w00x Posted May 6, 2004 Share Posted May 6, 2004 Наскоро излезе DVD Player-a на Philips - DVP720SA. въпросите ми са .... някой има ли вече такъв плейър? може ли да зарежда субтитри за DivX филмите? пуска ли AC3 звука на филмите? ако го пуска.... 5.1 канален ли е или само 2 канала? може ли да се ъпдейтва firmware-a, за да могат да се потдържат новите кодеци? Другия ми въпрос е за A/V Reciver. цената в която се ограничавам е MAX 600 лева. бях си харесал Sony STR-DE695 , но не съм много сигурен дали избора ми е най-добрия възможен. някои ако може да даде някъкви отзиви за този ресивер или да даде друго предложение. само по възможност ... ресивера да е с повече от 5x80W изходяща мощност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 6, 2004 Share Posted May 6, 2004 Инфо за Sony STR-DE695 рисивър тук А иначе аз бих ти препоръчал следния рисивър. снимка и инфо ако те интересува нещо питай аз съм със същия Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbest Posted May 6, 2004 Share Posted May 6, 2004 Моя съвет е да не взимаш СОНИ, а да се ориентираш към PIONEER или някоя друга марка. Имам СОНИ STR-DE545 5x100W и си мислих че свири добре (освен че има фонов шум) докато не пробвах един автомобилен усилвател който няма сигурно и 100 вата и е някаква неизвестна марка, а свиреше много по-добре от сони-то (много по плътен бас), и беше захранен от акумулатор... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 7, 2004 Share Posted May 7, 2004 Моя съвет е да не взимаш СОНИ, а да се ориентираш към PIONEER или някоя друга марка. Имам СОНИ STR-DE545 5x100W и си мислих че свири добре (освен че има фонов шум) докато не пробвах един автомобилен усилвател който няма сигурно и 100 вата и е някаква неизвестна марка, а свиреше много по-добре от сони-то (много по плътен бас), и беше захранен от акумулатор... Недей да сравняваш car audio-то с това в къщи А за това че имаш фонов шум не мога да си го обянся. Имам много познати с уредби, усилватели Sony и т.н. нямат никакви проблеми. бтв като пуснеш усилвателя без cd-то като го увеличиш до край без да пускаш никаква музика пак ли имаш шумове? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbest Posted May 7, 2004 Share Posted May 7, 2004 Ами то караудиото трябва да е по-зле по принцип, ама ми хареса повече като го чух (поне баса беше БАС, високите може би бяха малко по тихи), а шума си го има винаги - от Volume 0 до 22-23 е с постоянно ниво (сравнително тихо), а след това (до 30), се увеличава като на MAX все едно че слушаш радио на неправилна честота . Това нещо го бях чел в разни review-та преди да взема усилвателя че си е известен дефект на SONY-тата, и като го купувах се ослушвах в магазина специално за него, но тогава на DVD входа е нямало никакъв сигнал (LOCKED) и затова не сум го чул Link to comment Share on other sites More sharing options...
CooLMaX Posted May 8, 2004 Share Posted May 8, 2004 Наскоро излезе DVD Player-a на Philips - DVP720SA. въпросите ми са .... някой има ли вече такъв плейър? може ли да зарежда субтитри за DivX филмите? пуска ли AC3 звука на филмите? ако го пуска.... 5.1 канален ли е или само 2 канала? може ли да се ъпдейтва firmware-a, за да могат да се потдържат новите кодеци? Мойта приятелка има DVD Player Philips 738 и вчера и качих upgrade и може да зарежда субтитри, може да се ъпдейтва firmware-a, а за звука не съм сигурен, но мисля че може да е 5.1 канален, иначе звука на филма си върви без проблем. Ако си вземеш Philips ще ти кажа откъде да си свалиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 11, 2004 Share Posted May 11, 2004 Ами то караудиото трябва да е по-зле по принцип, ама ми хареса повече като го чух (поне баса беше БАС, високите може би бяха малко по тихи), а шума си го има винаги - от Volume 0 до 22-23 е с постоянно ниво (сравнително тихо), а след това (до 30), се увеличава като на MAX все едно че слушаш радио на неправилна честота . Това нещо го бях чел в разни review-та преди да взема усилвателя че си е известен дефект на SONY-тата, и като го купувах се ослушвах в магазина специално за него, но тогава на DVD входа е нямало никакъв сигнал (LOCKED) и затова не сум го чул Не знам защо ти е така при мен няма абсолютно никакъв страничен шум даже след като го увелича докрай Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted May 12, 2004 Share Posted May 12, 2004 пробвах един автомобилен усилвател който няма сигурно и 100 вата и е някаква неизвестна марка, а свиреше много по-добре от сони-то (много по плътен бас), и беше захранен от акумулатор... Пич, баса се вади плътен само със здраво захранване. Повечето усилватели нямат разчетено добре захранване (икономии) и на баса динамиката е 'отзад' разпърдява се на пиковете. Решението е здрави електролити на захранването. А за импулсни захранвания - нямам думи Ей затова караудиото е извадило такъв бас, щото акумулатора държи здрав ток. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbest Posted May 12, 2004 Share Posted May 12, 2004 Той автомобилния усилвател е с импулсно захранване (инвертор)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted May 13, 2004 Share Posted May 13, 2004 Той автомобилния усилвател е с импулсно захранване (инвертор)... Да ама е с 'неограничен' ток Аз имам предвид тези на AC220 ups; не е инвертор а е step up конвертор Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 13, 2004 Author Share Posted May 13, 2004 temata otide mnooooooooooooooooooooooooooogo nadale4 . otkazah se ot sony-to... sega pyk se sprqh na PIONEER VSX-D512 . a za Playera nikoi ni6to ne kaza... qvno e prekaleno nov Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted May 17, 2004 Share Posted May 17, 2004 аз имам един въпрос относно субтитрите. един приятел се е взел Philips LX3900SA. на DviX филмите му чете само някои субтитри. сигурен съм за MicroDVD формата, но може да има и други(ако знаете, кажете). проблема му е обаче, че software на dvd-то му няма кирилизация и sub-овете излизат с "маймунки". каза ми обаче, че можело да се ъпгрейдва. та .... Ако си вземеш Philips ще ти кажа откъде да си свалиш. откъде? ... и още нещо. как може да се промени размера на субтитрите при гледането на DviX филми. доколкото знам за някой формати sub е възможно да им се задава, но не знам дали се поддържат от dvd-то. и накрая един въпрос от чисто любопитсво на простия лаик. гледам, че по характеристиките никъде не се изписва, че машината поддържа DviX формата. CD-R ли е това? благодаря предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 17, 2004 Author Share Posted May 17, 2004 to4no za sistemata koqto govori6 (LX3900) e spomenato v harakteristikite, 4e potdurja DivX. vse pak ne mislq 4e nqkoi proizvoditel bi otrqzal takava extra ot harakteristikite. ne 4e iskam da zloslovq, no sistemata koqto tvoq priqtel si e vzel ne e ot nai-nadejdnite... za divx na TVto stava (kakto stava i TVout-a na videokartata). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.