Dreamer Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Ето ви един уважаван сайт с ревюта на софтуерни плейъри, в който се обръща сериозно внимание и на качеството на звука: http://www.anythingbutipod.com/archives/software/ Ревютата на плейърите са в долната част на страницата и на следващата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavreto Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 в момента съм с foobar2000 + еди кво си там беше + един много злобен скин http://br3tt.online.fr/index.htm първият и да ви кажа май го бива този плауер малко ми е странен звука по различен е от на winampa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 ... малко ми е странен звука по различен е от на winampa По-различен? Да не си включил някое EQ? Няма как да е по-различен при изключен EQ и на двата плеъра - може да има миниатюрни разлики в качеството, доловими на качествена уредба, но чак по-различен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavreto Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 ами със logitech x540 съм и го изкарва кристален звука макар че соунд картата ми е доста наакана иначе много ме кефи визоализацията на този плауер луда е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 По-различен? Да не си включил някое EQ? Няма как да е по-различен при изключен EQ и на двата плеъра - може да има миниатюрни разлики в качеството, доловими на качествена уредба, но чак по-различен... Кернел стрииминга уж байпасва изцяло звуковия драйвър, рисемплинг и тн, затова може да има разлика. При мен не е голяма, но звуковата ми карта може да се нарече добра (и драйвъра е свестен). Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavreto Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 изключил съм всякакви EQ от foobar-a и сега се оправи звука , я кажете още настройки за да е малко по добре? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krisinkata91 Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 Foobar2000 + AISO4ALL + Lavry DA11 ??? дали става Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 защо мислите, че не е добре да се ползва еквалайзера на дадена програма? Щото като пусна еквалайзера на winamp звука става много по-чист и плътен, като послушам така малко и после като спра еквалайзера ми се струва заглушено Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Еми т.е. това което пускаш е зле записано. Няма лошо да си ползваш еквалайзера, но така не чуваш записаното така както е записано. ____________ Пусни си flack без еквалайзер и ще видиш, че звука си е хубав и плътен. С Asio или друг kernel. ____________ А btw ASIO4ALL под foobar2000 първо, че винаги губи канала на баса (както и всички други плеъри освен WinAmp + ASIO4ALL (не мога да обясня защо)) сега ми дава и Unrecoverable playback error: Device has 8 output channels, expected 6ю ?! ____________ Впрочем точни линк от горе е http://www.anythingbutipod.com/archives/2009/11/music-software-roundup.php и сега сложих препоръчания плеър J. River Media Jukebox. Директно си го пуснах на ASIO и всичко е 6 без 10. Веднага оправи каналите и свири идеално. Май ще се преориентирам към него. Поздрав за всички с Lloyd Banks ft. Juelz Santana - Beamer, Benz Or Bentley Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 защо мислите, че не е добре да се ползва еквалайзера на дадена програма? Щото като пусна еквалайзера на winamp звука става много по-чист и плътен, като послушам така малко и после като спра еквалайзера ми се струва заглушено Еквалайзера на Winamp е всепризнато гаден. Този на WMP е май пък всепризнато добър. Аз на Winamp отдавна не го ползвам, ако искам да поусиля нещо, ползвам този на драйвера на X-Fi-то, и то съвсем малко да усиля я бас, я високи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdes Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 вземи си звукова карта creative X-FI и ползвай който си искаш плеар :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Според креатив: Make your MP3 music sound better than your CDs Botev1912 - еквалайзера се ползва за да компенсираш недостатъците на системата и помещението - ако имаш добра система, която възпроизвежда сравнително линейно не се налага да ползваш еквалайзер. Друг въпрос е ако те кефи да думти баса и да съскат високите (това, което повечето фенове на рапа и електронната музика харесват). Аудио маниаците дори не споменават думата еквалайзер - идеята е колкото по-малко неща по-пътя на звука, толкова по-добре... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 вземи си звукова карта creative X-FI и ползвай който си искаш плеар :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: моята е Creative X-Fi Fidelity Fatality Edition Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.