NightWolf Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 Съжалявам, знам че има такава тема, но немога да я открия с търсачката....Та проблема ми е, че субтитрите ми излизат като гръцки букви. С к-лите пак съм и имам флекс тайп . Някое да знае как се оправя ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheep Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 Зависи коя програма ти вади субтитрите. Примерно аз съм с DirectVobSub (появява се като зелена стрелка долу до часовника) и като се кликне на стрелката на меню Main се вижда Text Setting, където има бутон със шрифта. Като се кликне на него има още настройки - още веднъж бутона с името на шрифта и най-отдолу има поле Script, където избираш Cyrillic. За шрифт може да избереш Arial - би трябвало да го има със стандатната инсталация на Windows или Helvetica примерно, като по-неутрален. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel94 Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Пробвай със:Start>Control Panel>Date,time,language and regional options>regional and language options>горе в прозореца избираш advanced и от падащото меню избираш bulgarian. След това те пита дали да се рестартира>даваш ok.И след рестарта пробвай субтитрите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Съжалявам, знам че има такава тема, но немога да я открия с търсачката....Та проблема ми е, че субтитрите ми излизат като гръцки букви. С к-лите пак съм и имам флекс тайп . Някое да знае как се оправя ? На новите версии на k lite няма зелена стрелка.Даваш десен бутон на екрана на MPC и избираш меню субтитри.Оттам arial и под полето с размера на буквите има езика.Трябва да го нагласиш на кирилица. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.