Jump to content
BulForum.com

Перка

Recommended Posts

Ами можеш да изрежеш повечето и да оставиш 2-3 симетрично, че да не изглежда тооооолкова голяма дупката ти.

A be i tva sm go mislil. Kakvo li ne mi se varti v glavata, samo deto nemoga da izmislia kakvo da napravia tochno i zatva nishto ne pravia... :)

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply
Не разбрах логиката, че когато харда е 55-60 градуса, трябва да е хванат с 4 болта. И като е отворена кутията, защо според теб охлаждането е по-неефективно? Когато се отвори кутията, температурата пада с 5-6 градуса минимум. А ако имаш допълнителни перки по кутията може и с по-малко.

Логиката е, че и двете страни на харда плътно са опрени в ламарината и така отдават повече топлина към кутията и при липса на принудително охлаждане, по голямата площ на топлоотдаване си играе ролята. При мен са четири харда, и два вентилатора за изкарване на въздуха. Отворите за вход са отдолу, точно под най долния хард, потока на въздух е от двете страни на хардовете. Процесора е П4 и не се нуждае чак толкова от охлаждане ;) всичко е заради хардовете. Вентилатор за вкарване е безмислен. Единственното подобрение на кутията е, че горния вентилатор е точно над входните отвори за въздух на захранването и се наложи да сложа една плака от стара ренгенова снимка за да разделя потоците. Без нея захранването не смучеше добре въздух. Кутията ми е от онези големите дето се водят сървърни. Ако някой пита що са толкова много хардовете: Първите два са малки maxtor по 40ГБ на Raid 0,1 a другите два са SATA Baracud-и по 120 на Raid 0, така че общо са само към 210ГБ.

Забравих да спомена, че двата вентилатора са включени последователно, с цел намаляне оборотите - от там и шума, а вентилатора на процесора е само на 1500 об и не ми е създавал проблеми с жега (макс 55C)

Голям плюс на затворената кутия е и по малкия шум, особено ако се свалят вибрациите със заляпяне на гумени ивици на подходящи места.

• 2 weeks later...

Аз мислq че е хубаво вентилаторите за изкарване да са в горната част,защото там е топлия вьздух,а за вкарване да са в долня краи.Правилно ли ми е мисленето ;)

значи решил съм да си слагам допълнителен вентилатор на РС-то. Мисля да го сложа на левия капак долу под хардовете и СД-тата. Въпроса ми е как да го слажа- да вкарва или да изкарва въздух. Ако може някой по-компетентен от мен да ми каже ще съм му много благодарен!

Az v kraina smetka se resih, zapretnah rakavite i hvanah bormashinata. Probih otpred edna hubava dupka slozih 80mm ventilator i sega temperaturata v kutiata mi padna s okolo 20 gradusa. Predi beshe neshto ot roda na 40-42, a sega e 23-25. Otzad dvata ventilatora izkarvat, a prednia vkarva.

Ako iskate moga i snimka da kacha, no proekta oshte e v surov vid i ne izglezda dobre. Vizdat se samo edni krivi dupki...... :D Iskah samo da testvam kakav ste e efekta, i togava da pravia krasotite. E, efekta e porazitelen, no za krasotite po-kusno. :)

Tuk sam kachil snimki na kutiata (otpred i otzad) v segashnia i moment. Ima dosta dovarshitelni neshta, koito sa po-skoro esteticheski, no niakoi den kato mi doide muzata (i tochnata ideia) ste gi zavasha. Zasega tolkova, pone efekt ima i to dosta dobar.

значи решил съм да си слагам допълнителен вентилатор на РС-то. Мисля да го сложа на левия капак долу под хардовете и СД-тата. Въпроса ми е как да го слажа- да вкарва или да изкарва въздух.

Viz tuk kak Runner e napravil. Mislia che v tvoia sluchai tova reshenie moze da svarshi rabota. Slagash si ventilatora i s takava truba otvezdash vazdushnia potok na kadeto si iskash.

Az sam reshil problema po drug nachin. Slozih edin maluk ventilarot ot CPU za PIII pod HDD-to. Temperaturata mi padna drastichno nezavisimo ot tova, che vaprosnia ventilator ne smucheshe svez vazduh ot nikade, nito pak izkarvashe. Prosto go zashih pod HDD-to.

ами да, това е много добро решение на въпроса, но в моя случаи не може да стане така. Кутията ми има прекалено малко място отзад, всъщност предвидено е място за вентилатор, но от малките, а аз съм предвидил по-голям със сини светлини. Затова съм решил да го сложа на капака под хардовете. Все пак мерси за идеята.

• 4 months later...

е направо се побърках докато го четях тая тема .ту отпред ту отзад ту навътре ту навън :wacko: затова реших да пробвам всички вариянти и ето това са резултатите след 5 минутно рипване с цд -да екстрактор

1.опред и на вътре 60 cpu 35 hdd 34 mainboard

2.отзад и навътре 56 cpu 35 hdd 36 mainboard

3.отзад и навън 57 cpu 35 hdd 32 mainboard

4.без вентилатор 59 cpu 36 hdd 35 mainboard

5.б.в с отворена кутия 56 cpu 37 hdd 40 mainboard

а сега кажете какво да си избера

p.s може и да е дъно може и да е кутия това последното не знам точно

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...