Jump to content
BulForum.com

ArenaBG - новият сайт

en3rgy

Recommended Posts

• Replies 279
  • Created
  • Last Reply

"Много хора по други форуми питат защо имат достъп само до сайта и форума на арена-бг.com и на frее.tеchnо-link.cоm, но не и до файловете там.

Ето защо:

Наскоро сървърите на арена-бг.com, headoff.com и на frее.tеchnо-link.cоm бяха купени от "млад добре облечен бизнесмен", който реши да иска от доставчиците на интернет пари за достъп до мрежата на Арена. Искат пари на месец за достъп с определена гарантирана скорост. Дори издават фактури, като разбира се във фактурата пише нещо от рода на "достъп до интернет". По този начин Арена изнудват доставчиците да им плащат за достъп до файлове, за които нямат авторски права (warez). И нарушават досегашното споразумение за пиъринг - безплатен трафик между българските сървъри. Безумието е, че хем искат пари хем отричат и всичко това става "тайно". Нямат обявени цени, а е според доставчика. При всеки се водят "персонални преговори" и се опитват да измъкнат колкото може повече.

Някой доставчици (например Орбител) категорично отказаха да спомагат за разпространението на приатски софтуер и файлове в България. И отказаха да платят. Затова в момента всеки който е клиент на интернет доставчик, който не е платил на Арена няма достъп до файловете на тези "free" сървари.

Проблемът е, че арена-бг.com не е доставчик на Интернет. Затова си позволява да изнудва доставчиците. Ето как стои въпроса: собственика на арена отива при доставчика и му казва: "Искам еди колко си на месец за еди каква си скорост до нашата мрежа, иначе вашите клиенти няма да имат достъп до нашата мрежа."

Ако арена имаха клиенти щеше да е лесно, защото въпросния доставчик щеше да отговори: "Добре тогава и вашите клиенти няма да имат достъп до нашата мрежа и до всички сайтове хоствани от нас, а целия трафик от вас и към вас ще се прерутира през чужбина."

Разбира се dial-up клиентите на БТК влизащи през националния номер 0134200 имат достъп до Арена, защото отворковците от Арена никога няма да посмеят да искат пари на БТК

Арена повтарят грешката на frее.tеchnо-link.cоm от преди 2 години, който сайт тогава беше най-големият free сървър с mp3 файлове и реши, че може да иска пари за достъп до тях. Това доведе до появата на data.bg, free.еvrо.nеt и др.

Всеки който има информация по темата може да пише тук или да пуска връзки към теми от други форуми където има нещо повече по въпроса "

Ето това пише в дата.бг

уф,пич това няма нищо общо с тва което става в момента..и тва не го пише в дата бг ами го пише в някви форуми на асл.нещо-си(нет/цом)и е относно нещата които ставаха пред месеци когато арена за пръв път изяви желание да става платена.

техно линк и арена не бачкат по съвсем други прични в момента-единия вариант е нещо да са им хакнали машините,както се говори из датата,другия вариант е те самите нещо да човъркат по апаратурата си.рано или късно ще го пуснат пак

пиис:)

едит-датата в последно време се превръща в най-бъгавия фрии сървър в българия..нестига че ебаха мамата на уплоада вече 2 ри месец ми и тия посоянни прекъсвания направо ми късат нервите

Вие форумите на дата-та не ги погледнахте ? На мен най-правдоподобна версия ми изглежда, че са ги погнали заради пиратските филми,музика, игри...

Ако е така скоро време бе трябвало пак да заробтят.

уф,пич това няма нищо общо с тва което става в момента..и тва не го пише в дата бг ами го пише в някви форуми на асл.нещо-си(нет/цом)и е относно нещата които ставаха пред месеци когато арена за пръв път изяви желание да става платена.

техно линк и арена не бачкат по съвсем други прични в момента-единия вариант е нещо да са им хакнали машините,както се говори из датата,другия вариант е те самите нещо да човъркат по апаратурата си.рано или късно ще го пуснат пак

пиис:)

Да не забравяме, че FTL е собственост на arenabg.

С dial-up наистина се отварят и двата сайта. Технически проблеми викаш? :)

Според мен нещата седят именно така, както са написали в датата..

В датата са написали неща от преди сто века, както вече казах някаъде тук. Не са много верни и нямат нищо общо със ситуацията.

arena-та не работи защото заменят част от оборудването за да могат да минат границата от 1.2гбит-а трансфер/сек.

В датата са написали неща от преди сто века, както вече казах някаъде тук. Не са много верни и нямат нищо общо със ситуацията.

arena-та не работи защото заменят част от оборудването за да могат да минат границата от 1.2гбит-а трансфер/сек.

Начи всичко е ОК и темата може да бъде затворена.

П.П Dreamer мерси, че даде яснота по въпроса.

А някои да каже що няма дата сега

Да бе и аз го забелязах. Като напиша data.bg и ми излиза icrefind или какво е това.

Ако някой знае причината да пише.

pri men dneska sutrinta mi beshe is4eznalo i bubu.to, no sega se otvarq

PS: data.bg i pri men se otvarq

Мен датата ми я отваря.Ftlbg.com не!А като пиша arenabg.com ми зарежда малко след тва ми отваря imdb.com :blink: :confused

data.bg teq dni mnogo 4esto gurmi :P nesto se pretowarwa sigurno sto arena i ftl ne ba4ka :)

kwo stawa s toq peering be samo centrum grup i datacom si4ko drugo ne raboti dori i evro.net

mai powredata e v nashiq televizor ne v tqhniq

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...