paspartu Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Тази година Дарик и „24 часа" ще потърсят и градовете, които най-точно се вписват в определенията „Най-добър бизнес град", „Най-зелен град", „Най-красив град", както и „Парти град". В момента Пловдив е на второ място в класацията, като убедително води Варна. Може да гласувате тук! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Имаше такава тема миналата година. Няма да гласувам, понеже не съм чак такъв шувинист. А и съм живял само в Пловдив и София, така че не мога да дам обективна оценка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Според мен в Пловдив си е добре. Живяла съм една година във Велико Търново и ми харесва, много красив град, но не и да пребиваваш дълго време там. Тия баири, лед до средата на април, жега лятото, автобуси, които забравят да дойдат (не че и в Пловдив го няма това де). Аз примерно в София повече от 2 дни не мога да живея, много ми е сиво и тълпливо (баси думата). Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Куриозното е, че повечето от "удобствата" във Варна се стопанисват от пловдивчани Но няма да гласувам срещу Пловдив, макар че Варна се напълни с граждани със селско самосъзнание и едва смогват да им изгребат боклуците. Дали някога пак ще я има Варна от 80-те - чиста и зелена? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Куриозното е, че повечето от "удобствата" във Варна се стопанисват от пловдивчани Дали ? . Питай Пикадили и хепи Бургаааааааааааааааааааааааааас ! Много е чисто, зелено, приятно. Няма много барове, но пък и шоферите са културни. И да ... тук аз съм единственият с пловдивски манталитет, който тръгва на жълто Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Бургаааааааааааааааааааааааааас ! Как би обосновал това си мнение? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Как би обосновал това си мнение? Ми ... чети Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 На мен пък Бургас хич не ми харесва... Пловдив си е спокоен град все още макар че за млад човек, който иска да гради бъдеще - София е доста по-добра. Ще дам един глас за родното място, все пак... Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Дали ? . Питай Пикадили и хепи Казал съм повечето, не всички! И не ми се отваряй на Хепи Радвам се, че ти харесва Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Пускането на разширените и ремонтирани булеварди + започване на плана за благоустройство на р. Марица и прилежащите зелени площи може да направи Пловдив еднозначно най-добрия град за живеене в България - па макар и без море. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Определено Пловдив е град с бъдеще, за разлика от Варна и София, които деградират. Това отдавна го мисля и е причината да живея тук в момента, а не във Варна. Пловдив е хубав целогодишно, като изключим двата месеца през които Варна е по-хубава, но никой не ни е вързал да седим в жегата де И причината Варна да води в анкетата е, че е пълна с приходящи за които Варна е топ ъф дъ уорлд. Аз лично не познавам варненец, който да смята, че в момента Варна е по-удобна за живеене отколкото преди 15 години. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Варна изобщо не може да се мери с нас! Нито по броя на Шекер маалите, нито по броя на каруците Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Определено Пловдив е град с бъдеще, за разлика от Варна и София, които деградират.Искрено се надявам да си прав Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Прав е, но ми се струва, че нещата, които всички пловдивчани смятаме, че трябва да станат(или поне тези, които не са с гладки мозъци) няма да се случат, преди да си имаме отговорен кмет - по възможност архитект. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Прав е, но ми се струва, че нещата, които всички пловдивчани смятаме, че трябва да станат(или поне тези, които не са с гладки мозъци) няма да се случат, преди да си имаме отговорен кмет - по възможност архитект. Ми аз не съм архитект. Ама не пречи да ме изберете . Обещавам да се консултирам с такъв при планиране на благоустрояването. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Определено Пловдив е град с бъдеще, за разлика от Варна и София, които деградират. Не искам да се заяждам, но как може да обявиш, че Пловдив е град с бъдеще? Как, след като се мъчат да ни отмъкнат дори и Панаира? Пловдив е в такъв застой в момента, че е "трудно за рисуване"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Не се заяждаш, само дето мислиш в грешна посока. За мен бъдещето на Пловдив е един спокоен, чист, зелен и непренаселен град. За теб бъдещето е един град от софийски тип. Мерси от такова бъдеще. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Не се заяждаш, само дето мислиш в грешна посока. За мен бъдещето на Пловдив е един спокоен, чист, зелен и непренаселен град. За теб бъдещето е един град от софийски тип. Мерси от такова бъдеще. ...спокойно, чисто, зелено и непренаселено... село. или град от ранга на Мелник. ако това бъдеще ти харесва... проблема на Пловдив е че няма бизнес. Няма ли бизнес, няма кинти, няма възможност за реализация... няма нищо. Един панаир остана тук. И стъкларски, който едвам крета май напоследък. Друго? Някой да ме поправи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Не се заяждаш, само дето мислиш в грешна посока. За мен бъдещето на Пловдив е един спокоен, чист, зелен и непренаселен град. За теб бъдещето е един град от софийски тип. Мерси от такова бъдеще. Пловдив, чист и зелен? Сигурно се шегуваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Ами от впечатленията ми от други местенца в България, Пловдив си е баш чист и зелен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Ами от впечатленията ми от други местенца в България, Пловдив си е баш чист и зелен. Ела и си остави колата пред нас. Гарантирам ти, че след 3 дни няма да я познаеш, а живея на 300м от Панаира. Даже точно в момента погледнах през прозореца - навън се вихри пустинна буря Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Това е моментно положение - строеж, трафик? Ти ще кажеш. И на мен в момента ми е "в гъза" положението в квартала (около църквата "Св. Георги" до Герджика) ама това е временно. Отворят ли булеварда всичко си се кротва. И в Търново, Габрово, София, Бургас, Несебър винаги ми е правило впечатление, че е по-мръсно. И в Димитроград, Хасково, Първомай... не се сещам сега за всички места. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Един панаир остана тук. И стъкларски, който едвам крета май напоследък. Друго? Някой да ме поправи... КЦМ,Aлен Мак,Чайкафарма, Флавия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 с КЦМ леко... а останалите са просто индустриални мастодонти... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 ...спокойно, чисто, зелено и непренаселено... село. или град от ранга на Мелник. ако това бъдеще ти харесва... проблема на Пловдив е че няма бизнес. Няма ли бизнес, няма кинти, няма възможност за реализация... няма нищо. Един панаир остана тук. И стъкларски, който едвам крета май напоследък. Друго? Някой да ме поправи... Много мога да те поправям. Явно не ти е познат Пловдив от едно известно време насам. В тази връзка квалификациите ти са много грешни. Стъкларският завод е гръцко предприятие и не е никакъв фактор в града и околностите му като работни места, освен това си работи на пълна пара. По-добре в такива моменти споменавай Либхер и Сокотаб, които са истински мастодонти в региона. Панаира си е панаир, няма какво да го дискутираме. В Пловдив се развиха доста нови предприятия и в това отношение се отчита напредък. В последните години и туризма се засили значително. Нека да не забравяме, че в крайна сметка Пловдив започна от едни мотокари и Пишещи машини и действително в един момент нямаше нищо освен Панаира. Виждаме, макар и мрънкайки типично по нашенски (да не кажа селски), че и инфраструктурата се развива много мащабно през последните 2 години. Може да е тежко, неприятно и зле организирано, но върви смело напред. Живот и здраве следващата година пътната обстановка ще е картинка (ако спазят сроковете). Пловдив и за моя изненада се оказа, че има близо 40000 жители повече от Варна. Аз мислех, че са ни изпреварили морските. За съжаление се строи като на състезание и при нас, както и в София. Може и да греша, но скоро ще има повече молове в Пловдив като цифра отколкото в София. Което не означава че са малки, особено единия може да подмине по площ и мол София или поне да го достигне. Що се отнася до живеене добре на никого не бих препоръчал София. София е град за работа и забавления, в никакъв случай за живеене. В града са концентрирани повечето важни институции, огромно количество хора и респективно капитали. Това го прави чудесен за бизнес, но не и за живот. Разбира се всеки си има предпочитания. Моите наблюдения през последните години показват, че всички заможни, богати и още по-богати хора се изнесоха в полите на Витоша по Симеоново, Драгалевци, Бистрица и т.н. Там те живеят истински добре сред чистия въздух на планината в огромните си къщи и дворове. Прави ми впечатление, че вече се строят комплекси къщи дори в зоната на Нови Хан, които са на 20-на километра от града. Това показва колко точно "добра за живеене" е самата София. Новото метро решава много проблеми и ако действително понамали трафика с 15-25% (говорят и за повече след новия лъч) ще се диша по-леко. В момента всички знаят какво става в час пик в София. Да речем, че това не е добра реклама за града. Знаем и колко е "чисто" и "широко" в Центъра. И как се стига до парадокси хората живеещи там не само да не могат да паркират пред дома си от претъпканост, а и да ги карат да плащат високи такси по въпроса. За панелните села във външния пояс също е известно колко привлекателни за живеене са. Живял съм и в западните и в източните покрайнини на града... Истината е, че София е град с инфраструктура, предвидена за 800-900 хиляди души, а в момента се говори, че заедно с приходящи и нерегистрирани лица града отдавна е минал кота 1.5 милиона. Естествено че ще е мръсно, шумно, неудобно, претъпкано и т.н. И респективно не особено добре (говорим за комфорт) за живеене. Иначе има много добри, направо прекрасни места за живеене в зона София. Ето едно място, което много обичам да посещавам. Намира се в Бистрица, на ръба на резерват Витоша - СНИМКА 1, СНИМКА 2, СНИМКА 3, СНИМКА 4, СНИМКА 5, СНИМКА 6. Вътре - СНИМКА 1, СНИМКА 2, СНИМКА 3, СНИМКА 4, СНИМКА 5 (пред тоя чучур се зарекох някой ден да имам такъв у дома ). Под земята - СНИМКА 1, СНИМКА 2, СНИМКА 3, СНИМКА 4, СНИМКА 5, СНИМКА 6, СНИМКА 7, СНИМКА 8, СНИМКА 9 При такива условия си мисля че и Пловдив и Варна и София са много добри за живеене. ----------------------- EDIT: с КЦМ леко... Нищо "леко" няма в КЦМ и много добре го е споменал Сашо. Убеждавам се че имаш някаква представа за град Пловдив отпреди 10-15 години, която няма нищо общо с настоящата действителност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.