Jump to content
BulForum.com

Имате ли си survival kit?

second.life.syndrome

Recommended Posts

Покрай епизодите на The Colony се зачудих дали аз съм единственият хухавел, който някога си е мислил за събиране на някакви неща, които биха били полезни в условията на бедствие (или зомби атака :laughing: ).

Какво бихте взели със себе си? Имате ли знания и умения, които биха ви помогнали да оцелеете?

Аз имам мешка с бойна готовност, останала ми от времето когато бях офицер от запаса :) Не се бях сетил досега за нея, даже сега като прочетох темата си спомних къде съм я наврял. Може да се каже, че имам някакви способности да оцелявам, но по-скоро в такава апокалипсистична ситуация главният ми приоритет ще ми е сина да оцелее.

Оцеляването в пост-апокалиптичен свят пълен със зомбита няма да се осланя на наличната апаратура, а главно на умения и рационално мислене според мен.

Абе вия вред ли сте.Какви са тия зомбита ,какви са тия простотий.

Вземете гледаите по-малко филми,че така като гледам маи ще изкукате.

second.life.syndrome ти нормален,ли си та и тема на глупоста пускаш.Да не почна да бъркаш реалният живот с измислиният от филмите.

Спираи тия филми за зомбита,че като гледам си се сбъркал с тях.

Ооооооооооооооооооооо върху тази тема аз и аверчетата сме говорили бая на дълго и на широко .... като цяло стигнахме до извода че за да оцелеем трябва малко да повандалстваме , главният приоритет ще бъде обирането на оръжеен магазин , след това снабдяване с консерви , после голям заряд от гориво и отпрашване някъде мноооооооооооооого далеч от града в някое поле - равно и с добра видимост за да може да не се крият гадините ... пък така докато можем :)

http://xns.blogsite.org/blog/?page_id=268

Това за мен е минималното. Моя е в пъти по-голям.По въпроса за знанията и уменията - да,имам ги. И на всеки препоръчвам да научи минималните изисквания за оцеляване.

second.life.syndrome ти нормален,ли си та и тема на глупоста пускаш.Да не почна да бъркаш реалният живот с измислиният от филмите.

Eagle, нека те коригирам малко. Първо second.life.syndrome е жена ;) Второ, пише се в_ред :lol:, с интервал между тях. Трето - простотиИ, гледаЙте, маЙ, спираЙ. Сладур. Ако не беше толкова умен, колкото грамотен може би щеше да разбереш идеята на темата. Но уви, наздраве.

Моя сървайвъл кит се състои в един грамаден туристически (ловджийски) нож (прекрасно острие) и болния ми мозък ;)

Това за зомбитата беше в кръга на шегата, не вярвах, че е нужно да го обяснявам на някого :laughing:

Не говоря за тотален колапс на обществото, но екстремните ситуации ни дебнат зад ъгъла и би било добре да сме добре подготвени.

В края на краищата е важно кой до каква степен желае да бъде подготвен - дали става въпрос за джобен комплект, който да спомогне за първите 72 часа или за по-сериозно подбран такъв, който да гарантира по-нататъшното оцеляване.

ПС: @AlBundy, мисля, че е редно всяко едно семейство да си има някакво строго уговорено място за срещи, 'щото не е сигурно кога мобилните оператори ще откажат.

Теб щяха да те утрепят още в началото на епидемията.

Ооооооооооооооооооооо върху тази тема аз и аверчетата сме говорили бая на дълго и на широко .... като цяло стигнахме до извода че за да оцелеем трябва малко да повандалстваме , главният приоритет ще бъде обирането на оръжеен магазин , след това снабдяване с консерви , после голям заряд от гориво и отпрашване някъде мноооооооооооооого далеч от града в някое поле - равно и с добра видимост за да може да не се крият гадините ... пък така докато можем :)

Доста на широко сте говорили и така сте го измислили, че на първа стъпка да си идете. Още на оръжейния магазин ще сте зомбита или трупове.

ПС: @AlBundy, мисля, че е редно всяко едно семейство да си има някакво строго уговорено място за срещи, 'щото не е сигурно кога мобилните оператори ще откажат.

Аз си знам сина във всяко едно време къде е така, че лесно ще го намеря. Що се отнася до жената - обикновенно по книгите (упс имах предвид филмите) има изобилие от хубави свободни жени и недостиг на мъже ;)

Е нали ако си в града уж има сирени,или ще стане като в книгата "деня на Трифидите " ?

Миналата седмица тестваха сирените в София. Отдавна не бях ставал свидетел на такъв епичен фейл. Микрофония (което е чудо на техниката, при положение че пускат запис), почти неразбираеми съобщения (чух само "Внимание! Внимание!") и беше супер тихо. Не знам какви са тия нови сирени, но старите дето са сигурно на повече от 50 години са с пъти по-ефективни.

@woox Всички си мислят, че те ще са единствените опитващи се да ограбят оръжеен магазин :>

Сървайвъл кит = АК47 7.62мм и много кутии с патрони !

Нож задължително.

Пистолет по желание на клиента.

Някаква манджа, ма то с АК47 нямаш проблеми с набавянето на манджа. :D

Сигурен ли си, че няма да имаш проблем срещу Т72?

С Т-72 може и да се справи..... (номера е да не го скиват от танка), ама от въздушно нападение няма да се спаси! Затова бих препоръчал някои скромни добавки към комплекта - 2 -3 подвижни зенитни, ракетни установки поне две РЛС (едната е резервна или и двете ще работят в стробо - режим) и една АСУО... плюс 2-3 АД - 100 образец 67г. за добиване на енергия в полеви условия. Има и още няколко джаджи, но те не са от първостепенна важност, овен това биха нарушили мобилноста, а тя е жизнено необходима както знаем.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Иначе моя т се събира във войнишка сухарна чанта. Наблегнал съм повече на материалите за добив на огън (лупа, 50 мл. глицерин, 2 пак. калиев перманганат освен тях винаги имам цигари и запалка) и инструментите (ножове - сгъваем и голям, сгъваем трион и клинчета за палатка 6бр.). Лекарства - Аулин 4 пак. парацетамол, йод и един войнишки джобен комплект с антидоти, бинтове и шприц туба с анестетик. Освен това всякакъв риболовен инвентар (корди, кукички, пера, тежести, вирбели, ножичка, пинсети, франзелки, вакуумирани царевица и жито....) Все пак я мъкна с мен основно когато отивам за риба..... :D

Хах нещо се пооляхте ми се струва щом чак за ракетни установки заговорихме :) То в такъв случй и един БТР няма да е зле да си имаш + един хеликоптер...

Не нещо, яко се олях! За придвижване на тези неща които съм изброил ще са необходими поне три влекача тип - панеловоз.... :lol:

Е нали ако си в града уж има сирени,или ще стане като в книгата "деня на Трифидите " ?

Ти разчитай на тия недъгави сирени и нашето "подготвено" правителство дето всяка зима го "изненадва снега" и ще си от първите заминали...

С Т-72 може и да се справи..... (номера е да не го скиват от танка), ама от въздушно нападение няма да се спаси! Затова бих препоръчал някои скромни добавки към комплекта - 2 -3 подвижни зенитни, ракетни установки поне две РЛС (едната е резервна или и двете ще работят в стробо - режим) и една АСУО... плюс 2-3 АД - 100 образец 67г. за добиване на енергия в полеви условия. Има и още няколко джаджи, но те не са от първостепенна важност, овен това биха нарушили мобилноста, а тя е жизнено необходима както знаем.

Хах нещо се пооляхте ми се струва щом чак за ракетни установки заговорихме :) То в такъв случй и един БТР няма да е зле да си имаш + един хеликоптер...

@woox Всички си мислят, че те ще са единствените опитващи се да ограбят оръжеен магазин :>

Именно. Ама чаках отговора на цитираният. :)

Пък и да са единствените (невъзможно), ми се струва, че собствениците ще са първи и няма да искат посетители. :D

Нямам си такъв кит ,но винаги съм мислил за добра идея да си направя...ще е с размера на раница горедолу.

Относно оръжейните магазини...атомните подводници и калашниците...но щом ще има зомбита ТРЯБВА да има Mingun задължително !

minigun.gif

Аз съм на мнението, че преди сървайвъл кита всеки трябва да се научи да плува. Срамота е, когато 71% от повърхността около теб е ВОДА, да не можеш да плуваш. Или не срамота, а самоубийство...

Не знам за оръжия, ракети и подводници, но нещата в такъв сценарий (може би е препоръчително да се намали малко телевизията все пак), та нещата ще опрат основно до храна и вода. Там трябва да се насочат основните усилия на всеки в тази посока. Е, хубавото е, че има радикално решение :lol: :

Човек растение се храни от слънцето:

...живее само от слънчевите лъчи. Човекът растение казва, че живее само на слънчева енергия и вода. Само понякога, от социални причини или да не обиди домакините си, приема чай, кафе или цвик от мляко.

Феноменът му е потвърден след трикратни международни изследвания, едно от които е проведено от НАСА. Още през 1995-1996 година той е гладувал 211 дни. Вторият му пост продължил 411 дни в Ахмедабад, където е бил под наблюдението на международен екип от 21 лекари...

цялата статия

П.П. Да си призная, че лично аз намирам горната информация за напълно възможна.

Мисля, че този ще е последният оцелял освен ако не тръгне към оръжейният магазин първо.

Като измрат от глад зомбитата, ще си намери една планинска жена и ще заселят планетата.

Досега несъм прочел нито една научно обоснована статия по въпроса.Докато не прочета такава или го видя с очите си няма как да го повярвам.(по повод слънчогледа).

В апокалиптична ситуация ако трябва да гледам реално на нещата вероятно бих се паникьосал и пренебрегнал всякакъв предварителен план.Организирането на групички от повече хора вероятно би имала ефект.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...