Jump to content
BulForum.com

Варна е по-голям от Пловдив......

VEDi

Recommended Posts

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply
:angry1 :angry1 :angry1 Awe 6to ma zanimavate s gluposti maamvi deiba :angry: Plovdiv e nai qkiq grad si4ki drugi da duhat supata ! VVarna ....... paahahahahahhahahahah oneq ne6tasnici li we ....stiga we si4kite sa tapaci , prostaci i balaci ako ne im e torizma sa kato riba na suho ! Plovdiv RULZZZZZZZ i zemete da q zatriete zqlata taq tema 6toto e jalka da be6e napisano ot tap varnenec OKI ama ot plovdiv4anin si e jiva izlagaciq !

Prav si poslednite pone trima kmeta sa palni ne6tasnici /v interes na istinata te sa BUFERI i vsi4o e obiasnimo/ :sick

И какво да не би да има значение фенове на кой отбор са. Какво общо има това с управленските им качества. Помисли малко преди да пишеш глупости.

Аве Варна,Пловдив.....все е в батака наречен Бьлгария,но е факт че София и Варна драпнаха много и са напред с материала..

Naistina Plovdiv izostava v ikonomichestko otnoshenie dosta ot Варна и София i tova e kofti vse pak za nas

:angry1  :angry1  :angry1  Awe 6to ma zanimavate s gluposti maamvi deiba  :angry:  Plovdiv e nai qkiq grad si4ki drugi da duhat supata ! VVarna ....... paahahahahahhahahahah oneq ne6tasnici li we ....stiga we si4kite sa tapaci , prostaci i balaci ako ne im e torizma sa kato riba na suho ! Plovdiv RULZZZZZZZ i zemete da q zatriete zqlata taq tema 6toto e jalka da be6e napisano ot tap varnenec OKI ama ot plovdiv4anin si e jiva izlagaciq !

Mnogo gluposti napisa.

Naistina Plovdiv izostava v ikonomichestko otnoshenie dosta ot Варна и София i tova e kofti vse pak za nas

Ми като е кофти, направи нещо по въпроса! Всеки може да стои и да се оплаква (типично за българин), но с това проблемите не се решават.

Много неща трябва да се променят , преди града ни да започне да просперира. На първо място - хората. После и кмета.. мен лично много ме е яд че Чомаков го преизбраха, защото е пълен некадърник.

А за това че софиянци били такива, варненци онакива - много са си умни хората, защото имат какво да работят и безработицата не им е чак толкова висока, улиците са по-добре поддържани, чисто е(във Варна, за София това май май не важи).В случая глупаците са тези които плюят другите, защото това си е чиста проба селяндурска завист.

Сега като си помисля ние българите сме си такива - когато някой е по-добър или пък по-богат от нас, веднага започваме да ревем ние колко сме умни, пък те какви са малоумници и некадърници, пък ние колко пренебрегнати излъгани и потъпкани сме били, еди-кой-си ни бил виновен.Е да ама само ние сме си виновни, никой друг. Защото ни мързи, защото искаме всичко на готово.

Типичен пример - американците. Те може да са всякакви , може да имат 300 годишна история , обаче са на светлинни години пред нас. И икономически, и културно.Всеки ден слушам как ние българите сме били по-по-най от тях.Ама не сме.Може да имаме потенциал да сме, но го използваме само да пием ракия и да ядем салата като се приберем от работа, или пък да избягаме от училище и да се напием с евтин алкохол в някоя гадна кръчма или подобие на дискотека.Българите стават все по-прости и Пловдив е типичен пример за това.

За радост има и изключения, за което много се радвам.

Mnogo gluposti napisa.

emi naprotiw... Plovdiv e evropeiska stolica na kulturata za 99 godina... mojem da go povtorim stiga da napravim ne6to po vaprosa [kato naprimer da deistvame kato na6te priqteli varnencite] imame hilqdi dekri zemq koito predi 89 sa se obrabotvali i sme nastigali SF a sq sedqt i puskat kak mu se vika6e... PLEVELI!

a otnostno broq na jitelite.. emi mnogo qsno dori moito daskalo e izvun plovdiv[tabelata e to4no sled nego i groover moje da kaje]

Не знам от кога е тая информация за Варна.Но последното преброяване за което четох беше Пловдив-360 000,Варна-320 000.Между другото Варна може де по пренаселена,но това е само за летния сезон заради множеството от туристи иначе по принцип Пловдив си е по голям и по хубав.

Много неща трябва да се променят , преди града ни да започне да просперира. На първо място - хората. После и кмета.. мен лично много ме е яд че Чомаков го преизбраха, защото е пълен некадърник.

А за това че софиянци били такива, варненци онакива - много са си умни хората, защото имат какво да работят и безработицата не им е чак толкова висока, улиците са по-добре поддържани, чисто е(във Варна, за София това май май не важи).В случая глупаците са тези които плюят другите, защото това си е чиста проба селяндурска завист.

Сега като си помисля ние българите сме си такива - когато някой е по-добър или пък по-богат от нас, веднага започваме да ревем ние колко сме умни, пък те какви са малоумници и некадърници, пък ние колко пренебрегнати излъгани и потъпкани сме били, еди-кой-си ни бил виновен.Е да ама само ние сме си виновни, никой друг. Защото ни мързи, защото искаме всичко на готово.

Типичен пример - американците. Те може да са всякакви , може да имат 300 годишна история , обаче са на светлинни години пред нас. И икономически, и културно.Всеки ден слушам как ние българите сме били по-по-най от тях.Ама не сме.Може да имаме потенциал да сме, но го използваме само да пием ракия и да ядем салата като се приберем от работа, или пък да избягаме от училище и да се напием с евтин алкохол в някоя гадна кръчма или подобие на дискотека.Българите стават все по-прости и Пловдив е типичен пример за това.

За радост има и изключения, за което много се радвам.

Ey tova e istinata. A vie si povtaryayte kolko ste veliki.

maamvi deiba  :angry: si4ki drugi da duhat supata ! VVarna ....... paahahahahahhahahahah oneq ne6tasnici li we ....stiga we si4kite sa tapaci , prostaci i balaci ako ne ! Plovdiv RULZZZZZZZ

Zabelejete kakva kultura samo

хахахахахаха си4ки много ме кефите как си защитавате градовете оба4е, когато Варна стане Европеиска столица на културата тогава ми говорете.Да наистина в Пловдив има безработица ама това е,защото нашия пълнигуш

Д-р на насиранията и похапванията Иван Чумаков гледа само как да си надуи бузите и не му пука за нас обикновенните граждани,но да знаи добре 4е наближават избори и това е лошо за него.Дочух нешто и за Стара Загора , вии така в ред ли сте аз ли като хода на море лятото и като минавам през СЗ да ме спираха на едно място козии.И ми се тварди че е по голям и по добур град аи малко земете да се позамислите и не си седнете на пурдялниците.Нито ми е за Пловдив нито ми е за София нито за някой друг град на мен ми е за България!!!

Дивотии... големите градове са шит работа. Мръсотия, простотия, престъпност. Това е една от трагедиите на БГ, че има големи градове а е селска държава.

Я забележете, коя е най-голямата област (естествена). Сам Пловдив по себе си е нищо, нещо може да го направи областта. До колкото ми е известно обаче в България всичко е супер централизирано в София. Не играеш ли със софиянци - не става работата и да играеш - пак може да не става, но ти е по-лесно.

Не е проблемът в това, че хората в Пловдив са по-тъпи или управниците по-корумпирани. Проблемът е държавата и че една София (не обвинявам обикновенните хора тук, макар и много от тях да са боклук) е хванала в хватка цялата държава с малки изключения като Варна и цеди здраво. Това е така щото просто всички най-големи бандити са в София, ако вземат да се преместят в Пловдив, ще видите, колко бързо ще се променят нещата или дори да идат в Мелник или Димитровград или някой друг малък град.

Лично аз не забелязвам населението на града да намалява. Не намалява, защото хора от областта непрекъснато попълват загубите. 2/3 от моите съученици отдавна не живеят нито в Пловдив и много от тях не са и в България (повечето), а в същото време много от сегашните ми нови познати не са родом от града. И какво значи това?

Например чувал съм а Хисаря и за Димитровград, че към 1/4 от хората там са се изселили в чужбина и има много празни жилища.

Вземете една Германия например и гледайте: голяма, световно известна фирма и къде й е представителството, а производството? В Берлин? Мюнхен? или дори Бон? Ами в Унтерклайнендорфен с 20 000 жители :)? Къде правят камиони Мерцедес? Във Вюрт - село, Гьопинген - село, а А класата в Ращат с 30 000 - 40000 жители, неотличимо от село.

И закакво трябва да живеем в големи мръсни градове, ако може да живеем в чисти села и да имаме супер комуникации?

Знаете ли колко време се пътува от Карлсруе до Франкфурт (180км) с влака? 1 час :) а пътувалили сте от София до Пловдив с влак? От центъра на Лондон до летището се стига с метрото за 40 минути, оттук до летището ще стигнете ли за 40 минути с метро? А... ма ние нямаме метро?

Абе незнам дали ме разбирате.... просто тази урбанизация е отвратителна - мръсотия и престъпност. Аз си мечтая за деня, когато

Знаете ли за Париж? Колко мислите че население има? 10 000 000? Грешка! :) 700 000 жители! Ама това е по-малко от София? :) Само дето Париж е ГРАД и то Град на Градовете, София... абе знаете е я София, какво да обяснявам!

:angry1 Nai-golemiq problem na Plovdiv e SELQNIQTA i provincialniq mantalitet na horata.Mnogo selqni se nasubraha v grada prez poslednite 4-5 godini,prosto otvrat.Naloji se nqkakuv gaden dialekt- "moji","ni znam","idno","pidise","tilifon,"tiliviziq" i ne znam oshte kvi prostotii.Varna ot nqkolko godini naistina drupna mnogo pred Plovdiv,no moreto e mnogo vajen faktor za tova.Po otnoshenie na naselenieto ne sum siguren che e po-gilqm grad.Plovdiv ima edna ot nai-golemite grebni bazi v sveta,Mejdunarodniq panair kakto i kup istoricheski zabelejitelnosti.Obache nikoi ne vlaga pari v tezi neshta.Gradut ne moje da jivee samo ot hoteli,kafeneta i magazini.Slava bogu v poslednata godina neshtata naistina se razdvijiha v ikonomichesko otnoshenie.Dostatuchno e da vidish Karlovsko shose-nqma veche nito edin svoboden parcel.Vsichko e zastroeno,edna dosta seriozna industrialna zona.Ako neshtata produljat taka shte e mnogo dobre.A za Sofia nqma kakvo da govorim tam e EVROPA-nqma nishto obshto s Bulgaria!

V kraina smetka Plovdiv si e Plovdiv i nie si go obichame takuv kakuvto e!

SELQNI IDETE SI NA SELO I NAUCHETE BULGARSKI EZIK!!!

какво ми давате пример с другите държави.Германия наи развитата индустриялна страна в Европа.Какво сравнявате България с Германия.Разликата между двете е от тук до края на СВЕТА!!!.И какво ми говорише някои по-горе за село.Дате светна драги че именно селото почна да се мести в градовете,защото на село няма кои да усигори работа да можеш да си нахраниш децата и семейството,да ги облечеш.АЗ вързвам бас че ти живееш в град ма сега се правиш на интересен колкото да правиш лала в форума!!!

Az puk da te svetna che selqnite idvat v grada shtoto go murzi da bachkat.Bil sum v Anglia i znam kak se bachka tam.Bulgarite gledat samo da skatavat.Shto imalo bezrabotica???Shtoto na selo e trudno.Po-lesno e v grada da stanesh konduktor.Ama ne moje vsichki da stanat konduktori i shofiori.Edno e da imash obrazovanie i cenz i da si nedovolen che nqma rabota,a suvsem drugo da si prost kato toqga i da iskash da rabotish za 500 lv-ne stava!!!

какво ми давате пример с другите държави.Германия наи развитата индустриялна страна в Европа.Какво сравнявате България с Германия.Разликата между двете е от тук до края на СВЕТА!!!.И какво ми говорише някои по-горе за село.Дате светна драги че именно селото почна да се мести в градовете,защото на село няма кои да усигори работа да можеш да си нахраниш децата и семейството,да ги облечеш.АЗ вързвам бас че ти живееш в град ма сега се правиш на интересен колкото да правиш лала в форума!!!

DarkWish,

май се опитваш да ме обидиш? Простено ти е! Просто май не разбираш, за какво става въпрос.

Пък вие пловдивчаните - големи пловдивчани се извъдихте... деба! Да не би да сте със 100% пловдивски произход? (аз съм 3-то поколение и вече би трябвало да има и четвърто) Особенно че повечето със сигурност се гордеят с дивашкия си централноазиатски произход :)

Не е проблемът със селяните или не. Едно време (преди 18 години) като живеехме в Тракия с спомням аз тогава, какви бяха хората. Не са селяните в Пловдив от 5 години само... открай време си идват в града, но не е проблемът в това, че идват, защото много от тях са свестни хора. Проблемът е, че в крайна сметка има огромна част хора някои родом оттук, които са си просто - прости!

DarkWish,

Германия е идеален пример, че индустриално развит не означава урбанизиран. Това исках да подчертая, нещо, което общо взето забелязвам, че хората в БГ не разбират. Немците, откъдето и да ги погледнеш са си селяндури :) Масово - болшинството!

Zingam,съгласен съм с почти всичко,което каза-за големите градове,за селяните в Пловдив,за индустриализацията...С няколко думи искам да допълня,че ние тук в България гледаме повече КОЛИЧЕСТВОТО,а не КАЧЕСТВОТО ;)

...само ей тва не го разбрах :

Особенно че повечето със сигурност се гордеят с дивашкия си централноазиатски произход

:confused

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...