Evil_Hacker Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 При опит да вляза в Windows Network ми дава директно: unable to mount location : failed to retrieve share list from server :X Почетох из нета за подобен проблем и пробвах 1-2 solution-а но или аз нещо не правя както трябва или е нещо по сериозно :x Проверих и убунтуто и windows 7-цата са "WORKGROUP".. При опит за директно влизане в windowsa : Could not display "smb://192.168.1.2/". Error: Failed to retrieve share list from server Please select another viewer and try again. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vhristev Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 При опит да вляза в Windows Network ми дава директно: unable to mount location : failed to retrieve share list from server :X Почетох из нета за подобен проблем и пробвах 1-2 solution-а но или аз нещо не правя както трябва или е нещо по сериозно :x Проверих и убунтуто и windows 7-цата са "WORKGROUP".. При опит за директно влизане в windowsa : Could not display "smb://192.168.1.2/". Error: Failed to retrieve share list from server Please select another viewer and try again. check this http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1169149 POzdravi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted November 13, 2009 Author Share Posted November 13, 2009 Направих всичко от линка,и сега наистина успях да влеза във Windows Network,но при опит да влеза в пц-то с windows-а ми изписва "Openning PC-NAME".. You can stop this operation by clicking cancel.. след което ми изкарва пак грешката от 1вия пост Link to comment Share on other sites More sharing options...
YavkatA Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Направих всичко от линка,и сега наистина успях да влеза във Windows Network,но при опит да влеза в пц-то с windows-а ми изписва "Openning PC-NAME".. You can stop this operation by clicking cancel.. след което ми изкарва пак грешката от 1вия постИмах подобен проблем, и се оказа, че е от firewall-a. Като за начало можеш да го изключиш - sudo ufw disable и да видиш дали това няма да отстрани проблема... Ако е от това, можеш да го оставиш изключен, или да го пренастроиш да не филтрира трафик от samba (за второто има упътвания из нет-а) Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted December 27, 2009 Author Share Posted December 27, 2009 Всички firewall-и махнах (отново) - на пц-то с win7,на рутера,и тук на убунту-то... Пак е сгомнясана работата,сега ми вади при опит да влеза в Windows Network:"Unable to mount location,Failed to retrieve share list from server." EDIT: Тъй тъй имам тема- имам още 1 проблем с ubuntu(вече 9.10) - взех че послушах wine и изтрих pulseaudio ... и работата се прецака отвсякъде >.< Преинсталирах го сега,всичко върви ок,но всеки път щом рестартирам pc-то,тръгва на muted от pulse audio volume control-a и също така на 0 master volume 0 front volume 0 surround volume от alsamixer-а >< Някой има ли идея как мога да запазя избраните от мен настройки,че всеки път щом рестартирам и полудявам :Х Link to comment Share on other sites More sharing options...
YavkatA Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 Всички firewall-и махнах (отново) - на пц-то с win7,на рутера,и тук на убунту-то... Пак е сгомнясана работата,сега ми вади при опит да влеза в Windows Network:"Unable to mount location,Failed to retrieve share list from server." Ако нямаш winbind, инсталирай го и пробвай пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vhristev Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 За мрежата ти с Windows-a значи никога не съм ползвал тези Auto NEtwork discovery винаги правя линкове и хардкодвам през fstab Можеш лесно да направиш това като натиснеш дясното на десктопа избереш Create Luncher има падащо меню избираш Location и доло на location пишеш : example : smb://192.168.0.100/SHARENAME това е ако Win-a ти е с ИП 192.168.0.100 и си си шернал някъква директория с има SHARENAME и вече ще имаш на десткопа иконка която като е натиснеш ще отваря Windows share-a ти .. Това е моето предложение. Поздрави Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.