INCINERATOR Posted August 24, 2009 Share Posted August 24, 2009 Досега не съм се занимавал с видео наблюдение и реших да попитам... Кой е по-удачен вариант DVR платка на отделен компютър или отделен DVR? Също така ме интересуват кои са водещите марки при DVRите? Какви точно "екстри" да търся и тн. Благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Досега не съм се занимавал с видео наблюдение и реших да попитам... Кой е по-удачен вариант DVR платка на отделен компютър или отделен DVR? Също така ме интересуват кои са водещите марки при DVRите? Какви точно "екстри" да търся и тн. Благодаря. DVR платка - използва когато се търси по-ниска цена.Повечето от платките нямат Хардуерен декодер а използват ресурсите на компютъра. Предимства Ниска Цена По-лесно ъпгрейдване на система Недостатъци Няма хардуерна компресия Възможност от заразяване с вируси и всякакви проблеми присъщи на всеки един нормален компютър Не толкова user-friendly (пр. Камерата снима 752 х 582, а монитора показва 1280х1024 получава се пикселизация). Харчи повече ток (по малко време на UPS). DVR (Standalone) Предимста Хардуерна компресия (на добрите модели) Бърз Back-up (Flash, DVD) Дистанционно По-достъпен интерфейс Недостатъци Висока цена Трудна комбинация за повече от 16 камери ( изисква се специалист) Екстрите които трябва да търсиш и в двете системи са задължително: Motion Detect Броят кадри(общ) разделен на камерите трябва да дава минимум 14 LAN (за Standalone). Резолюция над 752(хоризонтала) Препоръчително да подържат: Маски (за изолиране движението на дадени обекти) Hardware Compression Password Lock FTP upload (ако ще ги ползваш за охранителни) Съжелявам ако съм закъснял с мнението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.