niks_17 Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Здравейте!Съшалявам,че създавам нова тема,но реших да пиша отделна за тези две плеъра.Моля ви да споделите мнението си за тези два плеъра!Пишете според вас кой е по-добрият.И моля ви ако може да се обосновете защо мислите даден плеър за по добър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiko_pld Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 Winamp - лек ,удобен ,лесен за употреба. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 Nikoga ne sym izpolzwal AIMP, za towa ne moga da go pluia nito da go hwalia. No opredeleno ima mnogo neshta, koito mi hareswat u Winamp. Dyrza obache da podchertaia, che pone za men nai-hubawata versia do momenta e 2.9, wsichko ot tuk nagore me otblyskwa kakto vizualno taka i funkcionalno Winamp 2.9 rulezz Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 аз преди ползвах уинамп, сега съм с фубар2000 доста по-лек е по мой виждания уинамп 0-7% цпу фубар 0-4% спу фубара зима 5МБ рам уинампа не помня по общи наблюдения след смяната около 5 пъти по-лек ми се вижда фубара Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 Между Winamp и AIMP избирам Foobar със kernel streaming - по-леко, по-бързо и "свири" по-добре А и има много удобен конвертер да си правиш от флак мп3 и тн. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Да но заема много място на екрана и на мен ми изглежда грозно. Пък и колкото да пусня някое online radio мен winamp-a ме устройва... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Аз избирам Quintessential Player (QMP), работи добре, става за всичко което ми е нужно и заема само от 3 до 6 мб рам, като се държи уникално леко. Има си готини скинове в сайта, има си плъгини за него. Проблема е че няма толкова функциики като уинамп, като албум арт примерно. Обаче предпочитам да не използвам такива функции, вместо да ги имам и плеъра да ми точи 30 до 60 мб памет от компютъра. Нечовешко тежки програми са това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Старата Media Player си ми харесва,да може да заема 25 мгб от рама ама пак си е хубава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted October 24, 2009 Share Posted October 24, 2009 WMP - според мен е най-бързия и най-лесния вариант.1-во това си е от самия Windows (не се налага да го товарим с повече програми без това горкичкия е толкова бъгав , че нямам думи). Може и да греша , но аз разсъждавам така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted October 24, 2009 Share Posted October 24, 2009 Абе прав си от една гледна точка, защото уинамп ако го инсталираш без да избереш какво да се инсталира с него си е някакъв ужас, то не са барове и рекламки, не са някакви промоциики... пък и доста си товари. Аз не знам какво толкова има тоя плеър та заема толкова памет при положение, че за всички тези функции трябва да заема около 15 мб рам някъде. Ама развалят го и какво може да направи човек. Иначе УМП изобщо не става според мен, доста досаден плеър с много ненужни работи и задължително дразни с половината екран който заема по подразбиране, като пак си тежи доволно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted October 24, 2009 Share Posted October 24, 2009 Аз ползвах Aimp няколко месеца преди окончателно да престана да ползвам уиндоус.Нищо особено просто ми харесваше на визия не помня да съм го ползвал поради някаква конкретна причина. В момента съм с Amarok. Можем да направим темата за аудио плеари изобщо да не есамо за уинамп и аимп ако автора е съгласен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted October 24, 2009 Share Posted October 24, 2009 Аз ползвах Aimp няколко месеца преди окончателно да престана да ползвам уиндоус.Нищо особено просто ми харесваше на визия не помня да съм го ползвал поради някаква конкретна причина. В момента съм с Amarok. Можем да направим темата за аудио плеари изобщо да не есамо за уинамп и аимп ако автора е съгласен. Dобра идея, защото и без това няма такава тема, а всеки си има вкусове, пък и плеъри в изобилие с лопата да ги ринеш от всички страни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted October 24, 2009 Share Posted October 24, 2009 Абе прав си от една гледна точка, защото уинамп ако го инсталираш без да избереш какво да се инсталира с него си е някакъв ужас, то не са барове и рекламки, не са някакви промоциики... пък и доста си товари. Аз не знам какво толкова има тоя плеър та заема толкова памет при положение, че за всички тези функции трябва да заема около 15 мб рам някъде. Ама развалят го и какво може да направи човек.Иначе УМП изобщо не става според мен, доста досаден плеър с много ненужни работи и задължително дразни с половината екран който заема по подразбиране, като пак си тежи доволно. Ами WNP има функция да си го сложиш долу на ToolBar - а и там се появяват точно 3 копченца ... Play , Backward и съответно Forward. Ако и това не те устройва има и различни скинове ... Незнам явно аз просто съм свикнал ... Според мен си е до вкуса на човека от колкото до това колко е голям Player-а и колко памет заема , защото днешните компютри са с по 250 Гб хардове ПОНЕ и с по 2 двуядрени на по 2 гхз ... Така че едва ли ще е толкова голяма пречка да се лешите с 50 мп за Winamp ... Но това е ... който с квото е свикнал и всеки с вкуса си Link to comment Share on other sites More sharing options...
niks_17 Posted December 15, 2009 Author Share Posted December 15, 2009 Съгласен съм темата да стане обща за всички плеари!Така наистина ще е по интересно! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragomir375 Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 аз чесно казано залагам на AIMP ! ползвал сам и winampa, но на мен лично този ми харева повече еквалаизера е малко по голчм от winampa и има повече настроики от него Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 E то да имате смотани компи добре, айде вярно че не пести ресурси уинампа, ама тука всички има 2 и повече ядрени компи с по над 1 гб рам, така че кво ви пука колко товари процесора и колко рам яде, все пак 20 мб рам не са кой знае колко Ползвам уинамп 2.24 про, и тва е от както се помня Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 E то да имате смотани компи добре, айде вярно че не пести ресурси уинампа, ама тука всички има 2 и повече ядрени компи с по над 1 гб рам, така че кво ви пука колко товари процесора и колко рам яде, все пак 20 мб рам не са кой знае колко Ползвам уинамп 2.24 про, и тва е от както се помня Ти пък все едно като пуснеш winamp и не пускаш друго, докато работи той.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 Aз като си го пусна въобще не го спирам (само ако гледам филм) стига да съм си вкъщи винаги си бумти просто с 2гб рам (1792 мб) не ми пречи да си напускам браузъри, месинджъри, плеъри и разни други глезотийки и дори да си играя някоя друга игричка ( не нещо тежко обаче щото няма видео карта ) Im Adicted to my music Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Ползвам уинамп 2.24 про, и тва е от както се помня Сега и ако кажеш, че слушаш само мп3ки с битрейт 128 за икономия на място и 192 за любимите ти песни няма да ме учудиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Аз пък като слушам (ако изобщо слушам нещо) е онлайн радио което в най-добрия случай е 96kbps Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Е не те ли дразни тенекиения звук и липсата на високи? В най-лошия случай слушам мп3 320к, иначе флак или без компресия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Сега и ако кажеш, че слушаш само мп3ки с битрейт 128 за икономия на място и 192 за любимите ти песни няма да ме учудиш Не, битрейта на около 65% от песните играе, не ми се свиди място, просто този уинамп си ми харесва При тези еквалайзери, дори и увеличено на макс нямам никакво кривене и всичко което трябва да се чува при пънк/рок парчета се чува, който не вярва да доиде и да чуе Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 То това с еквалайзерите е според колоните и стаята. Аз слушам така и пак всичко се чува: Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Е не те ли дразни тенекиения звук и липсата на високи? Пуснато тихо така че ако си долепиш ухото на външната страна на вратата на стаята да не се чува нищо да ти кажа трудно ще усетиш разлика между 96кбпс и 320кбпс... пък и го слушам на едни тонколонки creative 10x10cm - верно дървени + една малко по-голяма бас каса но не са нищо особено... слушам го колкото да не е без хич че на моменти ми става тъпо като е прекалено тихо и легнат всички но това е след 4 сутринта та дори да пръднеш комшията може да те чуе - толкова е тихо тогава... особено ако пръднеш по-звучно Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Пробвайте с http://www.google.bg/search?source=ig&...q=0&oq=asio при мен много добре се получава на 5.1. Осезаемо е по-добър звука. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.