Kobrata Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 Tърся някъде в Пловдив където да се продават комплектчета за зглобяване на усилвател, нещо малко и не много мощно (15~25w), не повече от 25- 30лв да е. Правя го For Fun! А не за качество Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Пише се Сглобяване, във всички магазини за електроника има, но не са нищо особено (обикновено клас B или D с някакви интегралки на +12в). От тези комплектчета ми беше харесал с TDA1554 - 2x22W и сравнително добро качество за интегралки. Трябва да си направиш захранване и да си купиш и подходящ радиатор. Ако искаш добро качество направи си транзисторен клас AB, по-скъпо и сложно, но си струва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted November 1, 2009 Author Share Posted November 1, 2009 Бях чел точно за такова усилвателче с TDA1554 - 2x22W предполагам антично захранване 200w Compaq би свършило работа, и си намерих голям меден охладител видях че във Вик и Ват има китче с TDA1554 и то бая евтино, утре или във вторник ще ида да го взема ще кача и снимки като започна работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 Преди 6-7 години бяха по 6лв, така че и сега ще са евтини комплектите сигурно. Навремето си бях вградил в една работеща пентиум единица такъв усилвател, но имашe шумове, като работи компа. Трябваше да му сметна някакъв филтър, но не ми се занимаваше и за 10лв си купих траф. По спомен усилватела свиреше по-добре от всички респроми и подобни боклуци, които можех да си позволя и въобще е доста добро бюджетно решение (по-добро и от повечето пц колонки). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted November 4, 2009 Author Share Posted November 4, 2009 Излагация голяма беше днес. Ходих към Вик и watt и не намерих тда 1554 чип, чудих се какво да правя и лелчето там ми каза за вече готови схеми, но беше останала само една бройка със chip TA8210. Отделно от това си купих 2 бр чинч женско и 2 бр като това само че са 2 отделни. За момента изкормих едно захранване от кутията му и смятам да натикам всичко вътре. За захранване имам адаптор с output 15V, на схемата пише че на макс усилвателя използва 9-20V. Добавих си бутонче за вкл и изкл. Радятор(ите...)а който имам не ми вършат работа защото на никои от тях дупките не съвпада с чипа, ако някой може да пробие да свирка, ще почерпя трябва да взема и тинол преди да продължа, щото не се сетих че няммам и така, грубо в момента стигнах до кривата круша и едва в петък ще се продължи работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Защо държиш на готов - купуваш си частите (само 4-5 външни елемента) и ги запояваш на такава платка Надявам се, че бързо ще стане ясно, че тези усилватели са калпави и ще се зарибиш за нещо по-серозно, например като това :smile: Излиза колкото някое дърто сони, а си е хай-енд. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted November 7, 2009 Author Share Posted November 7, 2009 Не държах на готов, просто тoва имаше в наличност, гадинката е готова и се оказа сполучлива, 1 клипче снимано с телефона http://rapidshare.com/files/303585250/____...__0009.3gp.html http://www.easy-share.com/1908367085/Видео0009.3gp на клипа свири със 8 АА батерии, (с адаптора свири по същия начин) захранва 2х7 w колонки и е идеално за музика на баскетболното игрище има и 2 кyсура, 1: има гаден шум като не свири 2: ако вдигна на повече от 4 чертички звука ( nokia 5130 xpresmusic) poчва да криви, но си е достатъчно силно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.