Jump to content
BulForum.com

Свалят Альоша - заменят го с Ботев

бат Ицо

Recommended Posts

А не може ли просто да сложат паметник на Ботев на Младежкия? :П

За к'во ще събарят Альоша? T_T

Според непотвърдена информация ще се вдигне паметник на Христо Ботев, на мястото на Альоша.

Едва ли ще се случи. Ако евентуално стане ще е поредната простотия. Не се сещам за друг народ който да си заличава части от историята. По същият начин беше с мавзолеят в София...

Жалки хора :) Логично е ако се потвърди информацията да се намерят виновниците и да получат шамари зад вратовете. Не е логично да стоим и да гледаме отстрани.

Любопитно ми е колко пловдивчани биха направили жива верига пред паметника ако наистина им пука?

И аз съм против. Този паметник е израз на почитта на всеки един пловдивчанин към руския народ направил небивала саможертва за нашето освобождение (не говоря за държавното образование Русия и неговите цели, подбуди и т.н.) - не бива паметта на руските войници дали живота за свободата на България да бъде поругавана по тъкъв пошъл начин.

Като искат да издигнат нов паметник, не да рушат стари.

К'во ще издигнат... :angry1 , нещо от рода на оная глупосттттт на главната...

1-ва Информацията ми се вижда абсолютно не вярна.

2-ро Ако бъде направено, ще е възможно най глупавото нещо! Хората пазят историята , ние подменяме и актуализираме :angry1

Хората пазят историята , ние подменяме и актуализираме :angry1

Първо, не мисля, че ще го махнат паметника, а и ми е все едно.

Второ, каква история пазим, която е пряко свързана с Альоша, съветския солдат? От какво значение са останките от комунистическия режим, заради който народа продължава да ходи с наведена глава и до днес? Нима Альоша е по-важен от Христо Ботев за българите? Още повече, че това е паметник, който да напомня за съветската армия през втората световна война, т.е. комунистите налагат идеологията си като завоевател, едва ли не, защото България е губеща през войната. Предпочитам на това място да има паметник на Бенковски, Волов, Раковски, Ботев или който и да е друг български революционер, отколкото паметник, който се харесва на повечето пловдивчани, защото цял живот го гледат, а не защото знаят истинската му стойност, която е никаква в днешни дни...

Първо, не мисля, че ще го махнат паметника, а и ми е все едно.

Второ, каква история пазим, която е пряко свързана с Альоша, съветския солдат? От какво значение са останките от комунистическия режим, заради който народа продължава да ходи с наведена глава и до днес? Нима Альоша е по-важен от Христо Ботев за българите? Още повече, че това е паметник, който да напомня за съветската армия през втората световна война, т.е. комунистите налагат идеологията си като завоевател, едва ли не, защото България е губеща през войната. Предпочитам на това място да има паметник на Бенковски, Волов, Раковски, Ботев или който и да е друг български революционер, отколкото паметник, който се харесва на повечето пловдивчани, защото цял живот го гледат, а не защото знаят истинската му стойност, която е никаква в днешни дни...

Е какво предлагаш ? Да бутнем Джамиите , Римския стадион , стария град ?!

Аре малко мисъл...

Такава ни е Е историята.

Аз дочух, че ще слагат паметник на Ботев пред братската могила.

Това вече е градивно, а не ДЕградивно!

Да бутнем Джамиите

Особено джамиите... най-малко, защото са строени на мястото на разрушени православни църкви...

И паметник на Хитлер нямаше да има... само че положението на България щеше да е 100 пъти по-добро от сега. Няма как да знам - да, обаче знам, че тоя "преход" нямаше да го има, както и тъжните лица на хората.

Имам в предвид, че като бутнеш джамиите няма изтриеш историческите факти, нали ?!

Т.е. е глупаво!

Не, няма да ги изтриеш, обаче ще изтриеш спомена за тях, което си е що-годе една и съща работа.

Мисля че тоя разговор се отнесе достатъчно надалеч, Альоша ще си седи още дълго време на мястото, а други теми няма нужда да оридължаваме да засягаме...

Коригирайте заглавието на темата да не се дразнят хората излично като го прочетат - така е подвеждащо.

Абе Бънди пуска мушички и после си гледа сеир, не разбрахте ли :blink:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%...%80%D0%B8%D1%8F

Ами по тази логика - всичко долу и да забравим за Русия...

Не те разбрах, какво точно имаш предвид.

Русия в различни периоди е била и приятелка и враг на България. 80-те години на 19-ти век е помогнала и в голяма степен осъществила освобождението на България, дълбок поклон за което. През 1944 времената са съвсем други, властта също и Русия прави България свой васал...

Ако не беше Съветската Армия, сега нямаше да махаме паметника на Альоша, а на Хитлер

Така или иначе сме се били на страната на Германците. Дали нямаше да ни е по-добре ако направо ги бяхме поканили?

По хубаво отворете историческа тема и спорете кой,кога къде,как,защо... Writer4e сори ама аз не споделям твоето мислене,може би и други са на това мнение.Каквото било било ти не си бил там нищо не можеш да направиш.А само да си губиш времето да спориш че ако Хитлер е победил във ВВС ние нямало да бъдем като при комунизма ...

По добре паметници отколкото онова модерното нещо по средата на главната,което струва 94к

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...