Jump to content
BulForum.com

Линукс Фест 01.05.2004 - Зала GIGA - Пловдив

Recommended Posts

Новината е в заглавието - организираме Линукс фест.

Официалната страница на събитето е: http://fest.openclub-bg.org

Фестът ще се проведе от 11 часа на 1-ви май (събота) в зала Гига. Поканени са всички желаещи да видят, чуят, разберат нещо повече за ЛИНУКС операционните системи.

И един важен акцент относно феста: Този Линукс фест е насочен преди всичко към начинаещите потребители! (Уиндоуз потребители, които искат да видят нещо ново; Линукс потребители, които искат да знаят повече ;)

Тоест целта ни е да запознаем повече хора, които досега НЕ са работили с Линукс - да видят, чуят, ако имат желание - да инсталират Линукс дистрибуция на наши машини и с наша помощ.

Целта ни е да покажем Линукс като една достъпна и напълно готова за десктоп система, от която потребителят няма от какво да се страхува.

Благодаря

П.С. Който има някакви въпроси относно всичко свързано с Линукс и Опън Клуб Пловдив също може да заповяда,не само хората които са начинаещи.

П.П.С. Ще помоля модератолите ако могат да сложат темата като Sticky.

Не разбрах къде точно ще се провежда този фест. С удоволствие ще дойда. Искам да намеря някаква литература за Linux. По книжарниците няма почти нищо. Всъщност има за някои по стари версии Red Hat или SuSE. Попаднах случайно на списание "Linux" от декември. По нов брой не съм виждал. Някой да знае къде може да се намери повече книжки на Бг за Linux ?

Да уточня че така като гледам картата. Червеното квадратче в средата е РУМ "Тракия". Ще е по лесно да се ориентират някой хора.

Бройте ме и мен - отдавна искам да влезна по надълбоко в Linux-a.

Инсталирал съм si 2 пъти /RedHat9.0 - безпроблемно/ ама после съм като пате в калчища.

Тъй като съм в съседен блок ще е грехота да не дойда и то на такъв свободен ден!

Защо няма отзиви за този фест тук, бяхте ли, хареса ли ви, доволни ли сте, искате ли пак да има????

Аз бях до обяд, защото след обед бях зает. Според мен идеята е добра за това, което се мисли да се прави, но не ми харесаха няколко неща: първо, че залата беше по-малка и от апартамента в който живея, а той не е никак голям и второ, че голяма ненавист се изказа по отношение на windows, верно, че си има големи противници на Miicrosoft ама ми се струва, че организаторите малко прекалиха с плюенето по отношение на windows. Иначе за времето, за което бях там научих полезни неща, като се има в предвид, че аз с линукс съм на 'ВИЕ' :) но все пак научих някои неща, дано по-често има такива фестове или форуми да го нареча и успех на организаторите!!! :punk

Бях следобяд там и много много ми хареса! Видях точно това, което исках - пълна нова инсталация на Linux на компютър. Разбрах точно какви проблеми стават при една инсталация и решенията им на живо от няколко специалиста. Доволен съм.

Очаквайте в скоро време нови изненади :) А през това време,който има проблеми или въпроси може да заповяда в клуба да му помогнем.

Поздрави

Бях там почти целия ден от самото начало. Програмата беше интересна. Най интересна ми беше частта за сървърите и мрежите. В самото начало е по добре някои да ти обясни най-основните неща които трябва да се знаят. Ще идвам на срещите на клуба когато мога.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...