fashion_m Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 BIOS-a ми изписва 2 грешки: Real time clock failure и Hard disk configuration error. Също така изписва CMOS checksum error и не ми помни настройките на BIOS-a. Ето скрийншотове: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 Провери си батерията на дъното да не е заминала ;о Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Променял ли си някакви настройки на биоса? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fashion_m Posted October 22, 2009 Author Share Posted October 22, 2009 Променял ли си някакви настройки на биоса? Ами не, той няма почти никакви настройки. БИОС-а е само 2 странички, първата е на снимката, а втората има няколко опции за power management. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Ами не, той няма почти никакви настройки. БИОС-а е само 2 странички, първата е на снимката, а втората има няколко опции за power management. А windows зарежда ли го с тези грешки? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fashion_m Posted October 23, 2009 Author Share Posted October 23, 2009 Не, пише Boot disk failure, insert system disk. Харда не го детектва. Вкарах системна дискета и FDISK ми изписва No fixed disks present. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Не, пише Boot disk failure, insert system disk. Харда не го детектва.Вкарах системна дискета и FDISK ми изписва No fixed disks present. Хард диска или ти е заминал или не е вкл. коректно. ЕЕЕЕ какви спомени ми навява 486 DX4 имах един лаптоп на времето с Win 3.11.Той ми беше първият комп. в живота.Като си спомня колко му се радвах Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Батерията е заминала и биоса е на дефолт настройки. Извади диска и прочети какво пише на етикета му - цилиндри, сетори, глави и потърси ръчно такава комбинация в биоса. Ако успееш да подкараш компа подмени батерията, но тя може да е запоена на дъното та ще те поизмъчи. Тези дъна нямат автоматично разпознаване на периферия, или ако имат работи зле затова се налага да се настройват ръчно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.