Jump to content
BulForum.com

Свински грип

Guest Rumbata

Recommended Posts

Като спрем да гледаме "сензационите" предавания на некадърни и неграмотни журналисти опитали се да хванат гребена на вълната и да вкарват истерии на хората.

На късмет...Да пази Господ.

Няма да им се вържа на спекулациите,за да си купя чудотворното хапче наречено тамифлу или ремантадин и да съм един от милионите пуснал своето левче в нечия фармацевска хазна...Грип,създаден именно от тези,които сега ни плашат и ни викат "Купете си ваксина".Видя се,че номера им не мина с птичия и лудата крава...

Сякаш от сезонните грипове не умират хора?И нека не се заблуждаваме от изолирани случеи в България,едната жертва от свинския грип се самолекувал 10 дни,а другия бил наркоман...

Guest Rumbata

Искаш да кажеш, че това в Трявна е журналистическа измислица и не трябва да й обръщаме внимание?

...

Не е точно измислица, но по всяка вероятност до епидмия тук няма да се стигне. Журналистите пренасят у нас задокеанската истерия, но забравят да споменат (или изобщо не знаят) че сегашните жители на новия свят са наследници на хора които векове наред са се женели за роднини поради малкото хора в колониите. Същата практика е имало и в средновековна Англия и Испания които са основния източник за първоначално заселване. Казано с други думи - наследниците на англичаните и испанците в америките са генетично увредени и по податливи на болести от останалите хора по света. Птичият грип също тръгна от място с такава практика - в Китайската империя се е считало за нормално да се съхрани богатството на фамилията като роднини се женят помежду си.

http://www.direct.gov.uk/en/Swineflu/DG_177831

http://www.nhs.uk/Conditions/Pandemic-flu/...s/Symptoms.aspx

ето някои полезни линкове за тези които разбират английски :)

btw: в UK е много зле положението всяка седмица се удвоява броя на заразените дори вече избягвам градския транспорт и метрото най-вече а в BG всичко е ала-бала гледат как да си вдигнат рейтинга телевизиите :)

Не е точно измислица, но по всяка вероятност до епидмия тук няма да се стигне. Журналистите пренасят у нас задокеанската истерия, но забравят да споменат (или изобщо не знаят) че сегашните жители на новия свят са наследници на хора които векове наред са се женели за роднини поради малкото хора в колониите. Същата практика е имало и в средновековна Англия и Испания които са основния източник за първоначално заселване. Казано с други думи - наследниците на англичаните и испанците в америките са генетично увредени и по податливи на болести от останалите хора по света. Птичият грип също тръгна от място с такава практика - в Китайската империя се е считало за нормално да се съхрани богатството на фамилията като роднини се женят помежду си.

При нас поне, който е минал си е оставил семето :Д.

Какво е станало в Трявна?

Пълнят главата на хората с глупости, майка ми СПЕЦИАЛНО ми се обади да ме предупреди, че видиш ли имало епидемия от свински грип и прочие простотии, та и на нея обяснявах, че обикновеният грип на година убива в пъти повече хора от свинския. Не знам защо е цялата тая истерия, добре, че нямаме телевизор в квартирата :Д.

Повечето да не кажа всички починали не са получили навременна медицинска помощ. И в българския случай човека си е отишъл, защото не му е обърнато внимание повече от 4 дни и заболяването се е развило да не говорим, че е бил наркоман, колкото и стряскащо да звучи такива случай има почти всяка година като хора стават жертви на нормален, а не на свинки грип. Все пак да не се забравя, че преди да бъдат открити антибиотиците грипа си е било доста смъртоносно заболяване. В другите държави повечето починали или са били на възраст с доста разклатено здраве и грипа просто ги е довършил /същото можеше да свърши и обикновен грип.../ или са били емигранти който не смеят да се явят на свестен доктор за да не бъдат екстрадирани или заради други причини не са получили адекватни медицинска помощ и медикаменти. Свинския грип не е нищо по-страшно от обикновен грип стига да се лекува както трябва. Освен това той подлежи на мутации както всеки друг вирус - впрочем няма 2 поредни години грипове с един и същи щам - буквално са безбройни. Освен това по време на грипните периоди циркулират през заразените няколко вида грип /различни щамове/ и доста често дори в един и същи пациент може да има различни щамове на грип. Ако някой се разболее е повече от нормално в себе си да има и свински грип - по-доминиращ или не не е от значение след като лечението е все едно и също. Ваксини колкото и да е чудно на всички е безмислено да се слагат за грип. Първо гаранция, че 20-те или 30-те щама който са включени във ваксината ще минат от тук и няма да мине и друг вид или няма да мутира някой от познатите е нулева, т.е. да се ваксинира човек е като да носи дъждобран на дупки - може и да не се намокри, но е малко вероятно. Ако някой е доволен от ваксина го държи на по-здравата си имунна система не на ваксината. Освен това грипния период е няколко месеца - до края на грипния период дори и човек да се е защитил вируса е мутирал в нещо срещу което няма защита и понеже е изнежен откъм външни въздействия от ваксината накрая си го отднася доста зле ако се разболее. Естесвено всеки има право на избор, но да се почва с някакви истерии, защото са казали по новините е смешно.

Guest Rumbata

Не става въпрос за истерии, а за нормален човешки страх.

Аз лично съм объркан, защото в последните 10 год. единствения лекар който съм посещавал е бил зъболекарят ми.

А ся кво - само да ми текне носа и бегом при джипито....да не говорим, че ще се сблъскам с огромна опашка от такива като мен.

Не става въпрос за истерии, а за нормален човешки страх.

Аз лично съм объркан, защото в последните 10 год. единствения лекар който съм посещавал е бил зъболекарят ми.

А ся кво - само да ми текне носа и бегом при джипито....да не говорим, че ще се сблъскам с огромна опашка от такива като мен.

В този грип няма нищо по-различно от гриповете които минават всяка година! Самият факт, че засяга предимно младите хора, показва, че не е нов, а някога в последните тридесетина години вече се е "изявявал" и по-възрастните са си изградили по-силен имунитет срещу него. От всеки вид грип умират хора, това, че преди не се шумеше толкова около това, съвсем не означава, че се е появил заличителят на живота. От тези истерии "Луда крава", "Птичи грип", "Свински грип", "Гъша хуйня" и т.н. - печелят единствено фармацевтичните компании! (говорим за бая милиарди печалба) А, мен ме е яд, че стадото май се поосети навреме, че някой пак го бъзика и цената на свинското не се срина (както стана с пилешкото и телешкото), та да си от ям на ефтини пържоли..., маа му и късмет!

П.п. Гриповете които минават всяка година също са различни мутации, между другото. Точно поради тази причина и ваксините се появяваха на пазара в последния момент (заради времето което е необходимо на вирусолозите да проучат коя разновидност ще е преобладаваща през сезона)

Guest Rumbata
ОФФ:Хора .... ТАКА ли не разбрахте , че грипа е ОБИКНОВЕН , а пък свинете сме самите НИЕ.

Хахаха

Извинявай, че сме толкова тъпи, но така и не разбрахме защо световната здравна организация обявява пандемия за един ОБИКНОВЕН грип???

Извинявай, че сме толкова тъпи, но така и не разбрахме защо световната здравна организация обявява пандемия за един ОБИКНОВЕН грип???

Не се извинявай ... Просто се пошегувах (а ти веднага го приемаш навътре).

Написал съм даже "ОФФ" преди поста си ;) :)

АЗ СЕ ИЗВИНЯВАМ , че правя толкова тъпи шеги ... Края на света дойде , а пък аз се базикам. Колко съм прост ....

Простено ти е.

Няма да им се вържа на спекулациите,за да си купя чудотворното хапче наречено тамифлу или ремантадин и да съм един от милионите пуснал своето левче в нечия фармацевска хазна...Грип,създаден именно от тези,които сега ни плашат и ни викат "Купете си ваксина".Видя се,че номера им не мина с птичия и лудата крава...

Най-после един човек да мисли нормално B)

Разправяха даже, че в щатите за много хора била ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ваксинацията :confused

За последното не си прав - номера им минава, всяка година се правят милиарди и както върви май ще нещата стават във все по-големи мащаби...

Guest Rumbata
Простено ти е.

Имаш да кажеш нещо по темата, или....

Най-после един човек да мисли нормално B)

Разправяха даже, че в щатите за много хора била ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ваксинацията :confused

За последното не си прав - номера им минава, всяка година се правят милиарди и както върви май ще нещата стават във все по-големи мащаби...

Их тая световна конспирация бееее....помете Левски и ЦСКА, да се готвят Обама, Путин и ББ :P

Абе, хора, само за протокола, свинският грип до момента е убил над 6500 човека в цял свят за 6-7 месеца. Обикновеният, сезонен грип убива 500 000 човека всяка година. Така че, да, свинете сме ние, които се поддаваме на масовата психоза.

Мамка му, писна ми да гледам хора с маски по улиците :Д.

Защо продължаваме да мислим с телевизорите вместо с главите си? Колко хора са починали от този грип и колко от обикновения? И починалите къде са и какви са - това някой отчете ли го или стряскащи са цифрите? И изобщо някой като се разболее от "обикновен" грип ходи ли на лекар или си стои в къщи и пие аналгин и аспирин и чака да му мине? Имам предвид да ходи не просто за да си вземе болничен или извинителна бележка ами за да го прегледат по-сериозно. Егати истерията настана аз недоумявам как може толкова хора да се паникьосат.

В Пловдив не знак как е, щото през седмицата съм в София, тук е направо лудница! На ден виждам минимум 15-20 човека с маски. Оня ден продавачката в магазина беше с маска :Д.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...