Jump to content
BulForum.com

Winamp vs AIMP

niks_17

Recommended Posts

Би ли обяснил как си правиш 5.1?

Когато съм с 5.1 ползвам convert stereo to 4 ch във foobar и после redirect bass във драйвъра на зв. карта. - за мен звучи по-добре от разни долби плъгини, включително и платените, на които съм тествал демота. Само че става 4.1

Картата, която ползвам на стерео има истинско асио и с него има разлика, обаче най-добре е kernel streaming - дава аутпут директно от плеъра към зв. карта - не минава през драйвъри, рисемплинг и тн. По тази причина волумето на уиндоуса не работи и повечето карти не могат да свирят 2ро нещо докато работи kernel streaming-а.

djadomraz - всеки различно, някой си пускат колкото да дрънка нещо, други пък зарязват работата и слушат подбрани издания плочи на грамофона за няколко хиляди в специално подготвена стая...

Честно идея нямам как работи в момента.

Дифолт драйвърите на картата са дадени на 5.1 (неква шитня Realtek HD е ама точния модел), всички плеъри са в режим 5.1 и winamp ми бъркаше бас-а с заден десен говорител. Всичко накрая се омаза, но сега с тоя плъгин си е жица. Нищо не барам да не спре пак.

Да не говоря заради тая тъпа карта колко проблеми имах с win7 за съвместимост и прочие.

А за еквалайзера ... само и единствено на телефона виждам смисъл да се бърникам из него и да го настройвам щото просто горкия е51 не му е много добър звука (все пак не е за това правен).

Иначе за филми много съм доволен (и не само филми) от KMPlayer, много интересни филтри има на звука особено ако не е качествено аудиото по начало в източника.

Тоя kernel streaming каквото и да значи и при мен при asio4all режим на възпроизвеждане само един източник на звук дава, другите не ги свири. Четох там какви конфликти давало с MIDI Wave не знам си какво ама така и не разбрах.

И аз ползвам само КМ за всякакви видео файлове, но заради кернел стрииминга фообар за аудио.

По принцип колкото по-малко еквалайзер, толкова по-истинско звучи, но възпроизвеждащата техника трябва да е горе-долу линейна, не като някакви пластмасови колонки с нищо под 200Hz.

• 3 weeks later...

Искам да споделя с вас,че всъщност Winamp може да бъде лек колкото Foobar.Това става като се инсталира разумно и се махнат отметките на ненужните неща при инсталация.Повярваите ако Winamp се инсталира разумно той се превръща в доста добър плеър!

Нещата не се влияят много от плеъра, а от зв. карта.

Добрите са по 5-600лв, аз имам за 200лв и не ме кефи спрямо цд плеъра ми ;)

Нещата не се влияят много от плеъра, а от зв. карта.

Добрите са по 5-600лв, аз имам за 200лв и не ме кефи спрямо цд плеъра ми ;)

Няма и как да те кефи - аз имам няколко аудиокарти, 2 от тях - по $800. На 24 битов запис се доближават до към 90% от звученето на един специализиран HD плеър AKAI, който е само 20-битов, но с невероятни конвертори. Освен това по-голямата част от удоволствието и реализма на звука се дължи на крайното звено - озвучителните тела, като не забравяме и с какъв усилвател се захранват.

Така че плеърът остава на опашката в качеството на възпроизвеждане. ;)

Аз пък използвам главно kmp за музика, защото слушам направо разни архиви, а друг плейър, който да ги отваря не знам...

Аз пък използвам главно kmp за музика, защото слушам направо разни архиви, а друг плейър, който да ги отваря не знам...

Що бе - 'Уинамп' също свири архиви - да речем в един RAR - отваряш го без да го разархивираш и хвърляш всички в плейлистата. :D

с kmp само посочвам архива и плейва всичко ;) Само с една стара версия де, при новите май са го развалили това.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...