Jump to content
BulForum.com

ArenaBG - новият сайт

en3rgy

Recommended Posts

• Replies 279
  • Created
  • Last Reply

още в началото като се появи арена-бг имаше да си избираш един от 4-5 варианта на сайта...незнам дали още ги има старите варианти

а на това http://mm.arenabg.com/

трябва да му се оправи това че на

КАКВО НОВО В АРЕНАТА:
ВИДЕО
ФИЛМИ ››

всичко се повтаря

едно ще ви кажа - пригответе си портфейлите, най-интересното предстои... :)

Нали само ИСП-тата щяха да плащат, а не юзерите... или това влиза в графа "засега" ?

Нали само ИСП-тата щяха да плащат, а не юзерите... или това влиза в графа "засега" ?

явно са си променили и политиката към крайния потребител, не знам, но това е очевадно от "новия" им сайт. не карам никой да ми вярва, това нещо ще го разберете сами..+това, тази идея за платените "фрии"-та не е от вчера..

П.П. Нали не си мислите, че има нещо такова като "безплатен обяд"...

П.П.П. Все пак да не забравяме, че клиентите на евроком плащат и за интранет, не само за интернет. Подобна е и идеята на арена.бг, само дето там /ще/ се плаща за content-а им.

dobre de sq EK ne pla6ta li (a nie na EK)?

ili kvo 6te iskat da im davam po 1lv da si svalq film4e a?

kakvo ob6to ima dizaina na saita s tova? spored mene absoliutno ni6to

ako o6te se polakomqt tezi ot arenabg 6te syjalqvat spored mene :angry: vsi4ko si ima granica

Ми... interbgc е опорния пиъринг доставчик на Евроком. Те плащат на арена, а Евроком на тях... значи може да се каже, че Евроком плаща за да имат потребителите им достъп до сайтовете им. А както знаем (някои) други ИСП-та под тепетата не могат да се похвалят с такъв :rolleyes:

П.П. Нали не си мислите, че има нещо такова като "безплатен обяд"...

П.П.П. Все пак да не забравяме, че клиентите на евроком плащат и за интранет, не само за интернет. Подобна е и идеята на арена.бг, само дето там /ще/ се плаща за content-а им.

Тва хубаво, само дето "големите чичковци" отвъд Океана (и техните хрътки тук в България) не споделят този "ентусиазъм" и ще им видят сметката рано или късно на подобен род фрийта, особено когато някой се опитва да взима пари за нещо, което по право им принадлежи, мухахаха :D

Нали никой не мисли, че контента на арена.бг е тяхна собственост B)

Тва хубаво, само дето "големите чичковци" отвъд Океана (и техните хрътки тук в България) не споделят този "ентусиазъм" и ще им видят сметката рано или късно на подобен род фрийта, особено когато някой се опитва да взима пари за нещо, което по право им принадлежи, мухахаха  :D

Нали никой не мисли, че контента на арена.бг е тяхна собственост  B)

И да и не. Има много спорни въпроси, но за всяко нещо си има решение. Например ти не знаеш кой е собственика на аренабг, а мога да ти кажа, че не е случаен човек, от което стигаме до извода, че в българия за тия "неслучайни" хора, нещата стоят по съвсем различен начин, а и в крайна сметка винаги може да се намери отговор на въпроса за контента.

П.П. някога задавали ли сте си въпроса какво означава ника на един от админите на аренабг "payforfree"?

И да и не. Има много спорни въпроси, но за всяко нещо си има решение. Например ти не знаеш кой е собственика на аренабг, а мога да ти кажа, че не е случаен човек, от което стигаме до извода, че в българия за тия "неслучайни" хора, нещата стоят по съвсем различен начин, а и в крайна сметка винаги може да се намери отговор на въпроса за контента.

П.П. някога задавали ли сте си въпроса какво означава ника на един от админите на аренабг "payforfree"?

Няма никакво значение кой е собственика на арената, ако сериозно се настъпят интересите на истинските собственици на контента. Единствения шанс за компромис в таква схема е свеждане на съдържанието до аудио/видео и уреждане на договори с плащания за "големите" ;)

Но в този си вид, с всичкия софтуер - абсурд. Стига да станат още малко по-нагли нещата и машината отвъд Океана ще се задейства веднага и тогава нашите "отговорни фактори" ще подложат дупе на секундата :D :lol:

Няма никакво значение кой е собственика на арената, ако сериозно се настъпят интересите на истинските собственици на контента. Единствения шанс за компромис в таква схема е свеждане на съдържанието до аудио/видео и уреждане на договори с плащания за "големите" ;)

Но в този си вид, с всичкия софтуер - абсурд. Стига да станат още малко по-нагли нещата и машината отвъд Океана ще се задейства веднага и тогава нашите "отговорни фактори" ще подложат дупе на секундата  :D  :lol:

Всъщност не е съвсем така. Нека ти дам един пример:

Аз съм аренабг. Не съм ИСП и предлагам само хостинг. Променям дизайна на сайта ми, в съответствие с новата ми политика "payforfree" и принуждавам потребителите да се регистрират, за да имат достъп до контент-а. Съответно пак "фрии", докато се изтестват нещата, докато се провери кое как работи, като целта е да се направи 1 добре смазана машина, а какъв по-добър тестер от домашния потребител. И така идва моментът, в който решавам, че всичко работи нормално, и казвам: от следвашия месец, достъпа до аренабг става платен. Всеки потребител трябва да плаща месечен абонамент, за да има достъп до моите сървъри, като съответно този абонамент е ограничен в зависимост от цената, която плаща клиентът. Повтарям "достъпът" става платен, не контента. Което автоматично ме защитава от "големите", поне докато законодателната ни система действа в този си вид. И ще ти кажа защо ме защитава - това е на същия принцип, както до сега с настоящите "фрии"-та. Те предлагат хостинг, не контент и не отговарят за това какво се качва в сървърите им, можеш да прочетеш условията на което и да е "фрии".

Сега следва въпрос: Ти ще ме питаш, нали вече е платен, тогава не би ли трябвало да се следят тези неща - аз ти отговарям: разлика в единия и другия случай няма, просто ти си плащаш за достъп до мен, а аз не отговарям за това какво ще качваш, ако получа сигнал, и то от представителите на даден продукт, че ти като мой потребител злоупотребяваш с авторските им права, автоматично се изтрива архива ти, а ти получаваш предупреждение, че при следващ такъв момент, предстои спиране на акаунта ти, no money back guaranty. И в крайна сметка какво се получава: щеш нещеш, плащаш си като поп...Та ти си плащаш и сега, просто не толкова видно и ясно :)

П.П. може и да дойде моментът, в който всичко ще е легално, но до тогава има време

А пък бих дал друг пример: хората зад "Голямата вода" (макар, че няма причина да се ограничаваме само до тях) си спретват асоциацийка, за да може по-ефективно да защитават интересите си. Макар да не ми е известна такава асоциация, 100% съм сигурен, че има. И то не от вчера.

Сега си представи, че получиш сигнал, ама всъщност не един ами много,

от представителите на даден продукт, че ти като мой потребител злоупотребяваш с авторските им права, автоматично се изтрива архива ти, а ти получаваш предупреждение
и от немай къде (нали спазваме закона) ти се наложи да си затриеш половината (в най-добрия случай) content.

Чудно ми е — кой тогава ще плаща за "access" до твърде вял content, че и да му правят забележки и да му казват какво може и какво не може да качва. Да, наистина в Disclaimer-ите тия работи ги пише, но мислиш ли че потребителите ги взимат насериозно? Ако беше така, кьорав платен софтуер нямаше да може да се намери по free-тата.

kato mi poiskat pari za registraciq - ami v takyv moment az 6te kaja mi za kvo li da pva6tam tolkova, 6te si polzvam samo lokalniq dostyp primerno do werez.ru, kato ima6 predvid 4e sqko isp si ima takyv kolko li 6te ostanat klientite im a?

v mometa arenabg nqma mnogo pove4e ne6ta ot werez.ru nqkolko filma pove4e, i po dobre podredeni pove4e mp3-ta ot FTL... ni6to koeto ne moje da se napravi i tuka da dadat 1G na klient i tuka i 6te vidim kak 6te se napylni s mp-ta i kakvo li o6te ne

ако получа сигнал, и то от представителите на даден продукт, че ти като мой потребител злоупотребяваш с авторските им права, автоматично се изтрива архива ти, а ти получаваш предупреждение, че при следващ такъв момент, предстои спиране на акаунта ти, no money back guaranty.

Нали точно за това говорех и аз - а такива "синали" ще се получат веднага, щом "играта загрубее" :)

Кажи ми тогава, какъв ще е "бизнеса" на тези фрийта, ако от тях изчезне всичкото нелегално съдържание? Ще се превърне в един най-обикновен уеб/фтп хостинг ;)

И в крайна сметка какво се получава: щеш нещеш, плащаш си като поп...Та ти си плащаш и сега, просто не толкова видно и ясно :)

Не съм съгласен - ако се приложи тази "схема", да не би ISP-то да ми свали цената на месечния достъп, щото вече си плащам за съдържание - съмнявам се.

Много пъти съм го казвал и пак ще го повторя - единствено виждам живот в бъдещето на фрий-та от типа на warez.ru - достъпни само за клиентите на ISP-то и имащи функция основно да "разтоварват" комункациите с външния свят и най-вече "да не дразнят лъвовете" с напълно свободното си съдържание.

Тепърва да се развива бизнес pay-for-free (с крайни клиенти) с нелегално съдържание е меко казано доста "оптимистично" начинание. :)

Нали точно за това говорех и аз - а такива "синали" ще се получат веднага, щом "играта загрубее" :)

Кажи ми тогава, какъв ще е "бизнеса" на тези фрийта, ако от тях изчезне всичкото нелегално съдържание? Ще се превърне в един най-обикновен уеб/фтп хостинг ;)

Не съм съгласен - ако се приложи тази "схема", да не би ISP-то да ми свали цената на месечния достъп, щото вече си плащам за съдържание - съмнявам се.

Много пъти съм го казвал и пак ще го повторя - единствено виждам живот в бъдещето на фрий-та от типа на warez.ru - достъпни само за клиентите на ISP-то и имащи функция основно да "разтоварват" комункациите с външния свят и най-вече "да не дразнят лъвовете" с напълно свободното си съдържание.

Тепърва да се развива бизнес pay-for-free (с крайни клиенти) с нелегално съдържание е меко казано доста "оптимистично" начинание. :)

Виж по същия начин стоят нещата и с closed warez сайтове. Нали не смяташ, че това дето се прави по-разширено и това дето се прави скрито, всъщност остава скрито...Ако представителя на продукта реши да си търси правата, ще изгорят не само аренабг и дата.бг, а и всички покрай тях. Нали си чувал приказката "като гори покрива на съседа, пламва и моя". Така че положението е едно, дали ти няма да платиш на конкретния сайт за контента, няма значение, защото все някои ще плати, а после ще поиска парите от теб, било то и във вид на месечен абонамент...

П.П. може да се получи и "обратен ефект", което е малко вероятно разбира се. Но както сам казвал и в предишен мой пост, дните на "фрии"-тата като такива, каквито ги познаваме, са преброени. Идва ред на ПТП :)

П.П.П ПТП =| Пътно Транспортно Произшествие

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...