fon_tomov Posted May 6, 2004 Share Posted May 6, 2004 Ами можеш да изрежеш повечето и да оставиш 2-3 симетрично, че да не изглежда тооооолкова голяма дупката ти. A be i tva sm go mislil. Kakvo li ne mi se varti v glavata, samo deto nemoga da izmislia kakvo da napravia tochno i zatva nishto ne pravia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted May 6, 2004 Share Posted May 6, 2004 Ами както ти хареса - така . Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted May 9, 2004 Share Posted May 9, 2004 Не разбрах логиката, че когато харда е 55-60 градуса, трябва да е хванат с 4 болта. И като е отворена кутията, защо според теб охлаждането е по-неефективно? Когато се отвори кутията, температурата пада с 5-6 градуса минимум. А ако имаш допълнителни перки по кутията може и с по-малко. Логиката е, че и двете страни на харда плътно са опрени в ламарината и така отдават повече топлина към кутията и при липса на принудително охлаждане, по голямата площ на топлоотдаване си играе ролята. При мен са четири харда, и два вентилатора за изкарване на въздуха. Отворите за вход са отдолу, точно под най долния хард, потока на въздух е от двете страни на хардовете. Процесора е П4 и не се нуждае чак толкова от охлаждане всичко е заради хардовете. Вентилатор за вкарване е безмислен. Единственното подобрение на кутията е, че горния вентилатор е точно над входните отвори за въздух на захранването и се наложи да сложа една плака от стара ренгенова снимка за да разделя потоците. Без нея захранването не смучеше добре въздух. Кутията ми е от онези големите дето се водят сървърни. Ако някой пита що са толкова много хардовете: Първите два са малки maxtor по 40ГБ на Raid 0,1 a другите два са SATA Baracud-и по 120 на Raid 0, така че общо са само към 210ГБ. Забравих да спомена, че двата вентилатора са включени последователно, с цел намаляне оборотите - от там и шума, а вентилатора на процесора е само на 1500 об и не ми е създавал проблеми с жега (макс 55C) Голям плюс на затворената кутия е и по малкия шум, особено ако се свалят вибрациите със заляпяне на гумени ивици на подходящи места. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guinness Posted May 21, 2004 Share Posted May 21, 2004 Аз мислq че е хубаво вентилаторите за изкарване да са в горната част,защото там е топлия вьздух,а за вкарване да са в долня краи.Правилно ли ми е мисленето Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted May 21, 2004 Share Posted May 21, 2004 значи решил съм да си слагам допълнителен вентилатор на РС-то. Мисля да го сложа на левия капак долу под хардовете и СД-тата. Въпроса ми е как да го слажа- да вкарва или да изкарва въздух. Ако може някой по-компетентен от мен да ми каже ще съм му много благодарен! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted May 21, 2004 Share Posted May 21, 2004 Да вкарва. Иначе ще се изкарва от две места - захранването и твоя вент . Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted May 21, 2004 Share Posted May 21, 2004 мерси за помощта, така ще го направя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted May 22, 2004 Share Posted May 22, 2004 Az v kraina smetka se resih, zapretnah rakavite i hvanah bormashinata. Probih otpred edna hubava dupka slozih 80mm ventilator i sega temperaturata v kutiata mi padna s okolo 20 gradusa. Predi beshe neshto ot roda na 40-42, a sega e 23-25. Otzad dvata ventilatora izkarvat, a prednia vkarva. Ako iskate moga i snimka da kacha, no proekta oshte e v surov vid i ne izglezda dobre. Vizdat se samo edni krivi dupki...... Iskah samo da testvam kakav ste e efekta, i togava da pravia krasotite. E, efekta e porazitelen, no za krasotite po-kusno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted May 22, 2004 Share Posted May 22, 2004 Браво, трябва да го покажеш като го позавършиш . Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted May 22, 2004 Share Posted May 22, 2004 Tuk sam kachil snimki na kutiata (otpred i otzad) v segashnia i moment. Ima dosta dovarshitelni neshta, koito sa po-skoro esteticheski, no niakoi den kato mi doide muzata (i tochnata ideia) ste gi zavasha. Zasega tolkova, pone efekt ima i to dosta dobar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted May 22, 2004 Share Posted May 22, 2004 Ами браво. //pls напиши още един пост Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted May 22, 2004 Share Posted May 22, 2004 //pls напиши още един пост Tova kak da go razbiram Kakvo imash predvid? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted May 22, 2004 Share Posted May 22, 2004 Tova kak da go razbiram Kakvo imash predvid? //oftopic pi4a iska da napraish prosto 2000 posta Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted May 22, 2004 Share Posted May 22, 2004 oftopic Viarno, ne biah vidial oftopic Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted May 22, 2004 Share Posted May 22, 2004 значи решил съм да си слагам допълнителен вентилатор на РС-то. Мисля да го сложа на левия капак долу под хардовете и СД-тата. Въпроса ми е как да го слажа- да вкарва или да изкарва въздух. Viz tuk kak Runner e napravil. Mislia che v tvoia sluchai tova reshenie moze da svarshi rabota. Slagash si ventilatora i s takava truba otvezdash vazdushnia potok na kadeto si iskash. Az sam reshil problema po drug nachin. Slozih edin maluk ventilarot ot CPU za PIII pod HDD-to. Temperaturata mi padna drastichno nezavisimo ot tova, che vaprosnia ventilator ne smucheshe svez vazduh ot nikade, nito pak izkarvashe. Prosto go zashih pod HDD-to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted May 22, 2004 Share Posted May 22, 2004 ами да, това е много добро решение на въпроса, но в моя случаи не може да стане така. Кутията ми има прекалено малко място отзад, всъщност предвидено е място за вентилатор, но от малките, а аз съм предвидил по-голям със сини светлини. Затова съм решил да го сложа на капака под хардовете. Все пак мерси за идеята. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted September 25, 2004 Share Posted September 25, 2004 е направо се побърках докато го четях тая тема .ту отпред ту отзад ту навътре ту навън затова реших да пробвам всички вариянти и ето това са резултатите след 5 минутно рипване с цд -да екстрактор 1.опред и на вътре 60 cpu 35 hdd 34 mainboard 2.отзад и навътре 56 cpu 35 hdd 36 mainboard 3.отзад и навън 57 cpu 35 hdd 32 mainboard 4.без вентилатор 59 cpu 36 hdd 35 mainboard 5.б.в с отворена кутия 56 cpu 37 hdd 40 mainboard а сега кажете какво да си избера p.s може и да е дъно може и да е кутия това последното не знам точно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.