бат Ицо Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Според непотвърдена информация ще се вдигне паметник на Христо Ботев, на мястото на Альоша. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Дрън дрън Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 А не може ли просто да сложат паметник на Ботев на Младежкия? :П За к'во ще събарят Альоша? T_T Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Според непотвърдена информация ще се вдигне паметник на Христо Ботев, на мястото на Альоша. Едва ли ще се случи. Ако евентуално стане ще е поредната простотия. Не се сещам за друг народ който да си заличава части от историята. По същият начин беше с мавзолеят в София... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Вътре има толкова тонове желязо, само някой малоумник ще си помисли да го маха. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Малоумници колкото искаш в тая държава! Аз също съм категорично ПРОТИВ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
reaktor Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Жалки хора Логично е ако се потвърди информацията да се намерят виновниците и да получат шамари зад вратовете. Не е логично да стоим и да гледаме отстрани. Любопитно ми е колко пловдивчани биха направили жива верига пред паметника ако наистина им пука? Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 И аз съм против. Този паметник е израз на почитта на всеки един пловдивчанин към руския народ направил небивала саможертва за нашето освобождение (не говоря за държавното образование Русия и неговите цели, подбуди и т.н.) - не бива паметта на руските войници дали живота за свободата на България да бъде поругавана по тъкъв пошъл начин. Като искат да издигнат нов паметник, не да рушат стари. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Тва няма как да стане ......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 К'во ще издигнат... , нещо от рода на оная глупосттттт на главната... 1-ва Информацията ми се вижда абсолютно не вярна. 2-ро Ако бъде направено, ще е възможно най глупавото нещо! Хората пазят историята , ние подменяме и актуализираме Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Аз дочух, че ще слагат паметник на Ботев пред братската могила. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LoOx Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Тва е България ... !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Аз дочух, че ще слагат паметник на Ботев пред братската могила. Доказателството: http://news.plovdiv24.com/110109.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Хората пазят историята , ние подменяме и актуализираме Първо, не мисля, че ще го махнат паметника, а и ми е все едно. Второ, каква история пазим, която е пряко свързана с Альоша, съветския солдат? От какво значение са останките от комунистическия режим, заради който народа продължава да ходи с наведена глава и до днес? Нима Альоша е по-важен от Христо Ботев за българите? Още повече, че това е паметник, който да напомня за съветската армия през втората световна война, т.е. комунистите налагат идеологията си като завоевател, едва ли не, защото България е губеща през войната. Предпочитам на това място да има паметник на Бенковски, Волов, Раковски, Ботев или който и да е друг български революционер, отколкото паметник, който се харесва на повечето пловдивчани, защото цял живот го гледат, а не защото знаят истинската му стойност, която е никаква в днешни дни... Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 17, 2009 Author Share Posted September 17, 2009 Ако не беше Съветската Армия, сега нямаше да махаме паметника на Альоша, а на Хитлер Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Първо, не мисля, че ще го махнат паметника, а и ми е все едно. Второ, каква история пазим, която е пряко свързана с Альоша, съветския солдат? От какво значение са останките от комунистическия режим, заради който народа продължава да ходи с наведена глава и до днес? Нима Альоша е по-важен от Христо Ботев за българите? Още повече, че това е паметник, който да напомня за съветската армия през втората световна война, т.е. комунистите налагат идеологията си като завоевател, едва ли не, защото България е губеща през войната. Предпочитам на това място да има паметник на Бенковски, Волов, Раковски, Ботев или който и да е друг български революционер, отколкото паметник, който се харесва на повечето пловдивчани, защото цял живот го гледат, а не защото знаят истинската му стойност, която е никаква в днешни дни... Е какво предлагаш ? Да бутнем Джамиите , Римския стадион , стария град ?! Аре малко мисъл... Такава ни е Е историята. Аз дочух, че ще слагат паметник на Ботев пред братската могила. Това вече е градивно, а не ДЕградивно! Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Да бутнем Джамиите Особено джамиите... най-малко, защото са строени на мястото на разрушени православни църкви... И паметник на Хитлер нямаше да има... само че положението на България щеше да е 100 пъти по-добро от сега. Няма как да знам - да, обаче знам, че тоя "преход" нямаше да го има, както и тъжните лица на хората. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Имам в предвид, че като бутнеш джамиите няма изтриеш историческите факти, нали ?! Т.е. е глупаво! Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Коригирайте заглавието на темата да не се дразнят хората излично като го прочетат - така е подвеждащо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Имам в предвид, че като бутнеш джамиите няма изтриеш историческите факти, нали ?!Т.е. е глупаво! Не, няма да ги изтриеш, обаче ще изтриеш спомена за тях, което си е що-годе една и съща работа. Мисля че тоя разговор се отнесе достатъчно надалеч, Альоша ще си седи още дълго време на мястото, а други теми няма нужда да оридължаваме да засягаме... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%...%80%D0%B8%D1%8F Ами по тази логика - всичко долу и да забравим за Русия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Коригирайте заглавието на темата да не се дразнят хората излично като го прочетат - така е подвеждащо. Абе Бънди пуска мушички и после си гледа сеир, не разбрахте ли Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%...%80%D0%B8%D1%8F Ами по тази логика - всичко долу и да забравим за Русия... Не те разбрах, какво точно имаш предвид. Русия в различни периоди е била и приятелка и враг на България. 80-те години на 19-ти век е помогнала и в голяма степен осъществила освобождението на България, дълбок поклон за което. През 1944 времената са съвсем други, властта също и Русия прави България свой васал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Ако не беше Съветската Армия, сега нямаше да махаме паметника на Альоша, а на Хитлер Така или иначе сме се били на страната на Германците. Дали нямаше да ни е по-добре ако направо ги бяхме поканили? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 По хубаво отворете историческа тема и спорете кой,кога къде,как,защо... Writer4e сори ама аз не споделям твоето мислене,може би и други са на това мнение.Каквото било било ти не си бил там нищо не можеш да направиш.А само да си губиш времето да спориш че ако Хитлер е победил във ВВС ние нямало да бъдем като при комунизма ... По добре паметници отколкото онова модерното нещо по средата на главната,което струва 94к Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.