NEFARIOUS Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 Зорлен на прости се правите май. Хайде, 100 делено на 6 не е точно число ама да кажем от 300 пъти, искаш ли да се хванем на бас по нещо едро, че няма да имаш 50 6-ци? И на английски да го напишеш, и на китайски, все е глупост. От Google ли цитирате мама му дейба, не ми става ясно...Не ви ли е неудобно да пускате подобни мнения не мога да разбера. Те повторили тиража и имало 18 6-ци. Аз пак питам: Ако мога да нагласям тотото, защо да пускам същите числа, като е ясно, че ще се дигне вой до небесата?! Ti si..... Umno dete. Ne sum trugnal da ti citiram Google, ama ako beshe u4il malko matematika v universiteta shteshe da razberesh za kakvo ti govorq. Az pone shte zavurshvam to4no tova i ne mi govori 4e kakvoto sum napisal e prostotiq. Za sujalenie ne si naqsno kakvo ozna4ava bezkrainost. Bezkrainost v nikakuv slu4ai ne e 300. Da ti imam i ograni4enoto mislene. Edit: shto se otnasq do tova, 4e sum napisal 2 dumi na angliiski - sujelqvam, u4il sum go materiala na takuv i ne znam kak e to4no na bulgarski. Kolkoto i stranno da zvu4i. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 Да бе, оверман, не знам защо мразиш Бойко и не искам аз лично да казвам, че е някъв добър, но и от моята гледна точка има промени. Аз съм ученик и днес като влязох в училището в почти всички стаи бяха инсталирани камери. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 и ТОВА е нещо просто прекрасно? как беше там това - sancta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DREBNIA Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 Не се стърпях, за оверман явно ония дето крадът милярдите и докараха народа 10 години назад са по-добри. Може да яде хляб от някоя партийна фирмичка и затова да е така незнам. Далече съм от мисълта че Бойко няма да краде, но половина от това което говори да направи, ще е повече от това коеото 20 години направиха. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 Мамка му неска как си шибнах крака в ръба на леглото. Боляха ме пръстите цял ден. Това е изцяло по вина на Бойко Борисов сигурен съм, че е назначил чичо си да ми скове легло което е криво за да се изпраскам неска. Само свой некадърни хора нарежда на големи постово. Същото беше и със Станишев той пък назначи свой хора да ми направят гадероб на който да си затискам пръстити. Но Бойко е по-виновен. ov3rm4n е прав всичко е негова конспирация. Като легна тая нощ ако сънувам кошмар пак Бойко ще е виновен, че е уволнил Сънчо и е сложил свой човек. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 Мухахахаха, яко забавна тема. Само едно не мога да разбера. Как може да има някой избрал да обира тотото по възможно най-абдалския начин, след като има отработени далеч по-прецизни схеми за прибиране на далеч по-крупни суми? Обаче така му се пада. Сега ББ ще му стопи лагерите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheep Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 Еднаквите числа са от тиражите на 6-ти септември и 10-ти септември. Но това излиза като новина в медиите след 6 дни - на 16 септември чак - доколкото разбрах аз защото някакъв читател на "24 часа" случайно забелязал това и обърнал внимание. Отделно да има 18 шестици - не знам друг път да се е случвало. Относно вероятностите и случайността - ами да по принцип е възможно когато играеш табла 147 пъти поред да хвърлиш две шестици - защо да не е възможно, нали затова се говори за случайни числа, ако се падат числата на зарчетата равномерно във времето няма да са случайни Определено много случайности се събират накуп, нормално е човек да си помисли, че може да има някаква наредба на нещата, все пак сме в България, а не в Германия. Възможно е и това да е сценарий да се дискредитира тотото, за да се насочат хората към друг вид игри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 Зорлен на прости се правите май. Хайде, 100 делено на 6 не е точно число ама да кажем от 300 пъти, искаш ли да се хванем на бас по нещо едро, че няма да имаш 50 6-ци? И на английски да го напишеш, и на китайски, все е глупост. От Google ли цитирате мама му дейба, не ми става ясно...Не ви ли е неудобно да пускате подобни мнения не мога да разбера. Те повторили тиража и имало 18 6-ци. Аз пак питам: Ако мога да нагласям тотото, защо да пускам същите числа, като е ясно, че ще се дигне вой до небесата?! за мен доста по-вероятно е да има метод за контрол на числата в тиражите (не във всички, но натрупване на джакопота има в доста интересни моменти - предизборно време, по празници и т.н., а компютърната обработка на фишовете дава предварителна информация на кои комбинации колко е заложено). с повторението е възможно да е допусната тъпанарска грешка от сорта на заплес, при което просто не са пренаредени в нова комбинация, щото някой е имал по-важна работа, или дадена заповед е повторена от смотан подчинен, поради кофти комуникация, или при смяна на ръководството некой от не знаене кво да прави да е забравил, че вече е правил нещо и т.н. и всичко това е по-вероятно от чисто математическото разпределение на комбинациите, защото има хора, а хората в никакъв случай не са случайни, т.е. коефициентите за свързаност на събитията между тях са доста височки. а Б-квадрат освен да приказва, друго не е направил. все още нищо свършено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 Ами не е нагласено просто е възможно. Гледах веднъж по дискъвъри как най-далечното попадение до преди няколко години е станало като някакъв войник е вдигнал пушката стрелнал е под някакъв ъгъл без да се прицелва и е убил някакъв виатнамец мисля от около миля. Шанса да стане е сигурно по-малък от това да се паднат еднакви числа в 2 поредни тиража, но се е случило. И все пак ако са го нагласили да изкара желаните числа колко грандиозно тъпи трябва да са да го направят със същите от миналия тираж. За това което се падат джакпотите по празници е нормално, защото по празници продажбата на билети скача в пъти и шанса някой да познае числата става в пъти по-голям. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 и ТОВА е нещо просто прекрасно? как беше там това - sancta... Ако теб те заплашат учениците, че ще те убият ако не направиш определено нещо, докато им преподаваш новия урок, дали няма да си промениш мнението по въпроса? Само камерите могат да спрат подобен род вживявания. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Ами не е нагласено просто е възможно. Гледах веднъж по дискъвъри как най-далечното попадение до преди няколко години е станало като някакъв войник е вдигнал пушката стрелнал е под някакъв ъгъл без да се прицелва и е убил някакъв виатнамец мисля от около миля. Шанса да стане е сигурно по-малък от това да се паднат еднакви числа в 2 поредни тиража, но се е случило. И все пак ако са го нагласили да изкара желаните числа колко грандиозно тъпи трябва да са да го направят със същите от миналия тираж. За това което се падат джакпотите по празници е нормално, защото по празници продажбата на билети скача в пъти и шанса някой да познае числата става в пъти по-голям. само човешката глупост е безкрайна, а по наште географски местообитания и наглостта. включи го това във формулите и виж какво ще излезе. според мойта преценка "на око" без да смятам - по-вероятно е да съществуват глупави и нахални хора, отколкото шансът 1:1 000 000 да се случва 9 от 10 пъти като в света на Диска. edit: откога чакам някой да стигне до извода, че възможните комбинации за намалени изкуствено. моето предположение беше обаче не за влияние върху масите на топчетата в комплекта, защото това се обсъжда прекалено често като възможност и става "очевидно. мисля си че има активно влияние върху всяко отделно топче от всички комплекти (чипчета, метални вложки в топчетата + електромагнити на изхода на сферата и подобни) или обработка и подмяна на показваните резултати (след като в "реално" време могат да подменят рекламните надписи по футболните мачове, колко му е да сменят някои цифри). комисията е от максимум 5ма членове, а операторите са още максимум 3ма, т.е. са малка контролируема група, на което може да бъде оказван натиск по какви ли не начини. всичко идва от това че няма прозрачност на процеса. ЕФУ от известно време май има точно игри с изтегляне на числа в комбинации. оная брадърката с големите зъби и импланти навсякъде, беше в неква такава реклама. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/1980_Pennsylv...Lottery_scandal ето как всъщност се прави... да се паднат шест числа в два поредни тиража е вероятно, но по-скоро предизвикано събитие. има разумни обяснения защо е станало така - 1. прекия отговорен за подмяната на топките по някаква причина не е успял да я направи. дали е забравил, дали не е получил възможност, дали някой му е попречил с присъствието си или са променили неочаквано правилата за достъп до топките - възможности много. резултатът е, че същия подправен комплект топки е изполван в новия тираж. 2. подправените топки напълно нарочно са забравени в обръщение. смяна на ръководството означава доста хора на всички нива да си отидат заедно със старото и да си търсят работа. някой от тези хора може да не е много доволен от този факт. 3. говори се, че Васил Божков възнамерява да пусне собствена тото игра, близка по правила с тотализатора и тази атака по държавното тото е организирана от него, за да го дискредитира и да оттегли играчи от него. при всички положения манипулацията с подправени топки е възможна. но има една сероизна питанка, ако приемем за вярно, че топките са подправени така че да се паднат тези шест числа... Тегленията са три на тираж. За трите, поне аз до колкото знам, се използва един комплект топки. Защо не са изтеглени и в трите тегления същите шест числа? Защо в двата тиража не са се повторили с абсолютна точност и трите тегления, а само едно? Тези питанки се обясняват най-лесно, като допуснем, че са подправени повече от шест топки. Примерно 10 или 12 от всичките 42 са по-леки от останалите. Това би намалило броя на вероятните комбинации от шест числа, но същевременно би оставило възможност да се падат всеки път различни комбинации все пак. Подобен подход обяснява и как така ще забравят да сменят комплекта между тиражите - обсянението е, че не им и трябва да го сменят. На базата на тези разсъждения, аз мисля, че точно това е станало: От всичките 42 топки се избират 12, всички останали 30 се правят по-тежки (или просто със същото тегло, но с по-голям диаметър). По този начин възможните печеливши комбинации от шест числа се свеждат до 924 вместо 5 245 786. При цена на една комбинация от 0,5 стотитнки, пускането на 924 комбинации ще ви струва само 462 лева... При положение, че във въпросния дублиран тираж шестицата от третото теглене се равнява на 10, 164.70... Смятайте сами - 22 пъти възвращаемост. Само трябва да знаете дванадесетте числа и да пуснете пълно комбиниране, или, ако сте параноик, 308 фиша, за да не биете на очи.... Тъй като комбинациите общо са 924 няма да бие прекалено на очи, че се падат едни и същи 12 числа. Ако на всеки три тиража сменяме 12-те числа - още по-малко вероятно е някой да забележи. Просто перфектно. Но им е изиграла лош номер теорията на вероятностите... защото да се повтори комбинация е напълно вероятно и съгласно теорията със 100% гаранция все някога ще се случи. А ако говорим за само 924 възможни комбинации - тази вероятност да се повтори комбинация е в ПЪТИ по-голяма и по-реална от колкото при 5 245 786... Е случи се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Според мен бъзикнатите топки трябва да се сменят често. Иначе хипотезата изключително лесно се разкрива с бърз поглед върху миналите тиражи. Може би са решили да ги сменят поне веднъж-дваж месечно и този път просто се е случила интересна (очевидно не толкова невероятна) случка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 че хората одавна са забелязали, двойки и тройки числа излизат в последователни тиражи... тоест едни и същи числа се въртят по няколко последователни тиража в различни комбинации... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted September 17, 2009 Author Share Posted September 17, 2009 да. не виждам защо да не е възможно. а щом е възможно - посочи ми пречка да се случи? или понеже ти смяташ, че не е нормално, значи не е възможно, значи е нагласено? ... ...да се паднат шест числа в два поредни тиража е вероятно, но по-скоро предизвикано събитие. има разумни обяснения защо е станало така ... Забравил си само да уточниш адски малко вероятно. Омръзна ти май да оспорваш, само заради това да си опозиция, очевидни неща. Иначе дадените от теб причини са добри, а и е напълно възможно да има още много. За 12 -те топки лесно може да се провери като се видят тиражите назад, но то няма и голямо значение вече. Между другото някой в коментарите беше казал за някакви предаване на "Господари на ефира", където поради техническа грешка топките не са се развъртели или нещо подобно, но въпреки това са започнали да излизат изтеглени в малкото екранче долу вдясно. Т.е. начините за манипулация са достатъчно много и лично аз не бих дал и една стотинка на собственика на тази машинка за печатане на пари за собствено ползване. П.П. И да уточня само, че за мен не е гаф в никакъв случай, не че не е възможен, но много по-вероятно е да има умисъл. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Ti si..... Umno dete. Ne sum trugnal da ti citiram Google, ama ako beshe u4il malko matematika v universiteta shteshe da razberesh za kakvo ti govorq. Az pone shte zavurshvam to4no tova i ne mi govori 4e kakvoto sum napisal e prostotiq. Za sujalenie ne si naqsno kakvo ozna4ava bezkrainost. Bezkrainost v nikakuv slu4ai ne e 300. Da ti imam i ograni4enoto mislene.Edit: shto se otnasq do tova, 4e sum napisal 2 dumi na angliiski - sujelqvam, u4il sum go materiala na takuv i ne znam kak e to4no na bulgarski. Kolkoto i stranno da zvu4i. Г-н Математик, аз просто Ви казвам, че тук не говорим за теории, безкрайности etc... Става дума, че колкото и да е малък шанса, това не означава, че е невъзможно. Тук нямаме безкрайност, а определен брой тегления. Да ти имам и математическото мислене... Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 AssassiN, що просто не се спреш! Това, че не разбираш материята не означава, че трябва да иронизираш написаното от NEFARIOUS! Хайде продължавай си пътя напред, че на мен взе да ми идва пътя назад от теб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Боли ме фара, накъде ти вървял пътя. Това, което казвам е, че всичките ви изчисления, нямат никакво значение, защото КОЛКОТО И МАЛЪК ДА Е ШАНСА ДА СЕ СЛУЧИ ТОВА, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ Е НЕВЪЗМОЖНО!!! Наистина не разбирам за какво спорите?! Аз разбирам какво се опитвате да кажете, но това, че само по себе си е вярно, съвсем не означава, че е аргумент по темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 За 12 -те топки лесно може да се провери като се видят тиражите назад, но то няма и голямо значение вече. Нищо не можеш да провериш. Ако тези 12 топки се сменят на съвсем случаен принцип да речем два пъти месечно, можеш да се ровиш колкото си искаш в изминалите тиражи, но доста трудно ще хванеш някакви аномални тенденции и числата ще изглеждат сравнително добре разпределени статистически. Пак повтарям 12-те топки се сменят на съвсем случаен принцип (с много добър генератор на случайни числа) поне два пъти месечно. Единствената разлика спрямо нищо неподозиращата публика за тези, които въртят далаверата е, че при тях реалния шанс е свит на 6 от 12. Една от малкото "опасности" в тази схема е точно това, което се е случило - еднакви числа в два последователни тиража. Защото при 6 от 12 топки всеки трябва да се съгласи, че това си е доста вероятно събитие. Въпреки всичко, според мен това пак си остава по-малоумния начин за обир на тотото. Подобни схеми е далеч по-добре да се прилагат за непечелене на тиражи, т.е. за трупане на голям джакпот, който нормално пък покачва неимоверно общите приходи на тотализатора, които пък по съвсем други канали отиват да запълнят необходимите джобове (защото тези суми са далеч по-големи от сумите на раздадените печалби). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 прав си... но е напълно възможно някой от отиващите си служители на тотото да е решил да направи няколко удара като за довиждане... предизвестието за уволнение е поне месец... задействал е схемата, за да удари няколко шестици докато все още има възможност да манипулира топките. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 а самоличността на печелившите винаги е тайна. по абсолютна случайност това пречи за доказването на свързаност на печелившите лица с организаторите на лотарията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Изчетох цялата дискусия, има сериозни аргументи по всички тези, но май повечето от вас забравят къде живеем географски Най-вероятно са забравили да сменят кръщаваните топки, кой знае как се е натряскал чичката дето отговаря за това Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Никак даже не е тайна банковата тайна. Има законен начин за разкриването и. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 То има, ама после кой ще пази горките печеливши? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Никак даже не е тайна банковата тайна. Има законен начин за разкриването и. кой ти говори за банковата тайна?! чети, чети... То има, ама после кой ще пази горките печеливши? а налага ли се? това оправдание, че ги пазят в тайна, за да ги предпазят, е толкова тъпо и плоско... пазят ги в тайна, за да не излезе, че от 18 шестици десет са на учинайкиния девер на чинка Донка на Иван Иванов, който отговаря за съхраняването на топките... провери в колко държави самоличността на печелилите се пази в тайна... ще се изненадаш, че в държави с престъпност в пъти по-голяма от нашата, не се крият имената на спечелилите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.