Jump to content
BulForum.com

Risen

trifo

Recommended Posts

Някой може ли да ми каже къде е Манастира? Излезнах от града, но не мога да намеря манастира.

Там където е разклона за 2та пътя за града има един път пазен от човек на Ордъра, оттам. Ти да не искаш да се присъединяваш към Ордъра?

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply
Там където е разклона за 2та пътя за града има един път пазен от човек на Ордъра, оттам. Ти да не искаш да се присъединяваш към Ордъра?

Вече се присъединих. Ще ставам магьосник.

След 1 час търсене го намерих. Оказа се, че била сградата в подножието на вулкана. Да бяха написали, че е към манастира пътя, а не към намсикво.

За мой късмет, търсенето беше през нощта в една огромна буря. Нищо не се виждаше, освен като присветне светкавица или като запаля факла. Нападаха ме от всякъде. Трябваше да пусна GOD режим, за да мога да оцелея с тия гадини дето ги изнамерих от не знам къде. Бих се даже с някакви скелети войни! Забава.

Вече се присъединих. Ще ставам магьосник.

След 1 час търсене го намерих. Оказа се, че била сградата в подножието на вулкана. Да бяха написали, че е към манастира пътя, а не към намсикво.

За мой късмет, търсенето беше през нощта в една огромна буря. Нищо не се виждаше, освен като присветне светкавица или като запаля факла. Нападаха ме от всякъде. Трябваше да пусна GOD режим, за да мога да оцелея с тия гадини дето ги изнамерих от не знам къде. Бих се даже с някакви скелети войни! Забава.

Ти почакай да стигнеш по-нататък в играта там с лизардмените и огретата...., пък да видиш тогава каква веселба е!

Да се изфукам - Претрепах шибаният огнен титан с Warrior of the order - сега ще се пробвам с маг (въпреки, че маговете ми се струват доста нефелни)

Последните 2 chapter-а просто вървиш напред и колиш гущери без почти никакво взаимодействие с NPC-тата. Точно както Gothic 2 с онзи остров.

Ти почакай да стигнеш по-нататък в играта там с лизардмените и огретата...., пък да видиш тогава каква веселба е!

То най-вероятно си има време за всичко. Аз бях 3-ти левел без никаква тренировка като отидох при тия скелети и черни вълци.

Баааси и досадата тая игра. Говори с тоя, говори с ония, говори с трети, пети и десети, и к'во - за да мога да правя някакви глупави скролчета, които всъщност не искам да правя въобще...

Супер праволинейна сюжетна линия, супер дразнещо. Т'ва не е RPG а някакъв досаден quest с тук-таме битки...

@gado, как го отепа тоя Титан бе :laughing:

Я кажи, че циклим с един френд.

Иначе героя с титанските брони и оръжия е уникален. Яд ме е че играта няма ДХ10 :wacko:

Целия номер е в това като те замеря с огнените стрели да ги отразяваш с щита право в него! Като ти направи серия от изстрели и му ги вкараш всичките той кляка и тогава му вкарваш един чук. И така десетина пъти....

Баааси и досадата тая игра. Говори с тоя, говори с ония, говори с трети, пети и десети, и к'во - за да мога да правя някакви глупави скролчета, които всъщност не искам да правя въобще...

Супер праволинейна сюжетна линия, супер дразнещо. Т'ва не е RPG а някакъв досаден quest с тук-таме битки...

Е как ще не искаш да ги правиш? В Манастира пътя на магьосник ли избра или на бияч?

Честно казано - не знам. Надявам се да съм избрал пътя на магьосник. Все още правя тестовете на мастърите... Остана ми само онзи за решаването на проблемите в града. Седя си, пестя си learning points, мъча се като грешен дявол с елементарни зверове, с идеята в някой по-хубав момент да мога да ги изхарча за магьоснически хави :]

Ред: Абе къде е тоя алхимик? Подземието го намерих, изрових стаите с различните скролове и кристални топки, но една от стаите е с магическо поле. Някаква идея как да вляза в нея?

Честно казано - не знам. Надявам се да съм избрал пътя на магьосник. Все още правя тестовете на мастърите... Остана ми само онзи за решаването на проблемите в града. Седя си, пестя си learning points, мъча се като грешен дявол с елементарни зверове, с идеята в някой по-хубав момент да мога да ги изхарча за магьоснически хави :]

Ред: Абе къде е тоя алхимик? Подземието го намерих, изрових стаите с различните скролове и кристални топки, но една от стаите е с магическо поле. Някаква идея как да вляза в нея?

Щом си избрал магьосник, значи скроловете са почти задължителни. Мисля, че другите класове не могат да ги правят, а само да ги ползват.

В подземието, трябва да минеш и през 4-те стаи, да прочетеш всичките книги. Тази с полето не е нужно да я минаваш. Има 2 скрити стаи. В едната има скелет. В другата има само един сандък. Виж картата. Всяка стая е отбелязана, като от дясната страна са на 2 нива. Едната е с глобуса за левитация, а другата е с глобуса за отключване на ключалки.

Като влезнеш през тайния вход още в началото и продължиш надолу по стълбите, в ляво има една заключена врата. Ако имаш Lockpicking 2, може да я отвориш. Иначе, продължаваш надолу. Срещу теб има още една врата, за която ти казва, че не може да я отключи. Крайната цел е, да вземеш магията за отваряне от глобуса и да отвориш тази врата. Аз супер много време се въртях, докато видя, че съм я пропуснал, а тя е в самото начало. Още преди да слезнеш надолу и да започнеш да се моташ по стаите.

След като отвориш тази врата, има една дупка в стената. Трябва да идеш, да вземеш магията с глобуса, която те прави в охлюв (Nautilus), и да минеш през дупката. От другата страна има коридор, в края на който има стая, където е алхимика.

Ако не си ме разбрал ми напиши в коя стая си бил до сега и ще ти кажа какво си пропуснал, но ако минеш през всичките стаи на картата и прочетеш всичките книги, ще е наред. Има и 1 или 2 скрити врати в стената. Отварят се с такъв пръстен, като този, който дръпна, за да влезнеш в подземието.

Всички останали стаи съм ги обиколил. С "open locks" не останаха заключени врати. Телекинезата също. Скелета също го бастисах. Важната информация ми беше как и дали е важно да отворя вратата със полето. А алхимика къде е? Че мисля да качвам алхимия като талант.

Всички останали стаи съм ги обиколил. С "open locks" не останаха заключени врати. Телекинезата също. Скелета също го бастисах. Важната информация ми беше как и дали е важно да отворя вратата със полето. А алхимика къде е? Че мисля да качвам алхимия като талант.

Нали ти казах бе човек къде е алхимика. :)

Щом си отворил всичките врати, ще ти кажа последователността.

1. Намираш вратата за която споменах. Тази, която е на подиума горе, преди да слезнеш да обикаляш между лавиците с книги.

2. Отиваш там, където е глобуса с магията за отваряне на врати. Взимаш я.

3. Тичаш нагоре по стълбите до заключената врата и я отключваш с магията. Вътре ще видиш малка дупка в стената.

4. Отиваш там, където е магията за охлюва. Ставаш охлюв. Минаваш през малката дупка, после през съседната стая в която е глобуса за телекинеза. Продължаваш да си пълзиш, докато стигнеш до дупката в стената от точка 3.

Минаваш дупката и си при Алхимика.

Другия вариант е:

На картата, може да видиш, че подземието има още един вход от другата страна на алейката със "стаите".

1. Взимаш магията за отключване на врати от глобуса

2. Тичаш на вън към манастира. През входа в библиотеката. Излизаш.

3. Отиваш в долната част на манастира, там където те настаняват теб в началото. Там има една врата, която е заключена. Гледай картата и ще видиш къде е.

4. Използваш магията върху тази врата директно и влизаш.

Това реално е вратата, която се отваря от вътре след като говориш с алхимика и която се използва после за по-лесен достъп до него.

Ако имам материалите, мога да цъкна на руната и да направя магията директно?

да, отиваш някъде където се пишат магиите и правиш!

аз лично не съм го използвал, купувах си скролове

не съм развивал магиите, но пък зависи какъв герой си

Ако имам материалите, мога да цъкна на руната и да направя магията директно?

Не ти трябват материалите, а ти трябва определено ниво на Magic Circle умението, което само магиосниците могат да научават. Различните уни искат различно ниво на Magic Circle.

Не ти трябват материалите, а ти трябва определено ниво на Magic Circle умението, което само магиосниците могат да научават. Различните уни искат различно ниво на Magic Circle.

Значи с този Magic Circle, могат да се пускат скроловете директно от руната, стига нивото ми на Magic Circle да е на нужното за руната ниво. Така ли да го разбирам? Материалите за скроловете трябват само в началото, когато съм още малък магьосник и трябва да си пиша скролове? Реално тази руна става допълнителна магия и ми консумира мана?

Имам още един въпрос. Има ли някакъв начин в тая игра да се регенерира мана с времето? Примерно, като не се бия и маната ми да се регенерира. Или кръвта.

Още съм в началото на Act 2. Не съм напреднал чак толкова. Затова задавам такива въпроси.

Значи с този Magic Circle, могат да се пускат скроловете директно от руната, стига нивото ми на Magic Circle да е на нужното за руната ниво. Така ли да го разбирам? Материалите за скроловете трябват само в началото, когато съм още малък магьосник и трябва да си пиша скролове? Реално тази руна става допълнителна магия и ми консумира мана?

Да, точно така :)

Има ли някакъв начин в тая игра да се регенерира мана с времето?

Не. В предишната им игра (gothic 3) имаше Mana Regeneration умение и то малко разваляше баланса, защото правеше играта с магиосник доста лесна. Сигурно затова са решили да махнат регенерирането на маната, както беше в първите 2 Gothic.

За да регенерираш мана/кръв трябва да спиш (мисля че няма значение колко време) или да консумираш нещо. Може също да пиеш от тези варели с вода, но те регенерираха само 20 кръв и е малко досадно след някоя битка когато трябва да пиеш от тях 9-10 пъти, за да се излекуваш.

Сега поиграх и наистина забелязах на руните 2 неща. Едното бяха изискванията за пускане директно, а другото бяха материалите за изработване на скрол. Мерси. Преди не знам как не го бях забелязал.

Намерих 2 от 5-те пръстена за вратата. Този на Пати и този, който друида поправи (май). Някаква идея къде да търся другите пръстени? Никой нищо не ми казва. Инквизитора мълчи и само тренировка предлага.

Сега поиграх и наистина забелязах на руните 2 неща. Едното бяха изискванията за пускане директно, а другото бяха материалите за изработване на скрол. Мерси. Преди не знам как не го бях забелязал.

Намерих 2 от 5-те пръстена за вратата. Този на Пати и този, който друида поправи (май). Някаква идея къде да търся другите пръстени? Никой нищо не ми казва. Инквизитора мълчи и само тренировка предлага.

Цъкаш "L", селектваш мисията, и оттам Quest map-а. Ще ти покаже къде да ходиш.

Тази игра, като цяло ми прилича на комбинация между blade of darkness и Gothic. Само дето не можеш да ги сечеш разнообразно, както беше с BoD. А circle-овете как се учат? Някой мастър ли ти ги преподава, или? Аз станах 11-ти lvl и започнах да обикалям по широкия свят и да наказвам с fireball :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...