Jump to content
BulForum.com

Имате ли си survival kit?

second.life.syndrome

Recommended Posts

Vetim said:
То и сега си трябва survival kit http://news.plovdiv24.com/112786.html , най-малкото някоя ножка трябва да си носи човек...

За да те разфасоват с нея ако са си забравили тяхната ли? Смяташ ли че ще ти помогне с нещо ако не можеш да се биеш. Или пък срещу 3ма??? Голяма глупост е да си носиш нож просто ей така...

Eagle said:
pich.gif

фантазийте :laughing:

Да де, не приканваш да пишем и грамотно :lol:
  Eagle said:
...
И наградата златен "Къци" се присъжда на...

djadomraz said:
Голяма глупост е да си носиш нож просто ей така...
Защо? Винаги нося в мен нож. Най-малкото - цитопласта в аптечката ми е на ленти - няма с какво да режа. Дръжката на ножа ми (тип пеперуда) е с няколко размера гайки - хоп, имаш гаечен ключ. За мен този нож е инструмент, не е оръжие и никога не бих тръгнал да го търся в подобна ситуация. Щото едно е да изядеш боя, друго е като извадиш ножа да те закопат някъде ;) А и ми седи в джоба на раницата. Срещу трима бих демонстрирал завидно ускорение и после издържливост на големи разстояния. Live today, die another day ;)

Иначе при атака на зомбита имам мръсен план. Обирам веломагазин (нали всички останали ще обират оръжейните) - зареждам се с консумативи и резервни части колкото мога да събера в багажника и задната седалка на кадета и отпрашвам за "Здравец". Едва ли някое зомби може да бяга по-бързо, отколкото аз въртя :Р

Antares said:
Защо? Винаги нося в мен нож. Най-малкото - цитопласта в аптечката ми е на ленти - няма с какво да режа. Дръжката на ножа ми (тип пеперуда) е с няколко размера гайки - хоп, имаш гаечен ключ. За мен този нож е инструмент, не е оръжие и никога не бих тръгнал да го търся в подобна ситуация.

Говорехме за http://news.plovdiv24.com/112786.html и носенето на ножове в тази връзка а не за мулти-функционални устройства част от които е приспособление за рязане на разни неща като лейкопласт примерно... а има и такива ножчета с ножици - определено за този случай ще са по-удобни.... аз пък си търся швейцарско ножче в което да има и клещи за кримпване :lol:

Antares said:
Щото едно е да изядеш боя, друго е като извадиш ножа да те закопат някъде ;) А и ми седи в джоба на раницата. Срещу трима бих демонстрирал завидно ускорение и после издържливост на големи разстояния. Live today, die another day ;)

Именно! Водещия принцип на Ринсуинд с други думи

djadomraz said:
За да те разфасоват с нея ако са си забравили тяхната ли? Смяташ ли че ще ти помогне с нещо ако не можеш да се биеш. Или пък срещу 3ма??? Голяма глупост е да си носиш нож просто ей така...

То по тази логика дай да не се носи никакво оръжие, за да ги улесним...Излиза, че е голяма глупост да носиш каквото и да било (пистолет, спрей, нож и т.н.), защото ще го използват против теб. Ами ако те си носят бокс, нож и т.н. - нека си ме бъхтат, колят, бесят, така ли? Да не говорим, че в Сф точно така убиват напоследък. С много бой, наръгване с личен нож и т.н., защото винаги има по-силни, по-бързи и издръжливи от теб на бягане.

За сега наистина такива случаи са рядкост тук, а да се прибереш по сред нощ не е чак толкова опасно, но в бъдеще определено ще става по-зле.

Ето една такава палка също е добър избор:

teleskopichna_palka_21_black.JPG

Любимо оръжие, малка брадва! 2 бройки до компа (сериозно са до компа) :)

Не мога да тичам бързо по една или друга причина за т'ва пък съм кораво копеле дето се вика, та предпочитам ако стане нещо да си седя спокойно и да хвърчат меса покрай мен.

След не малкото странни неща на който съм бил свидетел си имам неща под ръка.

Само снайпер нямам от изброените, обаче съм стрелял и съм много точен.

Статистика:

Здраве: 7/10

Сила: 7/10

Бързина: 3/10

Издръжливост: 4/10

Креативност: 8/10

Работа в екип: 8/10 сам: 6/10

Общо: 43/70

Инвентар:

Малка брадва 2х

Фенерче 1х

Нож 1х

Военни кубинки преправени за да мога да тичам с тях (още не съм ги завършил, ще ги ползвам за планински разходки) 1х

Етилов спирт 1х

Бинт 1х

Преносима аптечка 1х

Нещо с което да си пускам рок за да не си тормозя ушите 1х

Кафе 9х

Цигари 3х

Запалка 1х

Ръчен часовник 1х

Малко посолено месо (150гр) 1х

Чашка 1х

Умения: Тренирал съм бокс, имам леки познания покрай хватките в някои бойни стилове, хардуер, разбирам от коли, мога да запазя спокойствие в стресова ситуация.

Предпочитано оръжие:

Огнестрелно: Снайпер - Драгунов

Близък бой: Малка брадва

Кой иска да се присъедини към мен? Правя форумен екип ахаха задължително Атанас е в отбора!

:)

Всичко от написаното е поднесено с лек хумор, обаче си е истина. :)

djadomraz said:
.............

Vetim said:
...............

Извадиш ли оръжие, трябва задължително да го използваш! В противен случай както казва Бънди - Носете си вазелин... Оръжие може да бъде всичко! Това което прави сечивото - оръжие и оръжието - сечиво, е психическата нагласа... в този ред на мисли - и танк да имаш под ръка, няма да те оправи ако нямаш гащи да пуснеш кръвчица на опонента(тите) си!

Vetim said:
...

Ъъъъ за кой град говорим или за планината някъде където мечките тренират карате а хората са някакви изгладнели до смърт канибали? Защото в града няма кой знае колко такива индивиди и е по-добре да ги отбягваш а не да тръгнеш да се биеш с тях.

И пистолет да носиш, ако само го извадиш и размахваш може да си сигурен, че в крайна сметка ще ти го наврат отзад. Оръжие не се носи за самочувствие! Стигне ли се до вадене на оръжие следващото нещо което ТРЯБВА да последва е да се използва. Оръжието служи за 1 цел и тя не е перчене.

Докато измислят зомбитата мисля че ще минат поне 300 години така че не се притеснявайте.А ако стане екологична катастрофа,както е показано на The Colony , най-добре да се иде в някое село,и да се опиташ да живееш с каквото имаш,а като свърши винаги има животни из тая гора :lol:

пич.....серизоно изумен съм....

Ще ти задам 1 въпрос ама искам сериозно да ми отговориш , като малък някви травми преживявал ли си ? Баща ти да те е пощипвал по дупето ? Трябва да стигнем до дъното на твоя проблем......

lil_stenly said:
Любимо оръжие, малка брадва! 2 бройки до компа (сериозно са до компа) :)

.........................

Кой иска да се присъедини към мен? Правя форумен екип ахаха задължително Атанас е в отбора!

Като каза брадва, и аз си имам една.Возя си я в колата. :bgrin:

Vetim said:
То по тази логика дай да не се носи никакво оръжие, за да ги улесним...
Имам приятел, пенсиониран летец. Разказа ми какво им е казало едно старо куче, когато на младоците им раздали пистолети:

- Знаеш ли какво се прави като получиш пистолет?

- Ъъъ... сигурно го разглабям, смазвам?

- Не. Хващаш една пиличка и му изпиляваш мушката.

- ?!

- Да. Та като се напеш и сбиеш в някоя селска дискотека, като извадиш пистолет, щото си мъж, когато ти го наврат в задника и завъртят - да не ти дере мушката.

Да носиш оръжие е по-опасно, отколкото да не. Защото при една конфликтна ситуация, може да изядеш боя, извадиш ли пистолет - трябва задължително да го използваш. Защото може да попаднеш на хора, които да не ги стресне самия му вид, на което повечето пишман бабаити разчитат. И ако извадиш пищов и не ти стиска да отнемеш живот (а това не е толкова лесно, колкото ти се струва сега) - тогава е много вероятно да загубиш своя. Спрея - ако не обезвредиш нападателя(ите) си - това само ще ги вбеси допълнително и вместо да ти поотупат праха, може да те вкарат в болница. Или инвалидна количка. Или ковчег.

Vetim said:
За сега наистина такива случаи са рядкост тук, а да се прибереш по сред нощ не е чак толкова опасно, но в бъдеще определено ще става по-зле.
Щото явно не помниш какво беше преди 15 години.
  lil_stenly said:
задължително Атанас е в отбора!
В такава ситуация имам чувството, че всеки ще иска Атанас в своя отбор ;)

Antares said:
В такава ситуация имам чувството, че всеки ще иска Атанас в своя отбор ;)
Ами да, толкова мЯсо на разположение никой няма да откаже.

Antares said:
Обирам веломагазин (нали всички останали ще обират оръжейните) - зареждам се с консумативи и резервни части колкото мога да събера в багажника и задната седалка на кадета и отпрашвам за "Здравец". Едва ли някое зомби може да бяга по-бързо, отколкото аз въртя :Р

Ти се закани и взе, че го направи?!?

lil_stenly said:
Правя форумен екип ахаха задължително Атанас е в отбора!

Що бе? И жените ли ще мрът?

Що ли е жива тая тема още, при положение, че има изписани един товар лайна вътре. дИвчо, ми да, в крайна сметка и канибализма е изход от кризата.Спомни си при обсадата на някои големи градове в средата на миналия век какво се е случвало. Без да има зомбита.

Хора, спрете с фантастиките. Всеки си вика - на мен няма да се случи. Ама редовно има спасителни акции за такива многознайковци - било в планината, под земята, та дори и на обикновена еко пътека.

Азбука на оцеляването

ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАЙ-ЧЕСТИ ВЪЗМОЖНИ БЕДСТВИЯ И НАЧИНИ ЗА ЗАЩИТА

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...