Jump to content
BulForum.com

Nokia N900

Botev1912

Recommended Posts

И аз го забелязах. Има си дори и графичен процесор. Мисля, че това ще е следващият ми телефон, само да стане с по-нормална цена и операционната система да не се дъни.

вече го поръчах от сайта на нокия. излиза октомври.

Защо да е такава цената? При положение, че OS-а е линукски.

и какво като ОС-а е линукски? Какво имаш предвид

Имам предвид, че не плащат лицензия за качен OS на всяко устройство, както беше със Симбиан. Няма значение. Наистина интересн телефона, но за мен X6 е много по-удачен за нуждите ми.

с такъв, че мога да го върна ако не ми хареса :)

На някои дефекти може да им отнеме повече от 30 дни за да се проявят. А връщането в retail магазин ли може да го направиш или пак онлайн трябва да го върнеш?

Това 99% ще ми е следващият телефон, но не съм такъв авантюрист да го поръчам преди да се чуят отзиви за него...

има видео клипове в youtube

И ключа е в името на клипа: Nokia N900 first impressions.

Такива наблюдения мога да получа и ако ида в Germanos да го джагъркам за 10 минути. Не ми е особенно интересно така или иначе как се отваря кутията.

Както казах по-нагоре, дефекти излизат след употреба. Затова има и бета тестове на много неща.

Друг е варианта, че можеш да го върнеш в магазина ако не ти хареса за 30 дни.

• 2 months later...

Получих телефона, такава еуфория не е имало никога. В Англия и САЩ всичко беше изкупено още преди да излезе. Нокия не могат да смогнат. За другите държави още дори не се говори кога ще го получат. Общо взето уникален телефон. Всъщност телефон не е правилната дума. Това си е лаптоп с функции на телефон. Постоянно има връзка с интернет. Когато има wireless без парола автоматично се включва към него. Когато няма се прехвърля на интернета на оператора ти (ако имаш такъв). За сега единствения недостатък е, че са пропуснали функцията да си слагаш различна мелодия на всеки контакт. Дано го оправят с няккаъв ъпдейт. Телефона си заслужава всяка една стотинка. Цената в САЩ му е 549 долара в момента. В Англия 500 лири. В Европа ще е 600 евро.

Mен ме притеснява, че излезнаха прекалено много операционни системи, а Maemo не е една от тези, които се промотират усилено като iPhone и Android. Та програмките може да са кът.

хубавото на Maemo е, че е с отворен код и е безплатна. Ще има програми в бъдеще. Това е първия телефон с Maemo, тепърва ще се разраства. На тоя телефон може да теглиш от шернати папки от мрежата през wireless, може почти всичко, каквото може един компютър.

Доколкото четох в един друг форум,програми писани за debian ще могат да се слагат на maemo-то след малки промени в кода :X

Btw има 1 клипче в youtube как някъв си играе quake 3 arena на тоя телефон вързан към 52" плазма >.<

хубавото на Maemo е, че е с отворен код и е безплатна. Ще има програми в бъдеще. Това е първия телефон с Maemo, тепърва ще се разраства. На тоя телефон може да теглиш от шернати папки от мрежата през wireless, може почти всичко, каквото може един компютър.

Първи, но и единствен. А и така като гледам, няма как тоя телефон или друг телефон с тази операционна система да е насочен към нормалния редови потребител, което пък от своя страна намаля търсенето на програми. А и ако го прекарат през OVI, работата не върви на добре..

Колкото до отворената безплатна система, Android е същата. И на моя телефон също може да теглиш от шернати през Wi-Fi папки и да имаш пълен достъп както от компютъра към телефона, така и по обратния канал.

Maemo мен също много ме впечатли по първи ревюта, но телефона е прекалено скъп на този етап, затова си взех Android, като един вид компромис, но с всеки ден ми харесва все повече, а и се развива с доста бързи темпове. Та ако Maemo-то не го направят някаква революция или не раздвижат Symbian-a, мисля, че от сега нататък ще съм с Android.

няма да е единствен, говори се за n910 и т.н. Телефона е супер лесно използваем от нормален потребител.

Никой не говори за лесна използваемост. Телефона е 2 пъти по-скъп от iPhone и 3 пъти по-скъп от най-евтиният телефон с Android.

Това е фактора, които насочва телефона към определена потребителска група.

къде е 2 пъти по-скъп от iphone? Iphone с договор може да е 200$, но без договор е 600, докато тази нокия без договор е 550-570, ако излезе с договор няма да е повече от 250

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...5-178-_-Product

Малък ъпдейт. След като поцъках няколко дена с телефона все повече и повече бъгове се откриваха и липсата на програми си каза думата. Bluetooth-a беше несъвместим с почти всички handsfree-та, камерата се оказа по-зле от на N95 8GB. Телефона е неудобен за държене с една ръка, защото се ползва главно в landscape mode. Дори с една ръкa не мога да го отключа. Все пак реших, че 600$ не са малко пари и реших да го върна. Взех си iPhone 3GS за 200$ и има всички телефонни функции, както и безброй програми и е страшно бърз. Толкова бърза ОС не бях виждал, то ти е кеф да цъкаш. Дори камерата му е по-добра от на N900 (странно, но факт). w00x май се оказа прав, добре че се усетих на време.

Малък ъпдейт. След като поцъках няколко дена с телефона все повече и повече бъгове се откриваха и липсата на програми си каза думата. Bluetooth-a беше несъвместим с почти всички handsfree-та, камерата се оказа по-зле от на N95 8GB. Телефона е неудобен за държене с една ръка, защото се ползва главно в landscape mode. Дори с една ръкa не мога да го отключа. Все пак реших, че 600$ не са малко пари и реших да го върна. Взех си iPhone 3GS за 200$ и има всички телефонни функции, както и безброй програми и е страшно бърз. Толкова бърза ОС не бях виждал, то ти е кеф да цъкаш. Дори камерата му е по-добра от на N900 (странно, но факт). w00x май се оказа прав, добре че се усетих на време.

Вземи си пробвай една Motorola Droid или един HTC Hero.

Motorola Droid e як, но е на verizon (без сим карта), HTC HD2 евентуално ще е як, но тук го няма още. Идва февруари на T-Mobile. Лошото на windows mobile е че е с 65к цвята

Не не. Не Windows Mobile. За Андроид говоря. :) Смесица между iPhone и Windows Mobile. Динамична е и има много възможности. Ако имаш възможност я пробвай за 2-3 дни.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...