Jump to content
BulForum.com

Кой е плерът който вади най-добър звук?

niks_17

Recommended Posts

Ето ви един уважаван сайт с ревюта на софтуерни плейъри, в който се обръща сериозно внимание и на качеството на звука:

http://www.anythingbutipod.com/archives/software/

Ревютата на плейърите са в долната част на страницата и на следващата.

... малко ми е странен звука по различен е от на winampa

:confused

По-различен? Да не си включил някое EQ? Няма как да е по-различен при изключен EQ и на двата плеъра - може да има миниатюрни разлики в качеството, доловими на качествена уредба, но чак по-различен... :music

ами със logitech x540 съм и го изкарва кристален звука макар че соунд картата ми е доста наакана :) иначе много ме кефи визоализацията на този плауер луда е

:confused

По-различен? Да не си включил някое EQ? Няма как да е по-различен при изключен EQ и на двата плеъра - може да има миниатюрни разлики в качеството, доловими на качествена уредба, но чак по-различен... :music

Кернел стрииминга уж байпасва изцяло звуковия драйвър, рисемплинг и тн, затова може да има разлика. При мен не е голяма, но звуковата ми карта може да се нарече добра (и драйвъра е свестен).

• 2 months later...

защо мислите, че не е добре да се ползва еквалайзера на дадена програма? Щото като пусна еквалайзера на winamp звука става много по-чист и плътен, като послушам така малко и после като спра еквалайзера ми се струва заглушено

Еми т.е. това което пускаш е зле записано. Няма лошо да си ползваш еквалайзера, но така не чуваш записаното така както е записано.

Пусни си flack без еквалайзер и ще видиш, че звука си е хубав и плътен. С Asio или друг kernel.

А btw ASIO4ALL под foobar2000 първо, че винаги губи канала на баса (както и всички други плеъри освен WinAmp + ASIO4ALL (не мога да обясня защо)) сега ми дава и

Unrecoverable playback error: Device has 8 output channels, expected 6ю

?!

Впрочем точни линк от горе е http://www.anythingbutipod.com/archives/2009/11/music-software-roundup.php

и сега сложих препоръчания плеър J. River Media Jukebox.

Директно си го пуснах на ASIO и всичко е 6 без 10. Веднага оправи каналите и свири идеално. Май ще се преориентирам към него.

Поздрав за всички с Lloyd Banks ft. Juelz Santana - Beamer, Benz Or Bentley

защо мислите, че не е добре да се ползва еквалайзера на дадена програма? Щото като пусна еквалайзера на winamp звука става много по-чист и плътен, като послушам така малко и после като спра еквалайзера ми се струва заглушено

Еквалайзера на Winamp е всепризнато гаден.

Този на WMP е май пък всепризнато добър. Аз на Winamp отдавна не го ползвам, ако искам да поусиля нещо, ползвам този на драйвера на X-Fi-то, и то съвсем малко да усиля я бас, я високи.

Според креатив:

Make your MP3 music sound better than your CDs
rofl.gif

Botev1912 - еквалайзера се ползва за да компенсираш недостатъците на системата и помещението - ако имаш добра система, която възпроизвежда сравнително линейно не се налага да ползваш еквалайзер. Друг въпрос е ако те кефи да думти баса и да съскат високите (това, което повечето фенове на рапа и електронната музика харесват).

Аудио маниаците дори не споменават думата еквалайзер - идеята е колкото по-малко неща по-пътя на звука, толкова по-добре...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...