГБИТ без проблеми си ползва нета с ТОЗИ рутер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Аз брах много ядове с динамичните им IP-та. Ако има номер да е статично IP-то шанса да заработи стабилно е голям (дори linksys-a който си продал вероятно ще работи бетон със статично IP) Link to comment Share on other sites More sharing options...
minko_vm Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 DD-WRT това ми помогна на мен виж дали го потдържа в сайта им Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Аз брах много ядове с динамичните им IP-та. Ако има номер да е статично IP-то шанса да заработи стабилно е голям (дори linksys-a който си продал вероятно ще работи бетон със статично IP) Има номер.Просто си виждаш динамичното ип преписваш го на листче със всички днс и други работи и след това си го правиш на нормално.Ип-то принципно го сменят всеки месец или на 3-4 месеца.Поне мойто от 5 месеца си е същото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Според мен си избрал грешния доставчик... +1 И аз бях направил тази грешка, но я поправих. Ползвах рутер тп-линк за 30лв (без wi-fi) и никога не съм имал проблеми, слагал съм на приятели разни евтинии с wi-fi по 50-60лв и също си работеха... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Има номер.Просто си виждаш динамичното ип преписваш го на листче със всички днс и други работи и след това си го правиш на нормално.Ип-то принципно го сменят всеки месец или на 3-4 месеца.Поне мойто от 5 месеца си е същото. Дали не съм се сещал за това? Май съм... и не работи... поне с ЕК - работи точно токато изтече lease-a в DHCP server-a. След това спира. При БТК АДСЛ-а е друго - там винаги има 192.168.1.2 но те имат други проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Един приятел също имаше проблем с рутер и ггбит . Пробвахме 2 рутера и нямаше нет , а на стационарното ПЦ имаше. Накрая се обади на ггбит и каза , че няма нет .Като отишли и пробвали с техен лап топ се оказало ,че проблема е в кабела. Никой не разбра как е имал нет на стационарното ПЦ. Така че проблема може да е й в кабела. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted November 18, 2009 Author Share Posted November 18, 2009 НЕ става и не става , снощи пробвах и с един друг рутър работи 5,10,15 минути и после прекъсва за 2-3 минути както преди го правеше..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRoX Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 И аз имам нещо проблеми с нета от както сложих Wi-Fi рутер на ггбит-а. Точно прекъсване нямам де, но скоростта нещо ми падна значително. Торентите често започват да се свалят от третото-четвъртото рестартиране на програмата. Клиповете, ако щеш ги загравя супер бавно. Усещам някаква неприятно забавяне на скоростта, но не мога да разбера от какво е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 Aми явно си е от гигашит-а имам тп линк wr340g вкъщи и го ползвам само за да имам нет на телефона в тоалетната. Рутера си работи без проблем като не се ползва wi-fi-то, като си поиграя малко с тела рутера сплита и иска рестарт, бях 1 седмица във В. Търново където вуйчо ми има същия и там по 2-3 часа си играех в нета с телефона и няма грешка..... GGSHIT For The Win .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 А като пробваш да се вържеш директно на твоя компютър пак ли прави такива говна? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 Не знам , аз от над 2 години вече съм бил с 4-5 различни WIFI рутера към GGShit и никога съм нямал подобни проблеми... Не че ги хваля нещо, но наистина съм нямал проблеми от такова естество. Сега съм с един евтин TP-Link N-draft и повече от месец не се е налагало да го ресетна по вина на доставчика... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 1, 2009 Author Share Posted December 1, 2009 А като пробваш да се вържеш директно на твоя компютър пак ли прави такива говна? Не като е свързан директно с лаптопа няма проблеми..... аз си взех скапания лаптоп заради безжичният интернет и сега си имам настолен лаптоп Вчера пробвах и с рутера ми от офиса , пак същият проблем ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaq Posted December 1, 2009 Share Posted December 1, 2009 Ми обади им се и им кажи че имаш рутер Link to comment Share on other sites More sharing options...
SouLReAVeR Posted December 3, 2009 Share Posted December 3, 2009 А пробвал ли си с най-новия фърмуер на рутера и с най-новите драйвери на утройството за безжичен нет на лаптоп-а ти? Аз имах подобен проблем с моя лаптоп - при теглене на големи торенти - сиреч над 1гб - на моменти за около 20-30 секунди торента спираше да се тегли (както и самия интернет на лаптопа ми) и после пак започваше - това 3-4 пъти на торент... реших проблема с най-новите драйвери на Wireless устройството и с намаляване на броя конекции във Торент клиента ми. Надявам се някое от горепосочените да помогне и на теб. Поздрави! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted December 3, 2009 Share Posted December 3, 2009 Не е от firmware-а, GGbit правят някакви мизерии... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted December 3, 2009 Share Posted December 3, 2009 Аз минах на Нетгруп, чудя се как някой още е на Евроком, при положение, че правят мизерии, съпорта е никакъв и нета не е кой знае какво за Пловдив Няма да разправям как стоях без нет 2 седмици преди да се откажа, защото не е по темата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaq Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 Аз преди година като бях на ггбит и си взех рутер имах подобни проблеми и им звъннах да им кажа че имам рутер и още на същият ден ми се обадиха да ми кажат че всичко трябва да бъде наред и ако възникне отново инцидентно проблем да им се обадя пак и това беше Link to comment Share on other sites More sharing options...
viktor4o19 Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 Аз също имах проблеми с рутер при интернет на Гигабит. През ден се дискънектваше и много се ядосвах. Чудех се дали е от рутер или доставчик. Влезнах в сайта на производителя на рутерта свалих си последния излезнал фирмуер. От тогава минаха около 3 седмици и нито веднъж не съм имал проблеми с нета-нито забивания, нито някакви други проблеми. Лично аз бих ти препоръчал това. Колкото за Гигабит знам, че преди са правили проблем за рутери и поради тази причина много мои приятели се махнаха от тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 5, 2009 Author Share Posted December 5, 2009 евроком са мизерници ама в смирненски няма много опции , в офиса съм на нетгруп ако го имаше и до нас до сега да съм се преместил отдавна.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
resonance Posted December 17, 2009 Share Posted December 17, 2009 Както каза Виктор смени си firmware-a и ще се оправи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BrowseMan Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 Ако имаш възможност да пипаш TTL-а, нагласи го да се инкрементира с +1 за всеки пакет. Мисля че ЕК не правиха проверки за ТТL-a, но не пречи да се пробва, ако имаш настройката тествай. ПП - Съжалявам, ако темата не е актуална... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 Ако имаш възможност да пипаш TTL-а, нагласи го да се инкрементира с +1 за всеки пакет..... Винаги има възможност, но се пипа във компютрите зад рутера,а не в самия рутер. За Windows XP се назначава допълнителен ключ в регистъра и му се дава стойност 129 -ето описание какво и къде се прави Работи, но не помага при Гигабитци за съжаление. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.