Divaka Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Скоро,сигурно ще се разкарват със спринцовки с ваксини и флакончета тамифлу,ще станат вегетарианци... Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3Mag Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Нито Тамифлу, нито Ремантадин, нито Изопринозин, нито противогрипните вакини, нито пък хранителните добавки или мултивитамините ще ви предпазят от свинският грип! Ваксини за него ще пристигнат след 2-3 месеца. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 И какво? Хората, които се предразположени към пневмония, глупави ли са, ако искат да си спестят евентуални усложнения, без значение за какъв грип иде реч? Наистина истерията е прекомерна, но това не означава, че хората не бива да са предпазливи. А както знаем, хигиенната култура на болшинството не е никак на ниво - писнало ми е грипозни да стоят на работното място, да кашлят и подсмърчат по цял ден и то при нулева продуктивност от тяхна страна, при положение, че могат да си стоят вкъщи и да се лекуват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Най-после един човек да мисли нормално Разправяха даже, че в щатите за много хора била ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ваксинацията За последното не си прав - номера им минава, всяка година се правят милиарди и както върви май ще нещата стават във все по-големи мащаби... Последната новина - за деца до 9 годишна възраст една ваксинация не е достатъчна - трябват ДВЕ! Не се нагрухаха, още им трябва... не им стига веднъж да си се ваксинирал, още веднъж трябва. И ако себе си си прежалил, махнал си с ръка, то как няма да ваксинираш детето си?!? Ще го ваксинираш, че и пет пъти ако кажат. Не дай боже нещо да му стане, после ще се побъркаш... Ето така се преборва икономическата криза. За всеки лекар е очевидно, че грипа в момента дори не е нов щам - това че най-често хваща хора под 30 годишна възраст говори ясно, че не става дума за нов щам, а за вече известен, за който населението над 30 има изграден имунитет, понеже вече го е минал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 хахаха карикатурите цепят мрака П.С. дано на никой да не му опре до главата тоя грип, че не си е въобще шега работа! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Това е обикновен грип,просто хората които се лекуват по домашно ги хваща пневмония.Чак тогава отиват при лекъря и ако не се пртомени нещо ги хваща втора пневмония от там сърдечна недостатъчност и край. ПС:ИСкам грипна ваканция Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Извинявай, че сме толкова тъпи, но така и не разбрахме защо световната здравна организация обявява пандемия за един ОБИКНОВЕН грип??? СЗО си обявява пандемия, защото това и е част от работата, друг е въпроса, че грипът никога не е ОБИКНОВЕН! Това е най-лесно мутиращият вирус от тези които са опасни за хората, точно за това да наречеш грипа - обикновен, е меко казано нелепо. Апък, трети въпрос е, че фармацевтичните компании имат огромен интерес от раздухването на такива психози, защото в тази работа има адски много кинти..... Зада се предпази човек от т.н. "свински грип" е достатъчно да се спазват нормалните хигиенни норми за такава ситуация! Между другото СЗО, всяка година си обявява грипни пандемии - попитай чичко Гутъл по въпроса и ще се увериш сам. Цялата работа е, че след дългогодишните опити за промивка на мозъците ни - явно вече се бележи успех. За всеки лекар е очевидно, че грипа в момента дори не е нов щам - това че най-често хваща хора под 30 годишна възраст говори ясно, че не става дума за нов щам, а за вече известен, за който населението над 30 има изграден имунитет, понеже вече го е минал... То, и аз това бях писал по-напред в темата, ама хората или не четат, или не мислят.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 То, и аз това бях писал по-напред в темата, ама хората или не четат, или не мислят.... Щото слушат телевизия и се паникьосват. Пък те журналистите като си нямат за кво друго да се зачекнат... Аз пък вчера си взех 10 буркана акациев мед Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Абе вие си мийте ръцете по-редовно и не контактувайте с болни, пък нека да е само психоза... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 [offtopic] тва с миенето на ръцете редовно ми припомни за един тип и неговото виждане по въпроса за тоалетната, миенето и ръцете... той твърди, че човек трябва да си мие ръцете и ПРЕДИ да посети тоалетната - в името на хигиената на нещата които пипа в тоалетната... има много логика в твърдението му.[/offtopic] Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Най-добрия лек и превенция е да намалите телевизията . Аз като не гледам съм по-добре . Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Най-добрия лек и превенция е да намалите телевизията . Аз като не гледам съм по-добре . true true :punk По темата - според мен всеки да се пази както от останалите грипове,никой не го е лепнал грипа ей така.Винаги си има причина или ти е слаба имуната с-ма или просто контактувате с вирусоносители това е.Българските домакини ги пере параноята заедно с Ани Салич всяка вечер по тв-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 [offtopic] тва с миенето на ръцете редовно ми припомни за един тип и неговото виждане по въпроса за тоалетната, миенето и ръцете... той твърди, че човек трябва да си мие ръцете и ПРЕДИ да посети тоалетната - в името на хигиената на нещата които пипа в тоалетната... има много логика в твърдението му.[/offtopic] Че вие не си ли ги миете преди ??? По темата - според мен всеки да се пази както от останалите грипове,никой не го е лепнал грипа ей така.Винаги си има причина или ти е слаба имуната с-ма или просто контактувате с вирусоносители това е.Българските домакини ги пере параноята заедно с Ани Салич всяка вечер по тв-то. Да бе контакт с вирусоносители. Те лекарите досега да са се натръшкали до последния ако беше само от контакт.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krischy Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Да личната хигиена тряя се спазва винаги няма значение дали има свински телешки патешки или рибешки или незнам там къф си грип ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Да бе контакт с вирусоносители. Те лекарите досега да са се натръшкали до последния ако беше само от контакт.. Те пък лекарите щот не са по-малко хремави и сополиви от пациентите през зимата Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Че вие не си ли ги миете преди ??? и преди и след... мием си и не само ръцете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prishqletsa Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 В този грип няма нищо по-различно от гриповете които минават всяка година! Самият факт, че засяга предимно младите хора, показва, че не е нов, а някога в последните тридесетина години вече се е "изявявал" и по-възрастните са си изградили по-силен имунитет срещу него. От всеки вид грип умират хора, това, че преди не се шумеше толкова около това, съвсем не означава, че се е появил заличителят на живота. От тези истерии "Луда крава", "Птичи грип", "Свински грип", "Гъша хуйня" и т.н. - печелят единствено фармацевтичните компании! (говорим за бая милиарди печалба) А, мен ме е яд, че стадото май се поосети навреме, че някой пак го бъзика и цената на свинското не се срина (както стана с пилешкото и телешкото), та да си от ям на ефтини пържоли..., маа му и късмет! П.п. Гриповете които минават всяка година също са различни мутации, между другото. Точно поради тази причина и ваксините се появяваха на пазара в последния момент (заради времето което е необходимо на вирусолозите да проучат коя разновидност ще е преобладаваща през сезона) СЪГЛАСЕН СЪМ С ТЕБ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Те пък лекарите щот не са по-малко хремави и сополиви от пациентите през зимата A ти правиш ли разлика между това да си сополив и това да имаш 38.5*C температура? и преди и след... мием си и не само ръцете. E сега взе да ме гризе любопитството какво още си миеш преди и след като си ходил по малка нужда. Щото краката ако съм у нас и съм ги понамокрил може и да си ги подмия (стават инциденти) обаче ако си на работа ми е крайно любопитно какво точно и как си подмиваш Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 A ти правиш ли разлика между това да си сополив и това да имаш 38.5*C температура? E сега взе да ме гризе любопитството какво още си миеш преди и след като си ходил по малка нужда. Щото краката ако съм у нас и съм ги понамокрил може и да си ги подмия (стават инциденти) обаче ако си на работа ми е крайно любопитно какво точно и как си подмиваш Аз имах 39,7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
laury Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Най-ефикасният и евтин начин за лечението на грипа: Взема се таблетка аспирин и се слага на корема. Втрива се с още един корем до пълното усвояване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Най-ефикасният и евтин начин за лечението на грипа:Взема се таблетка аспирин и се слага на корема. Втрива се с още един корем до пълното усвояване. Уточнявай, с маски, или без... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Може и с хартиена кесия, ако е много зле положението Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.