waren Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=535582 Значи намислил съм да си взема ей това чудо, и искам да ви питам, някой има ли такова животно, как се държи и върви ли добре под X - Fire вземам го защото мисля да си купя 2 броя от http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=533191 тази карта и да ги пусна в X fire, със c2d Е 6300, и да направя една не много скъпа машинка за игрички за брат ми. Какво мислите вие? Това дъно ще се справи ли, или да търся нещо по-добро Link to comment Share on other sites More sharing options...
minko_vm Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 мисля че за пълноценен X-FIRE ще ти трябва дъно с х38-х48 чипсет това е 1х16 и 1х4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Забележи колко умело са го скрили: * Intel LGA775 Platform* Intel G31/ICH7 Chipset * FSB 1600(O.C.)/1333/1066/800 * DDR2 1066(O.C.)/800/667 * 2 PCI Express x16 slots, support CFX * 4x SATA 3Gb/s * V1708B 8-CH HD audio * AI Net2, Mylogo2, EZ Flash2 & Crashfree BIOS3 ......... 2 x PCIe x16 (blue @ x16 mode,black @ x4 or x1 mode), featuring CrossFireX technology И не са JAR виновни защото гаранция са преписали от другаде... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paagrio Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 * FSB 1600(O.C.)/1333/1066/800* DDR2 1066(O.C.)/800/667 Какво означава това O.C. в скобите? На DDR2 може ли да се ползва спокойно рам с 1066 MHz или макса е 800? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 Ако някой ми обясни за какво са му 2 броя 3850 като един 4870 ги изяжда са парцалите ще съм му благодарен. За игрички ако знаеш в колко подръжката на crossfire i SLI e проста плачевна ще ти падне шапката.... Да не говорим колко е смешна 3-тата серия на радеон.. E6300 Дъно P43 Памет 4870 1GB 4850 1GB В случай че 4870 ти идва нанагорно За захранване ти препоръчвам пова може и по слабо ако ти се рискува Хард диск и периферия са си лично предпочитание. Ако някой може да предложи нещо с АМД да пише в момента не ги следя. PS. О.С означява one chanel тоест нямаш dual chanel но това е само за паметите на 1600. Ти нямаш нужда от такива и 1066 ти стигат пък и спокойно си работят в dual chanel. Това е за дъното което аз съм посочил това което waren e посочил работи максимум на 800. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 ...PS. О.С означява one chanel тоест нямаш dual chanel но това е само за паметите на 1600. Ти нямаш нужда от такива и 1066 ти стигат пък и спокойно си работят в dual chanel. Това е за дъното което аз съм посочил това което waren e посочил работи максимум на 800. O.C. означава overclocked. Т.е. честотите над 1333 се ползват с оверклок на мемори контролера. Това, което ти наричаш one channel като "другото" на dual channel си има име - "single channel". За видеокартите е така, едно че две карти никога не достигат точно 2х производителността на единична, второ, както каза, в повечето случаи даже още по-малка е ползата. Взима си за 5-600 лв някой по-върхов модел и е готов. Зависи и какъв монитор има, защото за 19" примерно и карта като моята ще го удовлетвори почти напълно. За 30" вече ще готви 4-цифрени суми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 Тоя процесор на 1,8GHz и с една 3850 ще издъхва - или трябва да се изклока сериозно над 3гхз или да се смени с Е8*** Link to comment Share on other sites More sharing options...
minko_vm Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 това не е Е6300 1,8 а новия на 2,8 и по висок множител по разни ревюта здраво се клкова до към 4 гиги без проблем а за дъно х48 няма да го коментирам за мен е по добър избор дори от р45 камоли р43 не само заради сли то амаи х48 чипсета го дават че работи по добре с рамта и то в по големи обеми особенно при клок Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted September 19, 2009 Share Posted September 19, 2009 Аз съм с X48 и съм доволен. Откакто го имам рамта е клокната от 800 на 1066, а процесора с 50%... Но не съм забелязал да дава повече точки по бенчмарковете от P45, само е по скъпо, така че според мен P45 с една 4850 е правилния избор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 Какво означава това O.C. в скобите? На DDR2 може ли да се ползва спокойно рам с 1066 MHz или макса е 800? Може да работи ддр2 на 1066,но докато се нагласи е малко играчка.Трябва дъното и рама да се харесат да се дигнат честоти волтажи и да се тества после.Ако смяташ да си купуваш най-добре иди с компютъра да се тества. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 За кво ползвате тия компютри не знам, че толкова е жизненоважен тоя клок за вас с някой мегахерц . Като си помисля, че дори Х2 5600+-то ми е напълно достатъчен още, и сигурно чак лятото на 2010 ще помисля за ъпгрейд, и то да не изоставам много от технологиите... Някой ще каже ли дали е виждал сървър (където се търси максимална стабилност), който да е клокнат? Просто да си питам Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted October 6, 2009 Share Posted October 6, 2009 Стига с тия сървъри, че пак ще наскочат линуск феновете. Иначе сървари не се клокват по 2 причини - повечето истинки сървъри са поне с 2 процесорни ядра с Xeon процесори които от своя страна се клокват много, НО въпроса е че дъното няма да издържи на клок с 2 процесора ако ли пък издържи клока ще е от рода на 10-15% и просто няма смисъл от занимавката. Иначе ако е еднопроцесорно дъно с еднопроцесорен процесор който не е сървър ориентиран никакъв проблем да се клокне - щом държи на 10-12 часа мъчения каквито никога няма да види в реална ситуация то няма проблем да държи така 24/7. Иначе мисля имаше даже решения на фабричен клок от самото дъно от Асрок мисля но не съм сигурен. Другото е че повечето съръри които са многопроцесорни ползват АМД процесори които не се подават особено на клок пък като всеки АМД процесор са си порядъчни печки и хептен няма смисъл от клок. Иначе ако може безпроблемно да се докара чиста 20% и нагоре производителност без риск за хардуера не виждам защо да не се направи. Като си вземеш нов компютър ако е с интелски процесор може само да опиташ да смениш шината и множителя - нищо друго дори и малко отгоре производителност да докараш защо не - нищо не губиш нито си повреждаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 За кво ползвате тия компютри не знам, че толкова е жизненоважен тоя клок за вас с някой мегахерц . Май се делим се на два вида - върли клокъри като мен и анти-клокъри като теб. Аз клоквам защото компютъра ще се сменя след 2-3 години. Съответно изцеждам хардуера колкото може за това време и за надеждност във времето не ми пука - интересува ме да изкара макс 4-5 години, а не 50. За това време ми е кеф като цъкна да зарежда по-бързо, да играя на по-високи детайли с повече кадри, да правя по-бързо тежки обработки, да имам стартирани много неща наведнъж и тн, все едно съм си купил 3 пъти по-скъп хардуер. Надявам се да обясних добре смисъла на клока :ph34r: И не е "някой мегахерц" - примерно проца ми е от 2.4 на 3.6 - така с дърт 65нм 4ядрен вадя точки колкото i7 От всичко, което съм имал съм изгорил само една видеокарта, но при нея си беше чист екстремизъм - запоявано по платката, вмод-ове, над 100% клок... но пък със среден клас евтино видео две години карах всички игри на макс, така че изобщо не съжалявам. Според мен причината марковите компютри (и сървърите) да нямат възможности за клок е това, че компаниите нямат интерес, защото няма да могат да си продават топ моделите с ултра-надути цени. От друга страна производителите на дъна продават само едно дъно и привличат хората с многото екстри, една от които е да купиш евтин процесор, който да работи на честота на най-скъпия или по-голяма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 T.e. искаш да кажеш че вдигаш производителността на цялата машина в ПЪТИ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 На цялата система не. Хардиска няма как да се клокне а пък рамта се клоква колкото да навакса на процесора. Иначе - между 33 и 50% на процесор. Ако видео картата е процесорно зависима вдига с 25-35% особено на големи резолюции разликата е доста значителна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.