Ghetto_Freak Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Купих си лап топ и естествено лап топа е с Виста, която много не харесвам, но за сега ще остана с нея. Та слагам кабела от интернета в буксата и само скайп мога да ползвам, а когато искам да отворя страница нищо. Ползвал съм интернет, но не лан до сега на лап топа и си работи добре. Ползвал съм интернет през мобилно устройство. Та помогнете. Ver: Vista Home Premium Link to comment Share on other sites More sharing options...
James_Bond007 Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Аз ползвам виста от 2 години. Смених 2 лаптопа и имах такъв проблем с ДНС-а. Трябваше да въведа ръчно в настройките DNS сървъра на БТК и се оправи. След това вече като си взех рутер не се налагаше, но с директния БТК е така. Същото се получи и с директен евроком - пак не тръгна. Виж дали така няма да се оправи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted August 29, 2009 Author Share Posted August 29, 2009 Извинявай, но нищо не разбирам от това ДНС. Ако може да ми пратиш лично с повече информация как да се въвежда ръчно ще съм мблагодарен, но и аз съм с рутер сега. В момента пиша от настолния, а на лап топа само скайпа върви и много ме нерви... Ще съм благодарен много при това да подкарам лап топа... Мерси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
James_Bond007 Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Ще пиша тук ако и на друг му се наложи: Control Panel -> Network and Sharing Center -> Оттам на връзката даваш View status после избираш бутона Properties, оттам отиваш на Internet Protocol Version 4 (TCP/IP) И там вече в полето си въвеждаш DNS адреса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted August 29, 2009 Author Share Posted August 29, 2009 Отново неще... Значи проблема си седи същия. Направих го ръчно и отвоно неще. Дадох го на автоматично и гледам, че този DNS Server си е същия. Значи проблема не е от него. А и проблема сега ме е че от къщичката при Control Panel -> Network and Sharing Center на ляво към този компютър е зелена, а другата е с хиксче... Я дай някаква друга идея, че тази не стана при мен. Благодаря все пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Пробвай в Комманд Промпт напиши следната команда изпълни: ipconfig /flushdns и после виж дали се оправило. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted August 29, 2009 Author Share Posted August 29, 2009 Пробвай в Комманд Промпт напиши следната команда изпълни:ipconfig /flushdns и после виж дали се оправило. Ах отново не става. Ще махам Вистата утре и ще слагам Уиндолс 7, пък дано да стане... Ако имате още мнения ще съм благодарен при това много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Пробвай пинг към някой сайт от промпта, разглеждай прокси сетинги ако има сетнати при ползването на мобилното устройство, какво е това мобилно устройство, кой го е инсталирал, къде е барал, провери си и HOSTS файла какво има в него, дай шотове на всички други настройки след като отвориш Пропертиес на конекцията, там дето са листнати TCP/IP 4/6, nawytre, i t.n. Има доста неща, които могат да са се объркали и да се оправят лесно, и други да се проверят, преди да се стига до ненужни преинсталации. Освен това Вин7 още няма свестен активатор, не е излязла финална версия, никой не знае още дори да се активира по някакво чудо, кога ще изпищи и да се налага преинсталация. Бутни една Виста Ултимате, те поне са по-тествани във времето. Ако се стигне до прединстал де. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Две идеи: 1. Опитай със спрян firewall; 2. Махнi отметката на TCP/IPV6 в properties Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted August 30, 2009 Author Share Posted August 30, 2009 Пробвай пинг към някой сайт от промпта, разглеждай прокси сетинги ако има сетнати при ползването на мобилното устройство, какво е това мобилно устройство, кой го е инсталирал, къде е барал, провери си и HOSTS файла какво има в него, дай шотове на всички други настройки след като отвориш Пропертиес на конекцията, там дето са листнати TCP/IP 4/6, nawytre, i t.n. Има доста неща, които могат да са се объркали и да се оправят лесно, и други да се проверят, преди да се стига до ненужни преинсталации. Освен това Вин7 още няма свестен активатор, не е излязла финална версия, никой не знае още дори да се активира по някакво чудо, кога ще изпищи и да се налага преинсталация. Бутни една Виста Ултимате, те поне са по-тествани във времето. Ако се стигне до прединстал де. Пробвах с всичките копчета, но така и така не намерих това с което да направя скрин шот на фона, а повечето неща не разбирам какви са Две идеи:1. Опитай със спрян firewall; 2. Махнi отметката на TCP/IPV6 в properties Брат не става. Значи като не стартирам Скайп и линията която води към земното кълбо е червена, а когато го стартирам става зелена. Пробвах да играя и Контра и стана. Не знам вече какво да правя. Ако взема без жичен рутер и ми направи същия проблем вече ще затворя лап топа на обратно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Пробвах с всичките копчета, но така и така не намерих това с което да направя скрин шот на фона, а повечето неща не разбирам какви са Брат не става. Значи като не стартирам Скайп и линията която води към земното кълбо е червена, а когато го стартирам става зелена. Пробвах да играя и Контра и стана. Не знам вече какво да правя. Ако взема без жичен рутер и ми направи същия проблем вече ще затворя лап топа на обратно... Човек със сходен проблем! - ЛИНК С каква защитна стена си и виж с друг браузър дали може да отваряш страниците. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted August 31, 2009 Author Share Posted August 31, 2009 Ами с нормалната на Уиндолс. Гасих пуснах е и нищо отново. Ще сваля някакъв друг браузер и да видим дали ще стане. Този линк който ми го даде ще има да го гледам поне един ден докато разбера какво ми пише , но да се надявам да разбера и да го оправя. Благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 При човека се е получило заради конфликт между програми, интернет експлорър му работи, а фаерфокс не иска, при всичко друго си има интернет обаче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted September 8, 2009 Author Share Posted September 8, 2009 Проблема е решен. Да Ви кажа не по вашите начини, ами по моя... А той е простичък. Премахване на Виста. В момента съм с ХР и поне си разбирам от него и съм доволен. Липсва ми малко простотата на Вистата ама карай. Благодаря за подкрепата. Можете да не заключвате темата понеже може да има още хора със същия проблем. Благодаря Ви отново. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.