Jump to content
BulForum.com

Wireless Routers

Recommended Posts

Skoro 4uh da se kazva 4e wireless ruterite ili izob6ti vsi4ki bez4i4ni ruteri sa bili vredni za 4oveka.Kazvat 4e uvrejdata mozaka,nervnata sistema i polovata sistema.Iskam da popitam dali nqkoi znae za takova ne6to.Neka oba4e da polu4a otgovor ot hora koito naistina znaqt a ne ot nqkoi koito ne sa navtre v ne6tata(kato men).

P.S. Dano da e fal6iva trevoga 4e neznam kvo 6te go pravq moq :confused :confused :confused :sick :sick

Първо: има си тема за железарията - Hardware ;)

Второ: излъчването от wireless устройство е доста по-слабо от това на стандартен GSM, да не говорим за мобифон по стандарта NMT-450 :woot

Пълна глупост е да се притесняваш за това ;)

Бе не знам за безжичните рутери, ама от тролеите със сигурност от полето на тока ти се получава отражение на и на мозък и на нервите и на половата с-ма и на стомашно-чревния такт... Особено ако живееш на едно ниво с кабелите на линията или до разпределителна подстанция... Честотата там нещо и някакво си магнитно излъчване... то за това няма тролеи никъде вече по света - само тука у нас още ни тровят с тях.

:) потърси IEEE 802.11/b/g/ etc. - както и да го погледнеш мобилния ти телефон те облъчва :D повече от таз джаджа wireless-a. Ако си роден към средата на 80-те години - чернобил хич не се притеснявай. Имонизиран си към всякакви дребни лъчения ;)

Според дебелите книги/сайтове работи на 2,4GHz и има обхват 500фута- на закрито до 5км на открито -според модела разбира се/моя е linksys -та се водя понеговите дебели книги :D/ Сравнявай с мобилния си телефон и годината на раждане. Крайното заключение, кое отива на боклука можеш да го съобщиш тук. Сговорна дружина ще ти помогне да се оттървеш от "ВРЕДНИЯ" уред ;) :inqn

Vijte sq nqma li nqkav sait ili nqkade kadeto da pro4eta za tezi ustroistva.Trqbva mi spe6no za6toto v momenta sam bez nego to4no poradi tazi pri4ina.Edin si misli 4e strani4nite efekti sa opasni i mi go vze.Pitam go az kvo mu e tolkova opasnoto i toi po4na da redi i si mi vze wireless4eto :( .

Razgledah sumati saitove i doc failove ama nikade ne mojah da namerq dali imat strani`ni efekti(moje bi nqmat no...)Edinstvenoto koeto razbrah 4e rebotnata 4estota im e nai-malko 2.4 GHz.Nqkoi znae li na kolko sa telefonite i dali tazi 4stota e vredna za 4oveka. :confused

GSM-ите са технология вече на 10-15 години и никой не казва твърдо дали са вредни ли не, ти искаш за нещо което навлиза от 3-4 години да разбереш...То и храната е вредна ама лапаме нали?

Razgledah sumati saitove i doc failove ama nikade ne mojah da namerq dali imat strani`ni efekti(moje bi nqmat no...)Edinstvenoto koeto razbrah 4e rebotnata 4estota im e nai-malko 2.4 GHz.Nqkoi znae li na kolko sa telefonite i dali tazi 4stota e vredna za 4oveka. :confused

Имат бе......ИМАТ.Много странни ефекти имат.Освен, че ти гълтат тока "много странен ефект :P " ти рутират и интернета "ооооще по-странен ефект :wir ". В крайна сметка неможах да разбера ЗАЩО невярваш на всички тези хора които се опитват да ти го обяснят ?????Във www.google.com "казано ти е вече" потърси например

..........

-Щтръкват ли ми пръстите на краката ако ползвам такъв рутер?

-Вредно ли е да се лежи или спи върху такъв рутер?

-Дали на котката ще и окапе козината ако захапе кабела за ЛАН-а?

все такива добри въпроси.

Преди време една беше питала дали е проблем ако стъпи на жп линията и с ръката се хване за жицата.......е.....отговориха и :

-Ако сте достатъчно висока "в което се съмняваме" за да можете като стъпите на жп линията да се хванете за жиците................АМИ ЩЕ ТРЪГНЕТЕ :punk

Е.....извинявай за тона ама вслушай се в по-опитните и по-препатилите юзери на форума.

Първо: има си тема за железарията - Hardware ;)

Второ: излъчването от wireless устройство е доста по-слабо от това на стандартен GSM, да не говорим за мобифон по стандарта NMT-450  :woot

Пълна глупост е да се притесняваш за това ;)

Само ще добавя, че дори не го слагаш до ухото си :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Кой те зариби с тези глупости :wacko:

всички устроиства произвеждани сериино трябва да влизат в някакви норми като бдс iso и други подобни, а от 6-7 години вредата върху човека влиза също в тези стандарти така че не се притеснявай от едно такова устроиство нищо няма да ти стане

Аз твърдя че честота от порядъка на 2.4 GHZ е вредна в близост до предавател!!!!

Аз пък твърдя, че излъчванията от личния ти GSM са мнооого по-вредни, защото са доста по-мощни и освен това са на по-ниска честота, която е с по-големи проникващи способности.

В тази класация домашните микровълнови печки заемат твърдо първа позиция (да ги изхвърлим от домовете си!!! :D). За доказателство можеш да пробваш да си пъхнеш главата в такава печка във включено състояние :woot :D

Плътно след тях се нареждат ретро машинките мобифони, работещи по стандарта NMT-450 :D

Ако обаче в класацията включим и "недомашна" техника, то тогава първото място ще се спечели от добрата стара военна свързочна техника от времето на Варшавския договор, лека му пръст :woot :D :lol:

За доказателство можеш да пробваш да си пъхнеш главата в такава печка във включено състояние

Неповторима тръпка :P

Edno vreme vav opisaniata GSM-ite piseshe che ne se preporuchvat za hora sas slabi surca i takiva s iskustveni klapi na surcata. Ako takiva hora polzvat GSM po neobhodimost preporukata beshe da darzat telefona na protivopoloznoto uho (sirech diasnoto) i da izbiagvat doblizavaneto na GSM-a na po-malko ot 10-15 cm ot sarceto.

Neznam kakav e tochno problema, no shtom go pishat horata, znachi ima niakakva prichina.

A be v dneshno vreme e nevazmozno da se predpazish ot vsichkite "vredni" neshta. Kade fosfati, kade nitrati, kade mrusen vazdu......... spisaka e mnogo dulag.....

fon_tomov чул си ама не си дочул. Става въпрос за електронните стимулатори. Това са капсуловани машинки с батерия, които пускат електрически импулс на секунда, който кара сърцето да се свива. Ако GSM-а работи в близост до такава машинка, най вероятното е да накара сърцето да се свива, горе долу 18 пъти в секунда. Иначе на клапите им няма нищо, нито на байпаси, щото нямат нищо общо с електроника.

fon_tomov чул си ама не си дочул.

Po-skoro chel nedochel :)

Ako ti kaza che ot medicina nedikel nima da te izluza. Az sam prost injener, koito niama hal haber ot medicina, nezavisimo ot tova, che okolo men se vartiat sade doktoria.

Skoro 4uh da se kazva 4e wireless ruterite ili izob6ti vsi4ki bez4i4ni ruteri sa bili vredni za 4oveka.Kazvat 4e uvrejdata mozaka,nervnata sistema i polovata sistema.Iskam da popitam dali nqkoi znae za takova ne6to.Neka oba4e da polu4a otgovor ot hora koito naistina znaqt a ne ot nqkoi koito ne sa navtre v ne6tata(kato men).

P.S. Dano da e fal6iva trevoga 4e neznam kvo 6te go pravq moq :confused  :confused  :confused  :sick  :sick

Да, ВРЕДНИ са!!!

Всички безжични устройства вредат на човека, а Wi-Fi или безжичните мрежови устройства най-много, защото са най-мощни и работят на изключително високи честоти 2,4GHz или 5GHz.

По същество, всички безжнични устройства са приемо-предаватели на вълни или с други думи енергия. За да постигнат голям обсег на действие Wi-Fi устройствата консумират от токовата мрежа доста ток - някои от тях - 1 ампер, други дори 2-3 ампера, което хич не е малко.

Колкото по-близко се намирате до wireless router, access point, или дори мрежова карта, толкова сте по застрашен. Основно Wi-Fi устройствата вредат на нервната система, мозъка, половата система и други.

Внимание!!! Вредата от Wi-Fi устройствата се получава след продължително облъчване и е постепенна. За това повечето организации, които следят за това до колко безопасни са устройствата не "виждат" вредата от тях.

В Америка вече започнаха първите дела срещу Wi-Fi технологиите. За повече инфо http://abcnews.go.com/sections/scitech/Liv...htv_031111.html

Кой съм аз и трябва ли да ми вярвате? Казвам се Станислав и съм завършил електротехникум ТЕЕ, бакалавър съм по Информатика и сега уча магистратура по Бизнесадминистрация.

Управител и съсобственик съм на фирма Wireless Internet Networks, Ltd, чиято първоначална цел беше да изгражда безжични мрежи. Аз също имах съмнение относно влиянието на безжичните технологии за здравето на човек и затова направих проучване по въпроса.

Четири компетентни и независими източника потвърдиха моите опасения - Безжичните мрежи са ВРЕДНИ за здравето. Не нужно е да споменавам, че фирмата ми вече не се занимава с безжични мрежи.

Призовавам Ви, помислете за вашето здраве и за здравето на околните!!!

Станислав

а Wi-Fi или безжичните мрежови устройства най-много, защото са най-мощни и работят на изключително високи честоти 2,4GHz или 5GHz.

Приятелю, нещо доста си се объркал. Всички съвременни домашни wirless AP са с мощности на излъчване от 30 до 120 mW.

Виж обаче една GSM слушалка, дето постоянно си я слагаш на главата, какво прави:

GSM 900: 890-915MHz, пикова мощност на излъчване: 2 W.

GSM 1800: 1710-1785MHz, пикова мощност на излъчване: 1 W.

Не искам да ти давам пък данните за стандарта NMT-450, защото в сравнение с 802.11 тези машини са като микровълнови печки :woot :D

Другото важно нещо е, че вълните в гигахерцовия диапазон са къде къде по-слабо проникващи, всяка по-елементарна преграда за тях е фатална.

Тогова как така реши, че точно 802.11 устройствата са най-фатални за човешкото здраве, за мен си остава загадка :woot :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...