Dreamer Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Преди да станат известни масовите проблеми със сигейтите аз си взех Seagate 500GB .11 тъй като от 500ките беше най-бърз за момента, независимо че не я тача тази марка. Но след като се случиха тия неща с firmware-ите и Seagate най-нагло заявиха, че това е проблем само при няколко човека и няма вероятност да се изгуби информация. Да, но не би - след като се прецака харда и да сложиш актуалния биос няма оправия. Ако го сложиш преди да спре да се вижда в биоса - нещата са ок. За щастие пуснаха биоса преди да ми се прецака моя. На сайта преди да го пуснат тоя биос публично пишеше - не даваме биоси и затова ни пишете мейл със серийни номера и всичко и ще ви го дадем. Да, но никой не благоволи нито да ми отговори на мейла, нито да ми прати биос. Седмица или две след което пуснаха публично биосите. Такова отношение на някаква си фирма дето е решила, че е велика въобще не ми хареса и не смятам повече да им давам пари. Същото се отнася и за NVIDIA... Иначе имам: 2x250GB Samsung SP2504C на 2-3 години - никакви грижи. 500GB Samsung T166 на около 1.5-2 години - никакъв проблем. 500GB Seagate .11 на под година - след и преди биоса - без проблеми. 1TB Hitachi .B на 4-5 месеца - всичко е тип топ. Следващия ми десктоп хард ще е Samsung F3 1TB (7200). Ако си купя 500gb за лаптопа харда ще е WD Scorpio Blue 500GB WD5000BEVT (5400) - без да се замислям. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Оо и раид контролер. Я гледай Старо, но златно. Най-много ме кефи как идиота скачаше на батут с дисковете в ръка Следващия ми десктоп хард ще е Samsung F3 1TB (7200). Защо? Питам защото не си от хората които ще вземат нещо без да са проучили алтернативите и се заинтригувах. Диск бих гледал Seagate или WD но не и Samsung (освен за SSD) но наскоро не съм се интересувал та може да съм изостанал с материала. Преди бях с едни дискове на IBM с една плоча само и бяха доста тихи и студени. Сега съм със Seagate 320ки 7200.9 или 7200.10, но NS серията (сега ES), но след като си поиграх с едни SCSII-та (noname 15krpm или поне не виждам производител - подарък от един приятел в щатите) и ми направи впечатление че въпросните 2 диска работат почти толкова бързо колкото 6 диска SATA съм в почуда дали да не съгреша и да взема няколко SCSII-та като междувременно може и SSD-тата да напреднат с материала... Но тъй и тъй не съм на зор поне колкото повече време минава толкова по-хубави излизат Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Интересното е, че току-що за първи път видях ревю на 1TB F3, но мненията на хора имащи харда явно са били верни и харда е трепач: http://www.bit-tech.net/hardware/storage/2...f3-1tb-review/1 Единствено в IOMeter се представя зле, както и всеку друг самсунг, но на всички останали тестове смазва конкуренцията на един дъх Average Read: 124,8 mbyte/sec!!! Average Write: 96,7 Но е малко странно, че в това ревю няма maximum и minimum стойности за да сравним колко му е макса на тоя хард. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 In short the F3 is an awesome hard disk drive, and while an SSD will still give you a bigger boost in performance and response times, the F3 is very much the next best thing and at a fraction of the Ј/GB. Get One. С други думи за мен 4 SSD-та че да ги пусна в R5 и 4 такива за данни на останалите 4 канала (щото areca-та ми поддържа само 8 диска) вариант 2 - минавам тънко с 2 ssd-та в R0 и си оставям настоящите 6 диска... айде пак се зарибих... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraSezZza Posted October 19, 2009 Author Share Posted October 19, 2009 От всички мнения дотук, почнах да се убеждавам за WD Black А искам само да ми кажете, за такъв диск с капацитет 640 GB, трябва ли да имам по-мощно захранване от 400 W или няма голямо значение??? Щото в момента съм с един такъв 400-ватов Delux, а пък и системата ми не е кой знае какво, та се чудя дали да сменям и захранването... EDIT: Харесах си един CHIEFTEC 550W, цена 118 лв. Струва ли си? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Смени го не защото е 400 W а защото е делукс. Вземи си нещо качествено за 70-80 лева има избор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.