Runner Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 Значи проблема е следния: дадени директории от сайта ми не се индексират и се чудя защо. Например две директории, които са създадени почти по едно и също време, при търсене едната се индексира, другата не. Дори да задам на търсачката сайта, от който да вземе директорията, пак не се получава. Дори продуктите (става въпрос за интернет магазин), които са в директорията не ги намира изобщо. Къде може да е проблема? Например пускам в гугъл търсене за "тютюн за цигари" и сайта излиза на челна позиция, като е индексирало коректно директорията "Тютюн за цигари". След това пускам търсене за "тютюн за лула" и сайта дори не фигурира в намерените резултати, пък камо ли да е индексирал цялата директория "Тютюн за лула". Абсолютно същото е и положението с ключовите думи "машинни пури" и "ръчни пури". И за двете има директории със същите имена, но когато се търси "ръчни пури", директорияте не се индексира, за разлика от когато се търси "машинни пури". Много ми е странно и вече се чудя кой е виновен и към кого да отправя рекламацията... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 Реално погледнато - никой друг не е виновен. Виновен си единствено ти, че не си попитал за SEO фирмата, която е изграждала сайта ти. SEO - Search Engine Optimization. Може да наемеш и отделна фирма на този етап, която да ти оправи сайта, но ще ти струва пари. Всичко опира до това - до къде стига GoogleBot-а. Ако всичко по един или друг начин е достъпно чрез HTML, тогава ще се индексира. Ако препратките ти обаче са с Flash, PHP и разни такива - няма да се индексират, защото реално БОТ-а не стига до тях. Затова се прави и оптимизацията. Наред с другите неща, които прави подобна фирма, те пренаписват сайтовете ти до колкото е възможно, за да се индексират максимално добре от ботовете на търсачките. Предполагам, че освен ако не се появи някой, който да се занимава със SEO, отговорът ще трябва да намериш в интернет сам. Може да попиташ Гугъл на какъв принцип индексира уеб страниците. Друг вариант е да поместиш всички думи, които искаш да се индексират в Meta Tag-овете на страницата или в заглавието (ако не са много разбира се). Така няма да индексира директна връзка към вътрешната страница с определеният продукт, но ще индексира страницата ти и хората ще я асоциират с този продукт, а ако бутоните са както трябва и се виждат - няма да има никакъв проблем потребителите сами да навигират до желаната под-категория. Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 а кой е сайта ? sid-shop.com ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 21, 2009 Author Share Posted September 21, 2009 Реално погледнато - никой друг не е виновен. Виновен си единствено ти, че не си попитал за SEO фирмата, която е изграждала сайта ти. Сайта има много добро SEO. Хората, които са го правили си разбират много добре от работата и поне според мен, магазина е перфектен. При създаването на всеки продукт или категория си има специално меню за SEO, в което може да се напишат ключови думи, заглавие на страницата и описани. Днес говорих с тях и ми казаха, че проблема не е от сайта, но не ми казаха никакви подробности в тази насока. Иначе не виждам проблема да е там, защото както казах, примерно, от две главни директории, едната се индексира, а другата не. а кой е сайта ? sid-shop.com ? Не, сайта е http://www.gigadrinks.com Някъде попаднах на информация, че когато се използват едни и същи описания за много страници имало някакво наказание от търсачките, което представлявало точно това - забрана за показване в намерените резултати. Дали има нещо такова и тук? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 Сайта има много добро SEO. Хората, които са го правили си разбират много добре от работата и поне според мен, магазина е перфектен. При създаването на всеки продукт или категория си има специално меню за SEO, в което може да се напишат ключови думи, заглавие на страницата и описани. Днес говорих с тях и ми казаха, че проблема не е от сайта, но не ми казаха никакви подробности в тази насока. Иначе не виждам проблема да е там, защото както казах, примерно, от две главни директории, едната се индексира, а другата не. Някъде попаднах на информация, че когато се използват едни и същи описания за много страници имало някакво наказание от търсачките, което представлявало точно това - забрана за показване в намерените резултати. Дали има нещо такова и тук? Това за наказанията също е СЕО. И един прост въпрос. Защо след като им е толкова добро СЕО-то - сайта не фигурира? Нали това е главната идея. Щом си платил за СЕО, фащай ги за ушите и следващия месец да си в търсачките. Тия работи "не е в сайта проблема" да ги нямаме. Там е проблема. Гугъл грешки не правят. Особенно при положение, че индексират толкова много страници, а някой са къде къде по-сложни и големи от тази. Макар че, СЕО не е единична оптимизация. Тя се извършва постоянно, защото нещата се променят. Търсачките променят критериите си и т.н. П.П. Поместването на линка към сайта в толкова голям сайт колкото този, ще ти вдигне рейтинга в Гугъл. Добра практика ще е да правиш link exchange и с други големи сайтове. Едит: Приятел, не искам да се обиждаш, но тия здраво са те метнали щом са ти взели пари за тоя дизайн. Това си е чист темплейт и даже не е вложена работа в него, а системата за продуктите с целия му CMS се разпространява без пари. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 Погледнете си сайта на резолюция > 1600х1200 . Очевидно е някакъв темплейт, при това зле пригоден. Преди няколко месеца "оправяхме" подобен малоумен проблем с един друг човек във форума. По едно време някои подсайтове на microsoft.com имаха същия дефект, така че може и да се прости на сайт като вашия . Сайтът наистина има доста проблеми. Вижте си и подменютата, които НЕ се виждат целите някои от тях, дори на 1920х1200 резолюция. Елементарни пропуски, недопустими за сайт, който има някакви претенЗии. @w00x, Google не е непогрешим, много хора имат прекалено идеалистично мнение за него. Но да не влизаме в излишни спорове. Някъде нагоре каза, че ако препратките били на Флаш, ПХП... нямали да се индексират. Също не си прав. Едно че ПХП препратки няма (ПХП е език, който има смисъл само на сървъра, не при клиента или това, което вижда търсачата), второ, и за флаш сайтове си има методи да се индексират, като разбира се някои от тях са леко против правилата, но има и по-законни. Относно индексирането на дублирано съдържание, погледнете как се справя с проблема софтуер като този форум (IPB) - може да се научи доста, или ако се мерне poznai наколо, той се занимава по-подробно с подобен софтуер. Накратко, прави се описание на дублирано съдържание, но чеснто казано, и аз не се занимавам толкова с SEO че да дам мнение специално за този сайт, пък и поне това може да се намери в нета. Според мен от първостепенно значение в момента е да се вкара сайта Ви във нормален вид и функциониране. Все повече хора примерно са с високо-резолюционни монитори, а подобна гледка не говори добре. Аз като правя дизайн или сайт, се съобразявам да излиза нормално чак до 2560х1600 (30"). Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 @w00x, Google не е непогрешим, много хора имат прекалено идеалистично мнение за него. Но да не влизаме в излишни спорове.Някъде нагоре каза, че ако препратките били на Флаш, ПХП... нямали да се индексират. Също не си прав. Едно че ПХП препратки няма (ПХП е език, който има смисъл само на сървъра, не при клиента или това, което вижда търсачата), второ, и за флаш сайтове си има методи да се индексират, като разбира се някои от тях са леко против правилата, но има и по-законни. Ние с теб май си водим спорове из целия форум. Няма лошо, да се види, че малко живот има тука и дискусия, а не само злорадстване и изложение на е-пениси. Разбира се, че не са непогрешими, но това е основната цел на корпорацията и е нормално над нея да работят най-много хора. Ако възникне проблем, най-вероятно той се изяснява за секунди. Момченцата направили горепосоченият сайт не са гении на WWW, затова силно се съмнявам да са направили нещо, невиждано преди в подобен тип сайтове. За PHP и флаш малко налучквах, но е моя грешка, че не го показах в мнението си. После погледнах сайта на Amazon и щом там 4 реда произволно генерирани символи се индексират, значи и тук не би трябвало да има проблем ако всичко е наред. Под PHP имах на предвид линк от рода www.www.com/art=?34867 или както там си му е реда. Въпросителни и всякакви там символи. Иначе ми е ясно какво представлява. За флаш ми е ясно, но при един подобен сайт, методите не се прилагат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 Ние с теб май си водим спорове из целия форум. Няма лошо, да се види, че малко живот има тука и дискусия, а не само злорадстване и изложение на е-пениси. Не ми е цел номер 1 да споря с теб. Просто както каза, като има дискусия, става добре, надявам се не приемаш лично нищо, което казвам, просто с теб май повечето пъти се получават добри дискусии . Което може само да ме радва, надявам се и теб. Разбира се, че не са непогрешими, но това е основната цел на корпорацията и е нормално над нея да работят най-много хора. Ако възникне проблем, най-вероятно той се изяснява за секунди. Момченцата направили горепосоченият сайт не са гении на WWW, затова силно се съмнявам да са направили нещо, невиждано преди в подобен тип сайтове. Не знам колко хора работят за нея, но далеч не всичко може да се реши за секунди, поради спецификата на дейността, която упражняват. Просто някои неща и с изкуствен интелект е трудно да се предвидят и решат, не могат винаги за всичко да са точни и непогрешими. На някои стъпки имат и човешки фактор. Та затова. За PHP и флаш малко налучквах, но е моя грешка, че не го показах в мнението си. После погледнах сайта на Amazon и щом там 4 реда произволно генерирани символи се индексират, значи и тук не би трябвало да има проблем ако всичко е наред. Под PHP имах на предвид линк от рода www.www.com/art=?34867 или както там си му е реда. Въпросителни и всякакви там символи. Иначе ми е ясно какво представлява. За флаш ми е ясно, но при един подобен сайт, методите не се прилагат. За динамичните линкове като цитирания, Google си има добро индексиране и до няколко нива не бива да се притесняваме (мисля имаше някакво правило до 3 нива). Разбира се линкове от статичен тип (примерно ползвайки mod_rewrite) са по-добре приети от гугъл, но не са от най-решаващо значение. За флаш - при подобен сайт изобщо Флаш не е желателно да се прилага, камо ли за нещо друго. Разбира се за рекламни банери е "позволено". Но според мен да си пооправят сайта, и чак тогава да мислят за сео Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 21, 2009 Author Share Posted September 21, 2009 Теди, какво му е на сайта при 1600? Ето при мен какво се вижда на тази резолюция - ЦЪК Иначе за тимплейта - целта е да е максимално изчистен и лесен за ориентиране. Хората, които са правили тимплейта са тези: www.summercart.com/. Разгледайте демото и вижте, какви функции има. Лично за мен и моите нужда са предостатъчно. Покрито е всичко, че дори според мен не ползвам и 50% от функциите, които се предлагат към готовото решение. Има забележки разбира се, но голяма част от тях сме изчистили още първите месеци. Ако обобщим казаното до сега, проблема е в тях и да търся съдействие от тях, така ли? П.П. Поместването на линка към сайта в толкова голям сайт колкото този, ще ти вдигне рейтинга в Гугъл. Добра практика ще е да правиш link exchange и с други големи сайтове. Едит: Приятел, не искам да се обиждаш, но тия здраво са те метнали щом са ти взели пари за тоя дизайн. Това си е чист темплейт и даже не е вложена работа в него, а системата за продуктите с целия му CMS се разпространява без пари. Изобщо не се обиждам, но за парите, които съм платил съм повече от доволен, още повече, че преди това имах оферта за подобен сайт, но цената беше около 3000лв - 6 пъти по-висока от тази, която платих. Иначе дизайна, който ползвам си е базовия, ако искам друг дизайн, мога да ползвам и някой друг от вградените скинове или да си платя за уникален, за което не виждам смисъл на този етап. Този ми върши чудесна работа. Виж в горепосочения линк възможностите на сайта, според мен, без да се обиждаш, малко прибързано се изказа. Иначе нямам проблеми с рейтинга, защото в БГ все още нещата, които съм предложил в моя сайт, нямат такова голямо предлагане в интернет, като компютърната техника примерно, и при търсене в повечето случаи са в челните позиции. Общо взето интернет магазините, които предлагат това, което аз предлагам се броят на пръстите на едната ми ръка, с тази разлика, че моя сайт е, без да скромнича, може би най-добрия от всички. Като изключим дизайна, който е и въпрос на вкус. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 Ако обобщим казаното до сега, проблема е в тях и да търся съдействие от тях, така ли? Виж в горепосочения линк възможностите на сайта, според мен, без да се обиждаш, малко прибързано се изказа. Ако си платил за СЕО - да. Защото не го получаваш. Колкото до възможностите, аз казах, че това е безплатна система, а не че няма възможности. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 Runner, извини ме и мен ако съм бил по-остър, не съм искал . Сайта не е лош де. Едно не може да се отрече, леко постничък е. Но според цената, която каза, че си платил, е Ок. То е ясно, че ползват готов CMS (дали 3rd party или правен от тях самите е все едно), и стандартен скин някакъв (ми постен си е ся.., как да се изкривя). А и скинът е такъв, че издава точно че е скин и че не е къстъм, мислен само за сайта. Аз лично не обичам темплейти, които по такъв начин издават, че е темплейт/скин. Но пак, предпоалгам за тези пари е Ок. Щом е готова система, предполагам за 2-3-4 дена са я приготвили да ти я дадат. За резолюцията както написах (за справка по-преден пост), имам предвид > 1600x1200. Очевидно имам предвид поне 1920х1200. Ето как изглежда при мен. Не е фатално, но по моите разбирания си е баш такова. Най-малкото ме кара да гледам подозрително, веднага вече аз лично гледам с "друго око". Прав си за тематиката, щом е рядко срещана по принцип, и ти си в по-изгодна позиция. Някои сайтове, които съм правил преди, без никакво СЕО даже, се появяваха на 1-2-3-то място още след седмица.. Защото тематиката си беше почти без друга такава в Бг. Не и толкова специално само в една насока де. В конкретния случай виновни са тези, направили сайта, но известен процент вероятност има и Google да са виновни. При всички случаи отново попитай разработчиците за обяснение поне на какво може да се дължи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 Искам да кажа, че без значение дали един сайт е 1 от 5 в определен географски район, не може да се пренебрегва дизайна му. Почти съм сигурен, че не си дал по-малко от 100 лева за темплейтите, които са заредени. Малко се поразрових и намерих тези: Zet Store - $140 Magento - $180 Замисли се дали да не купиш един темплейт и да смениш този, макар че освен темплейта, ще трябва да платиш вече и на някой, който да ти го смени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 21, 2009 Author Share Posted September 21, 2009 Теди, изобщо не се притеснявай, дори не съм усетил остър тон. Истината е, че в началото сайта се чупеше много, точно на такива места, но повечето сам си ги оправих. Просто не съм имал възможност да тествам на по-голяма резплюция от 1680х1050. И да, наистина е малко постен, но за мен най-важното е лесното използване и правилното ориентиране в категориите. С един по-сложен дизайн и с номенклатурата, която е вкарана, според мен много ще се усложни и цялото навигиране. Ето един сайт, който си е платил за дизайн - http://palitra7.bg/. За сега 400 евро не са ми излишни - толкова струва удосволствието да ползвам къстъм дизайн. woox, благодаря за предложенията, но дизайните на тези сайтове изобщо не ми харесват. Като влезна и първото впечатление, което оставят е безпорядък и хаос. Виж сайта на Амазон например, веднага с влизането ти се предоставят на вниманието водещи продукти и категориите в ляво. Newegg също е подобен. Вярно е, че и двата сайта са на светлинни години от моя, но като цяло идеята им е една и съща - бърз достъп и интуативно меню. Всяко излишно нещо само създава безпорядък и допълнително усложнява навигирането. Сега ще пробвам да сложа някои от проблемните неща във водещите продукти, пък да видим. Ако имате други предложения как да се справя с проблема - казвайте. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 Теди, изобщо не се притеснявай, дори не съм усетил остър тон. Истината е, че в началото сайта се чупеше много, точно на такива места, но повечето сам си ги оправих. Просто не съм имал възможност да тествам на по-голяма резплюция от 1680х1050. И да, наистина е малко постен, но за мен най-важното е лесното използване и правилното ориентиране в категориите. С един по-сложен дизайн и с номенклатурата, която е вкарана, според мен много ще се усложни и цялото навигиране. Ето един сайт, който си е платил за дизайн - http://palitra7.bg/. За сега 400 евро не са ми излишни - толкова струва удосволствието да ползвам къстъм дизайн. woox, благодаря за предложенията, но дизайните на тези сайтове изобщо не ми харесват. Като влезна и първото впечатление, което оставят е безпорядък и хаос. Виж сайта на Амазон например, веднага с влизането ти се предоставят на вниманието водещи продукти и категориите в ляво. Newegg също е подобен. Вярно е, че и двата сайта са на светлинни години от моя, но като цяло идеята им е една и съща - бърз достъп и интуативно меню. Всяко излишно нещо само създава безпорядък и допълнително усложнява навигирането. Сега ще пробвам да сложа някои от проблемните неща във водещите продукти, пък да видим. Ако имате други предложения как да се справя с проблема - казвайте. Амазон и НюЕг са малко по-големи от твоя. Затова ти показах и дизайн за по-малък сайт. Тук предложените продукти са в средата (както и при Амазон и при НюЕг). И това са само предложения и то от чисто графична гледна точка. Идеята ми беше да ти покажа възможностите, а не да ти върша работата. Спокойно можеш да намериш и такива каквито искаш - там където аз намерих тези. Този сайт palitra7.bg също е слаб откъм дизайн. 800 лева са си обир за това нещо. Сякаш е правен през 2004. Не мога да проумея как може да има "дизайнери", на които да им харесват подобни творения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 21, 2009 Author Share Posted September 21, 2009 Аз него ти го дадох само за пример. Явно на хората, които са си го платили им е харесал. На мен също не ми допада. По моя също може да се бара доста, но нали ти казах - всичко е свързано с пари и време, най-вече с пари... Такива неща изобщо не са евтини. Казах ти по-горе, колко пари искаха да направят подобен сайт, като се съмнявам, че функциите дори щяха да се доближават до тези, с които разполагам в момента. Тези, които ти си предложил са грубо по 250лв, а колко ще е труда, имаш ли представа? Предполагам, че няма да е по-малко от 500-1000лв... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 Хехе, само ми дайте сайт да критикувам . Въпросният палитра7 е ба*ти ужаса! Започнали са с добро цветово определение, и резултата е едно такова дето има същия цвят като единия цвят (кафяво) . Ужасна навигация, горе някакви големи бутони с големи разстояния, някакво главно меню се мъдри под средата на прозореца ми, и което ще се скрие на резолюции < 1920х1200!. Като цяло успели са в нещо - да разположат Всички неща където не им е мястото Че един сносен дизайн повече от 200-300 лв не струва, има си хора, които за 2-3 дена избарват доста добри и по-важното - ползваеми дизайни. Но наистина дори в днешно време е по-скоро рядко срещано. Аз затова с дизайн не се занимавам, по-скоро съм критик . И доста рядко има нещо, което да ми хареса наистина много. А ми мина времето когато се впечатлявах от 100 мърдащи неща по екрана, шарении до побъркване, разни стряскащи фонове и глупости.. Трудно е дизайн за сайт да се прави и наистина рядко хора и студия успяват. А по-лошото е когато се допускат елементарни пропуски в някой аспект, дали навигация или големина на някой елемент. EDIT ...Явно на хората, които са си го платили им е харесал. Мда, това е една от най-големите грешки - поръчалият сайта ако го хареса, значи е Ок. Но когато целта е бързо да се вземе парата от клиента, каквито са повечето в България, това е основен подход. От друга страна клиентът ако не го хареса, да не забравяме, че той е Българин с главно Б, и е трудно да го убедиш кое ще му върши работа, и кое само на него ще се харесва. Поне голяма част са така. Изобщо не искам да те засегна естествено, просто наблюденията са ми такива. Даже с българи вече почти не работя, защото някак как да кажа... свикнах заданията да са точно и ясно формулирани, един email дето се вика е достатъчен да почна работа и чак след няколко дни да се дообсъди нещо дребно ако има. Но това е друга тема. На мен също не ми допада. По моя също може да се бара доста, но нали ти казах - всичко е свързано с пари и време, най-вече с пари... Такива неща изобщо не са евтини. Казах ти по-горе, колко пари искаха да направят подобен сайт, като се съмнявам, че функциите дори щяха да се доближават до тези, с които разполагам в момента. Тези, които ти си предложил са грубо по 250лв, а колко ще е труда, имаш ли представа? Предполагам, че няма да е по-малко от 500-1000лв... Да, къстъм разработката е по-скъпа. Но си има предимства. И те определено се свързват с проекти, по които даден екип ще работи и поддържа по-продължително време от набързото скалъпване на сайт с готова CMS, който след това много рядко ще се бара. Аз лично не съм по готовите неща. Обичам на всичко да знам на какво мога да разчитам, освен това правя неща по ТОЧНО зададени изисквания, разбира се с перспективи в каква насока и как би се развил проекта. Затова и от доста време вече не се занимавам с такъв тип малки сайтчета от тип за 1 седмица с готов темплейт и CMS. Не става дума "малки" в смисъл като функционалности или нещо във връзка с конкретняи случай в темата, а такива, които с готова система се правят бързо. Да не говорим, че някои неща, които правя, работят с голямо натоварване, някои от тях са на единичен Win2003 сървър с ограничени ресурси, и ако за всяко нещо блъсках някакви големи CMS-и като джумли и глупости, да е клекнал сървъра отдавна. Хеле пък като видя някой друг какви ги е вършил на разни други системи и сайтове, писано с краката, секюритито е на ниво от памтивека когато е нямало и един хакер на земята... абе... Разбира се за някои неща е почти невъзможно да не се ползват готови модули, цели форуми и т.н. Зависи, и форуми съм писал, и работят с доста десетки хиляди потребители . Малко пак се отплеснах.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 21, 2009 Author Share Posted September 21, 2009 Да, то това е проблема. Не знам как ще се навия някой да ми прави дизайн, като после по-голяма вероятност има да не го харесам. Лошото е, че и аз не знам, какво точно искам, пък камо ли някой друг. И накрая, какво - дал съм поръчка, хората са направили нещо, което според тях е супер, а според мен не става и? Ще се гледаме с наведени глави... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 Аз него ти го дадох само за пример. Явно на хората, които са си го платили им е харесал. На мен също не ми допада. По моя също може да се бара доста, но нали ти казах - всичко е свързано с пари и време, най-вече с пари... Такива неща изобщо не са евтини. Казах ти по-горе, колко пари искаха да направят подобен сайт, като се съмнявам, че функциите дори щяха да се доближават до тези, с които разполагам в момента. Тези, които ти си предложил са грубо по 250лв, а колко ще е труда, имаш ли представа? Предполагам, че няма да е по-малко от 500-1000лв... Имам някаква представа колко струват подобни "неща" Идеята ми не беше да ти казвам, че трябва да почнеш от начало. Всичко е поправимо на този етап. Наместването на темплейта към готова система далеч не струва 500-1000 лева. Много по-малко е. Да, то това е проблема. Не знам как ще се навия някой да ми прави дизайн, като после по-голяма вероятност има да не го харесам. Лошото е, че и аз не знам, какво точно искам, пък камо ли някой друг. И накрая, какво - дал съм поръчка, хората са направили нещо, което според тях е супер, а според мен не става и? Ще се гледаме с наведени глави... Ами май малко ти бяха концепцията на "дизайн"-а. Дизайнера трябва да ти предложи идеите, а ти да си харесаш коя най-много би ти допаднала. После се работи по нея. Ако не ти хареса се променя, но трябва да решаваш какво трябва да промениш много добре, защото дизайнера не е длъжен да ти променя неща 3-4 месеца докато ти харесат. И като правиш поръчка и отхвърляш идеи, имай на предвид, че за дизайнера е по-добре да отхвърлиш идеята му в началото, отколкото да го оставиш да я развие до край и да му кажеш тогава, че не ти харесва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 23, 2009 Author Share Posted September 23, 2009 Някой друг няма ли идея, къде може да е проблема. Дори с разместването на стоките по главната страница, пак не се получава. От фирмата отказват съдействие с предтекста, че проблема не е при тях. Иначе woox, колко ще струва дизайн като на амазон-а примерно, заедно с интегрирането в сйта? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 23, 2009 Share Posted September 23, 2009 Някой друг няма ли идея, къде може да е проблема. Дори с разместването на стоките по главната страница, пак не се получава. От фирмата отказват съдействие с предтекста, че проблема не е при тях. Иначе woox, колко ще струва дизайн като на амазон-а примерно, заедно с интегрирането в сйта? Виж сега. 1. За 3 дни няма как да стане. Трябва сайта ти да е СУПЕР висок рейтинг в гугъл, за да се индексира ежедневно. Трябва да изплуваш. Дай му поне месец. 2. Ако си платил на фирмата за СЕО и ти го пише в договора на изработка, им кажи да си **** ******* ***** некадърна, защото явно сайта не е направен според СЕО стандартите. Дизайна ще си го избереш сам от www.templatemonster.com и ще му видиш цената там на място. Но за интегрирането в сайта, трябва да ти каже tedy колко струва, защото аз нямам представа, но е към 300 лева. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 23, 2009 Share Posted September 23, 2009 Така е. Може и да не е месец, но за 1-2 дена няма как да стане. Според мен се свържи и с Google да ти кажат дали няма нещо специално за твоя сайт. Макар че споед мен големи претенции към тях не можеш да имаш. Даже към тях никакви почти . Малко трудно ревизират свои решения, освен ако не са доста виновни. Поне според опит с някои приятели. За интегрирането, зависи колко работа има по довеждането на дизайна в ХТМЛ вид, подходящ да се подаде на ЦМС-а на сайта като скин/темплате. Може и 50 лв за прост дизайн, може и 300 да стига, да. Най-добре ще е да го прави човек, занимавал се с въпросната система, по-бързо ще го направи защото ще знае къде да "пипа" и какво се иска точно. Понякога един скин може да е доста сложно да се направи ако се прави от нулата (примерно за IPB). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 23, 2009 Author Share Posted September 23, 2009 Ако си платил на фирмата за СЕО и ти го пише в договора на изработка, им кажи да си **** ******* ***** некадърна, защото явно сайта не е направен според СЕО стандартите. Ами за съжаление нямам договор. Аз направо купих готово решение, като сам барнах по някои неща, които много ме дразниха, като примерно различните цвето по менютата и други такива дреболии, а те от своя страна оправиха някои бъгове докато течеше тримесения безлпалтен съпорт. Не че сега не съм си платил и за едногодишен де, но въпреки това отказха да дадът насоки, къде може да е проблема. А и как да разбера дали проблема е при тях? Примерно много от страниците ги индексира правилно, но точно едни от най-важните не... Когато едната част се индексират, а друга не, това проблем от сайта ли е, или от търсачката? Така е. Може и да не е месец, но за 1-2 дена няма как да стане. Според мен се свържи и с Google да ти кажат дали няма нещо специално за твоя сайт.Макар че споед мен големи претенции към тях не можеш да имаш. Даже към тях никакви почти . Малко трудно ревизират свои решения, освен ако не са доста виновни. Поне според опит с някои приятели. Мерси, Теди. За сега обаче няма да ги притеснявам. Ще изчакам към месец, пък тогава ще си пробвам късмета с директен въпрос към тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 23, 2009 Share Posted September 23, 2009 А и как да разбера дали проблема е при тях? Примерно много от страниците ги индексира правилно, но точно едни от най-важните не... Когато едната част се индексират, а друга не, това проблем от сайта ли е, или от търсачката? Сайта. Ако те бяха наказали, изобщо нямаше да те има. Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted September 24, 2009 Share Posted September 24, 2009 нямаш никакъв проблем, според мен сайта ти е скучен за гугъл нямаш уникално съдържание!!! Резултати 1 - 10 от около 1 450 от gigadrinks.com. (0.11 секунди) Резултати 1 - 10 от около 40 от www.gigadrinks.com. (0.11 секунди) за гугъл всеки символ е от значение, пренасочи ввв към без ввв пренсочи и индекса към чистото име на домейна Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 24, 2009 Share Posted September 24, 2009 Въпрос от мен - защо очаквате гугъл да индексира сайта а не му подадете XML feed? Хем така е най-чисто хем и на google им харесва повече... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.