Jump to content
BulForum.com

Свалят Альоша - заменят го с Ботев

бат Ицо

Recommended Posts

Ако не беше Съветската Армия, сега нямаше да махаме паметника на Альоша, а на Хитлер

Абсолютно съм съгласен с теб! Аз лично предпочитам Альоша пред Хитлер. Разрушаването на паметниците от близкото или далечно минало е варварщина която не трябва да бъде позволявана!

Освен това според потвърдени данни паметникът на Ботев ще се издигне пред братската могила (едно идеално според мен място за паметник на такава личност)

..... ако Хитлер е победил във ВВС ние нямало да бъдем като при комунизма ...

В кое..., в кое....??

Никога не съм бил русофил, но мисля, че всеки българин би трябвало да си дава сметка, че ако не беше Русия, сега щяхме да говорим на турски...

И паметник на Хитлер нямаше да има... само че положението на България щеше да е 100 пъти по-добро от сега. Няма как да знам - да, обаче знам, че тоя "преход" нямаше да го има, както и тъжните лица на хората.
Sieg hail!

И цялата измет като евреи, цигани, арменци, турци щаха да на сапун! Жалко, наистина, че нацистите не спечелиха войната...

Така или иначе сме се били на страната на Германците. Дали нямаше да ни е по-добре ако направо ги бяхме поканили?
За коя световна война говориш?

Иначе и аз съм на мнение, че паметника 'Альоша' трябва да остане. Българите прекалено много време и усилия хабим всеки път да изгаряме мостовете зад себе си. Така не става...

По принцип за втората, но и през първата сме били на грешната страна, така че....

Германец и българин седят в едно купе във влака. Българинът злобно ухилен, казва:

- Ей, ама на вас как ви таковаха мамата руснаците, а?

- Was, was?

- Е, и на нас, малко по-късно...

Аз съм ЗА смяната на Альоша, а смея да предположа и ov3rm4n, но само при едно условие - на негово място да сложат ББ.

Имаме си пророк във форума. :) И това ще стане някога. ;)

Второ, каква история пазим, която е пряко свързана с Альоша, съветския солдат? От какво значение са останките от комунистическия режим, заради който народа продължава да ходи с наведена глава и до днес? Нима Альоша е по-важен от Христо Ботев за българите? Още повече, че това е паметник, който да напомня за съветската армия през втората световна война, т.е. комунистите налагат идеологията си като завоевател, едва ли не, защото България е губеща през войната. Предпочитам на това място да има паметник на Бенковски, Волов, Раковски, Ботев или който и да е друг български революционер, отколкото паметник, който се харесва на повечето пловдивчани, защото цял живот го гледат, а не защото знаят истинската му стойност, която е никаква в днешни дни...

Ти колко пъти си бил горе на тепето? На това да си обръщал внимание? И колко от вас знаят, че самият Хълм на освободителите се води комлекс в памет на падналите за България? И тука няма Альоша, няма имперска Русия и прочие. Драскач, имаме точно толкова много история свързана с Альоша, съветския солдат, колкото история имаме и свързана с Дядо Иван, руския братушка. Пикльовци.... Не си знаят историята, пък лаят. Като комшиите на юг, дет сичко те били измислили...

Sieg hail!

И цялата измет като евреи, цигани, арменци, турци щаха да на сапун! Жалко, наистина, че нацистите не спечелиха

Победителите пишат историята, не победените. Жалкото е че след 1945 година пропагандата е убийствена и хората приемат страните от оста за зли по даденост, без да се замислят.

За "цялата измет като евреи, цигани, арменци, турци" разкажи ти аз не съм компетентен .......

Работата отива към краен национализъм...затварям темата.

Antares внимавай малко с исказванията !!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...