бат Ицо Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Дето се казва - София е индустриалната зона на Пловдив Що се отнася до живота на село - от село по хубаво няма Само да оправят комуникациите и се преселвам на село за да строя село от градски тип, напук на селяните съградили градовете по селски тертип. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Впрочем "Дружба" - Пловдив, който е част от ЮЛА Глас - е една огромна комунистическа касичка за пране на парички (имам вътрешни наблюдения). Но факт, ЮЛА са доминанта на пазара и доста силно притискат Турското стъклопроизводство ("Шише Джам") - но това не им пречи да съкращават постоянно работна сила, да влошават условията на труд, но и да са в ТОП 50 на фирмите ( "Дружба" самостоятелно, не ЮЛА като цяло) за България. ЮЛА Глас Груп пък са заели целия Руски и Източно Европейски пазар (чрез покупка и на завод в Украйна, който допълва каталога има с тези от Гърция, България, Румъния и не съм сигурен, но и в Сърбия мисля, че имат). ___________________________ Впрочем, тази къща ... speechless. Ама много пара (твърде много гранит за мен, де). Някой път ще се сетя да снимам в Първомайско виличката. 15 години с много труд и попиляни 3 апартамента пари, чак сега заприличва на нещо. Колко бетон там и аз дори съм износил с кофите, пък колко пръст съм изкопал... и въпреки това е на лайняно място. Хем почти в равнината, хем не в балкана. Хем лятото топло, хем зимата студено, хем на 60 км от Плд... ама то трябва да се мисли преди да се купува имот. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 поправката е вярна... за това и казах - някой да ме поправи, защото не следя толко от близо. сокотаб и либхер наистина дърпат много. само може да ме радва, ако се развие сериозен бизнес в града, защото това е което дърпа напред... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Впрочем, тази къща ... speechless. Ама много пара (твърде много гранит за мен, де). Някой път ще се сетя да снимам в Първомайско виличката. Ти да не си земляк бре! Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Там сме купували имот с цел вилно ползване. Селото се казва Брягово. Карта > http://maps.google.com/maps?f=q&source...=15&iwloc=A Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 поправката е вярна... за това и казах - някой да ме поправи, защото не следя толко от близо. сокотаб и либхер наистина дърпат много. само може да ме радва, ако се развие сериозен бизнес в града, защото това е което дърпа напред... До преди няколко години се говорише Пловдив е град със затихващи функции.... Но сега и аз твърдя че нашият си град доста добре се развива но нещо ме притеснява факта че се получава тип малка София и е изнервящо на моменти .....НО така ще е докато в по малките градове бизнеса замира или се мести в по големите съответно и хорицата ще мигрират .... а нашите селца ще станат на гета ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 само дето повечето посочени "мастодонти" са извън община Пловдив, съответно бюджетните приходи от тях не идват към града, а по съседните "селски" общини, които пък вече никога няма да се съгласят да се върнат. а града остана без масивни парцели с добра инфраструктура. та къде точно да се развие масивен бизнес или производство? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheep Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Днес прочетох една имиджова публикация за тази сраница и се загледах в нея. Като се избере град Пловдив, после има избор за отделните райони. Та там изобщо не са изброени кватали като Кършияка, Кичука, Смирненски, Тракия, Център и т.н., но за сметка на това са посочени четири цигански махали. Стана ми много смешно, като го видях Изглежда все едно някой си е направил майтап с кварталите на Пловдив. Човек, който не познава добре Пловдив, и погледне това може доста да се заблуди за града и какво представлява. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Правилно си си избрал никнейма Знаеш ли какво е "Маркетлокатор"? "изброени кватали като Кършияка, Кичука, Смирненски, Тракия, Център" са в една таргет група, докато различните цигански махали са си отделни. Човек, който познава добре циганскиТЕ етноси, и погледне това, може доста добре да се таргетира (ако наистина данните са верни де) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheep Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Леко се отклоняваме от темата де , но идеята ми беше, че някой, по някаква си причина е направил тази страница и е вкарал база данни на много населени места (то пише градове, но май има и села в списъка). За по-големите градове, като София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и т.н. допълнително може да се избере и район. Като гледам София, Бургас са си добре представени откъм квартали, Варна не я познавам толкова добе, за да кажа. Предполага се, че градовете са представени с всичките си квартали, не избирателно и то по начин, който хората, които живеят в тях да го припознаят и лесно да се ориентират. Примерно в София - Лозенец си е Лозенец и Младост си е Младост. Докато за Пловдив са изброени всичко на всичко 9 квартала, от които четири са цигански махали (някой май ми беше казал, че в Пловдив има 5 цигански махали, но аз не се сещам за пета), а останалите са Изгрев, Капана, Коматево, Лаута, Прослав. Та всеки пловдивчанин ще каже, че това райониране на града е смешно, да не говорим, че повече от половината град не присъства изобщо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluedog Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 .. ( някой май ми беше казал, че в Пловдив има 5 цигански махали, но аз не се сещам за пета), а останалите са Изгрев (1) , Капана (2), Коматево(3), Лаута(4), Прослав(5?)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 от кога капана е циганска махала а Шекера не е ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 Правилно си си избрал никнейма Знаеш ли какво е "Маркетлокатор"? "изброени кватали като Кършияка, Кичука, Смирненски, Тракия, Център" са в една таргет група, докато различните цигански махали са си отделни. Човек, който познава добре циганскиТЕ етноси, и погледне това, може доста добре да се таргетира (ако наистина данните са верни де) Я сподели че аз нещо недоумявам като го гледам това Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 от кога капана е циганска махала а Шекера не е ? вие четете ли изобщо какво е написано Докато за Пловдив са изброени всичко на всичко 9 квартала, от които четири са цигански махали (някой май ми беше казал, че в Пловдив има 5 цигански махали, но аз не се сещам за пета), а останалите са Изгрев, Капана, Коматево, Лаута, Прослав. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 Циганските махали,които знам аз са Шикера,Аджисана и Столипиново.Леля ми бачка в общинско настаняване и ми ги беше казвала веднъж към 5-6 имена ама къде да ги помня такива тъпотии.А от кога Лаута е циганска махала? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 А от кога Лаута е циганска махала? Може би заради отбора? Това беше шега Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.