Overdrive Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Би ли обяснил как си правиш 5.1? Когато съм с 5.1 ползвам convert stereo to 4 ch във foobar и после redirect bass във драйвъра на зв. карта. - за мен звучи по-добре от разни долби плъгини, включително и платените, на които съм тествал демота. Само че става 4.1 Картата, която ползвам на стерео има истинско асио и с него има разлика, обаче най-добре е kernel streaming - дава аутпут директно от плеъра към зв. карта - не минава през драйвъри, рисемплинг и тн. По тази причина волумето на уиндоуса не работи и повечето карти не могат да свирят 2ро нещо докато работи kernel streaming-а. djadomraz - всеки различно, някой си пускат колкото да дрънка нещо, други пък зарязват работата и слушат подбрани издания плочи на грамофона за няколко хиляди в специално подготвена стая... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 17, 2009 Share Posted December 17, 2009 Честно идея нямам как работи в момента. Дифолт драйвърите на картата са дадени на 5.1 (неква шитня Realtek HD е ама точния модел), всички плеъри са в режим 5.1 и winamp ми бъркаше бас-а с заден десен говорител. Всичко накрая се омаза, но сега с тоя плъгин си е жица. Нищо не барам да не спре пак. Да не говоря заради тая тъпа карта колко проблеми имах с win7 за съвместимост и прочие. А за еквалайзера ... само и единствено на телефона виждам смисъл да се бърникам из него и да го настройвам щото просто горкия е51 не му е много добър звука (все пак не е за това правен). Иначе за филми много съм доволен (и не само филми) от KMPlayer, много интересни филтри има на звука особено ако не е качествено аудиото по начало в източника. ______________ Тоя kernel streaming каквото и да значи и при мен при asio4all режим на възпроизвеждане само един източник на звук дава, другите не ги свири. Четох там какви конфликти давало с MIDI Wave не знам си какво ама така и не разбрах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted December 17, 2009 Share Posted December 17, 2009 И аз ползвам само КМ за всякакви видео файлове, но заради кернел стрииминга фообар за аудио. По принцип колкото по-малко еквалайзер, толкова по-истинско звучи, но възпроизвеждащата техника трябва да е горе-долу линейна, не като някакви пластмасови колонки с нищо под 200Hz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niks_17 Posted January 3, 2010 Author Share Posted January 3, 2010 Искам да споделя с вас,че всъщност Winamp може да бъде лек колкото Foobar.Това става като се инсталира разумно и се махнат отметките на ненужните неща при инсталация.Повярваите ако Winamp се инсталира разумно той се превръща в доста добър плеър! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavreto Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 в момента използвам winamp и съм с 5+1 , бихте ли ми дали съвет какъв плеър да сложа и плугин че да свири по добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Нещата не се влияят много от плеъра, а от зв. карта. Добрите са по 5-600лв, аз имам за 200лв и не ме кефи спрямо цд плеъра ми Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Нещата не се влияят много от плеъра, а от зв. карта.Добрите са по 5-600лв, аз имам за 200лв и не ме кефи спрямо цд плеъра ми Няма и как да те кефи - аз имам няколко аудиокарти, 2 от тях - по $800. На 24 битов запис се доближават до към 90% от звученето на един специализиран HD плеър AKAI, който е само 20-битов, но с невероятни конвертори. Освен това по-голямата част от удоволствието и реализма на звука се дължи на крайното звено - озвучителните тела, като не забравяме и с какъв усилвател се захранват. Така че плеърът остава на опашката в качеството на възпроизвеждане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Аз пък използвам главно kmp за музика, защото слушам направо разни архиви, а друг плейър, който да ги отваря не знам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Аз пък използвам главно kmp за музика, защото слушам направо разни архиви, а друг плейър, който да ги отваря не знам... Що бе - 'Уинамп' също свири архиви - да речем в един RAR - отваряш го без да го разархивираш и хвърляш всички в плейлистата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 с kmp само посочвам архива и плейва всичко Само с една стара версия де, при новите май са го развалили това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.