Jump to content
BulForum.com

Monitor

Recommended Posts

Nqkoi moje li da opravq monitori. Zna4i problema e takyv: naposledyk ze da gubi cvetove i po edno vreme ze da fyrlq iskri ot vytre i zagasna. Posle pak proba4ka raboteshe raboteshe i izvednyj izgasna kartinata. Sega ve4e ne raboti :) Nqkoi moje li da opravq. Shte si platq kolkoto struva.

При мен проблема при стария ми монтор Деу 15" '95 е че работи монитора и след няк'во време картината изчезва и аз го изключвам след време 10 мин го включвам и всико е ОК за 10-20 мин после пак същото сложих му един голям ФАН 20" и така издържаше по 10 часа но сега вече не издържа и 20 мин с ФАН. Ако някой може да помогне или да предложи добр сервиз където няма ремонта да ми излезе по-скъп от монитора да каже.

Благодаря предваритлено !!!

Koi da tyrsim na tozi nomer. I tova nqkakva firma li e ili ET ?:)

Търсиш господин Панамски :)

Vsi4ki tia problemi se polu4avat, kogato vuznikne probiv v TXO-to. Obiknoveno tova sa simptomite: smiana na cvetove, prekusvania, migania. Lo6oto e, 4e edno novo TXO e 80lv, ima zdravi monitori za tia pari.

Uspex s popravkata

lz5lr, ти някъв майстор ли си???

Аман от майстори. Един път ми изгоря ТХО то айде на ремост 50 лева на втория път се отказах от услугите на сервиза.

за 170 лева си взех СОНИ плосък.

Сега имам ДЕЛ тринитрон без ТХО. Мини насам да ти го подаря.

Ako naistina izliza tolkova skypa popravka to po-dobre da si zema za 100 - 120 leva neshto svqstno :) Pero ba4ka li toq del i kolko pari mu iskash kvi inchove e ?

Тоя дел е 17` бачка само дето ТХО то издъхна. Кинескопа е перфектен, имаше запас. Не съм мислил да го продавам но ако го продавам ще му търся 50 лева. Аз лично си я слагам цената.

Значи можем да минем и без такива съмнителни обиди ;)

по принцип за диагностика пари не взимам -плаща се само при свършена работа

Не искам да те обиждам пък било и с "съмнителни обиди".

Диагностиката е ясна, изгасне ли екрана и почне ли да пука все едно със детско пистолетче на секунда по един два пъти тогава е ТХО. Има пробив и е на късо. Изключвайте докато не се е скапало нещо друго. Щом се развали ТХО ми тогава от монитора нищо не става. Що нищо не става ли щото ремонта му е 60-70 лева.

moje i da ne e THO ima edna podrobnost 4e kogato se razsyhnat kondenzatorite v zahranvaneto se vdigat naprejeniqta.Vrazli4nite modeli naprejenieto koeto zahranva THO-to e ot 80-170 volta i predstavi si 4e tova naprejenie se vdigne s 10-15 volta izhodnoto shte se vdignes 2-2,5 kV dori i da e novo THO pak nqma da izdyrji na naprejenie s 10-20% po visoko ot nominalnoto.Zapomnete edno - ako se izpolzva edin ured v pomeshtenie s normalna temperatura i vlajnost proizvoditelite davat jivot na THO okolo 50000 4asa - kolko vreme pravi tova mojete i sami da smetnete, a za tezi koito ne mogat da smqtat tova e okolo 5 godini i polovina vez da se izklyu4va monitora ;)

P.S ako ima probiv monitora vyobshte nqma da trygne.Izhodnoto naprejenie na THO-to e kym 25kV na takova visoko naprejenie 4ASTI4EN probiv nqma taka 4e ne moje da raboti malko i posle da izgasne

Не искам да те обиждам пък било и с "съмнителни обиди".

Диагностиката е ясна, изгасне ли екрана и почне ли да пука все едно със детско пистолетче на секунда по един два пъти тогава е ТХО. Има пробив и е на късо. Изключвайте докато не се е скапало нещо друго. Щом се развали ТХО ми тогава от монитора нищо не става. Що нищо не става ли щото ремонта му е 60-70 лева.

Да, ама не. Лично при мен беше умножителя - беше му се напукала пластмасата от старост и при по висока влажност или гъст цигарен дим почваше да патка. Лепнах му едно двупластово стъклотекстолитче и се закрепи още четири години да кара, като на месец-два го отварях да го чистя от прахуляка. Накрая геройски сдаде на преклонната възраст от 9 години, последните 3 от които даже му беше изключен сейвъра. Естественно при сдаването първо му гръмна умножителя, после запуши ТХО-то :) ама кинескопа вече беше толкова сдухан, че не си заслужаваше повече борба. Виж кондензаторите навремето не се сетих да проверя :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...