Jump to content
BulForum.com

Programa za ZABRANA..

Recommended Posts

Nqkoi znae li nqkakva programa koqto da napravi taka che naprimer v neq da napisha dadeni saitove (linkovete) i kogato USER-a koito e na moq komp opita da otvori tozi sait da mu izpisva ERROR404 primerno .. ili nqkva druga greshka..

Iskam da zabranq da mi otvarq www.livescore.com shtoto bashtata me drazni kato visne na kompa i nemoga da se vredq ot nego :cry

Daite mi ideq kak moga da zabranq tozi sait ili programka ....

Всеки персонален firewall има функция за контрол на съдържанието, която е по-подходяща и по-функционална от простото блокиране на ID адреси ;)

Не ти трябва допълнителна програма. Просто си edit-ни "hosts" файла. Тук има по-подробна информация какво точно да направиш (10x to ov3rm4n). Само дано баща ти не чете форума :D

Ami bashta mi ne chete Foruma.. =)

A faila go namerih i go edit-nah ama nishto ne stava..

pisha tam 127.0.0.1 (interval) i WEBsaita mu ama kato probvam da go otvorq sled kato sum Seivnal HOST faila .. mi otvarq pak shibanata mu stranica =)

Опитай да си flush-неш DNS cache-а — от команден ред:

ipconfig /flushdns

ъъъ...можели по-подробно , че ние сме ламерс?

Znachi naistina mnogo firewall imat takava funkcia - Zonealarm sus sigornost!

Obache ne e li po lesno da vlezesh v internet options>security>restricted sites i ot tam si slagash koito sitove iskash i ne gi otvaria!

:)

P.S. Postni tuk da vidim kvo e stanalo...

• 5 months later...

извинявам се ако темата се повтаря ама не открих друга.

искам да попитам как може да забраня достъпът до даде сайт и дали има такава програма.

Ако ползваш Internet Explorer, десен бутон на IE на десктопа - Properties - Content, оттам можеш да правиш тези неща.

Друг е въпросът, ако имаш и други браузъри :)

Иначе можеш да си инсталираш локален DNS сървър и в него да направиш забраните.

Иначе забраната трябва да е на IP ниво, IP filtering, това можеш да го направиш с всеки firewall, например ZoneAlarm.

Густо майна - за нещо дето може да стане с един текстов файл тръгнахте програми да инсталирате. Върха сте. После компа се тормозел... ми накичете го като коледна елха с ненужни джунджории и радвайте...

Густо майна - за нещо дето може да стане с един текстов файл тръгнахте програми да инсталирате. Върха сте. После компа се тормозел... ми накичете го като коледна елха с ненужни джунджории и радвайте...

ov3rm4n, извинявам се, но този текстов файл не е ли само за мапване на DNS->IP ?! :rolleyes:

Чрез него не може да се забрани достъпа ако се напише IP адрес в браузъра. А и този файл може да бъде едит-нат ;)

Аз лично бих го направил с ZoneAlarm, съответно след това защитавам настройките с парола.

Още повече вече всеки има файруол и не е нужно инсталирането на допълнителни глупости.

В повечето случаи това е повече от достатъчно. Колко хора според теб ще напишат айпи адреса?! А за файъруал-а - всичко е много хубаво, но хората не си го пипат - работят си с настройки по дифоулт и си мислят че са защитени - ти ги прати да забраняват достъп... Съмнява ме да се справят, дори и ако опитат, което пък е още по-съмнително. Докато с нотпад слава богу и най-незапознатите могат да отворят файла и да пейстнат просто нужното.

от цялата тема.. видях само едно разумно нещо ;)

Internet Explorer-a, ако използваш него, си има опция за забрана на сайтове..

Проблема е ако баща ти разбира английски.. защото ще пише че сайта е забранен от системния администратор ;)

Tools - Internet Options - Security - Restricted sites.. там се намира въпросното нещо.

от цялата тема.. видях само едно разумно нещо ;)

Internet Explorer-a, ако използваш него, си има опция за забрана на сайтове..

Проблема е ако баща ти разбира английски.. защото ще пише че сайта е забранен от системния администратор ;)

Tools - Internet Options - Security - Restricted sites.. там се намира въпросното нещо.

az pyk vidyah 2 umni neshta - i 2-te na ov3rm4n

:D ми добре, в името на добруването между спорещите, може би е добре просто да напиша едно малко туториълче как става въпросната операция в ZoneAlarm, заедно с други неща като забрана на портове например, но като се намеря в по-добро настроение.

Все пак мисля, че зоуналарм се ползва от голяма част от потребителите, включително мен, затова мисля да го направя.

• 2 weeks later...

А уе брат ми много играе в кефче.ком. как да направя така че да не може да играе на тия игри.

А може ли дадена дума да се забрани за отваряне на сайта. Примерно всеки сайт съдържащ тая дума в хттп-то си да не се отваря.

A ye nali tova ti obiasnivame!

Slagash adresa v suotvetnia firewall ( Pc Cillin , Outpost , ZoneAlarm , bal bla bla )

I toi ne moge da se otvori! Drugia nachi e direkno chrez primerno Exporera ( s Firefox ne sum go gledal tova ) : TOOLS > Iternet options > privacy>sites i vuvejdash suotventnia address daqvash BLOCK i tova e.

Ako tova ne te ostroiva drug nachin neznam.

edit: Ako ne sum te razbral kakvo tochno iskash da napravish v smisum iskash da se otvaria sita puk da ne se igraiat igri ili neshto - Sorry :)

• 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...