Jump to content
BulForum.com

Парола на BIOS-а

NeRoX

Recommended Posts

Биоса се ресетва,като се изкара батерията му за околу 3-4 минутки!

Пробвай и успех!

човече, ти си машина... бахти маниака... прочете ли какво са писали преди теб или ко ти пука? бих те пуснал в отпуск докато се научиш и да четеш, освен да пишеш...

така както е обяснено през лимитираният акаунт да направиш нещо е меко казано почти невъзможно.

Единственият начин е да се пипне по хардуерът, мисля си че и в повечето сервизи така решават проблема както го описах в предният си пост.

Хрумна ми още нещо което може да опиташ но пак не съм сигурен пробвай да пуснеш лаптопа с изключен хард диск и сложи някакво live cd или ако ти се рискува сложи Windows XP в СД-то и ако boot-не включи веднага хард диска, понеже има голяма вероятност просто HDD-то да е сложено на първо място като приоритет и след това останалите устройства, това също съм го тествал на моят компютър и е минавал номера.

За софтуер който ъпдейтва БИОС-ът ти потърси в страницата на производителя има голяма вероятност да има.Аз съм го правил с Acer и MSI няма проблем и умишлено сложих парола за спорта да видя какъв ще е резултатът и след ъпдейт парола нямаше

Има начини да ресетнеш паролата на админския акаунт на XP, след което можеш да промениш юзерския. Няма нужда да дълбаеш в посока BIOS. Пусни търсене с ключови думи XP password reset.

е кво общо има това с темата не мога да разбера ?

Нали не може да пусне СД как искате да мине номера то ако можеше да пусне СД нямаше въобще да пуска тема а иначе софтуер който разбива пароли за ХР чрез СД - бол.

За да разбие някой от многобройните софтуери паролите за ХР той трябва да има достъп до: C:\WINDOWS\system32\config или по-точно до SECURITY файлът но през ограничен юзър правата са му орязани и той не може го да чете/копира/трие/пренавива или по-просто може само да си го гледа през монитора.

Как иначе ще стане номера? Трябва от друг компютър да пусни този хард диск като секънд и от там вече е лесно, ама то от там направо може и да си сложи чиста инсталация.

Чудно,как след махане на батерията не се ресетна Биоса.Да те питам на дъното нямаше ли някакви джемпери за ресет (три жички и едно мосче между тях и да пише Clear CMOS Jumper

най-вероятно изобщо не става дума за парола на BIOS.

Оф,не знам човека е написал в заглавието Биос,не администраторска парола на ХР Предполагам,че прави разлика между двете неща.

Едит:Погледни и ТУК

Не,знам ov3rm4n може и да си прав.

Оф,не знам човека е написал в заглавието Биос,не администраторска парола на ХР Предполагам,че прави разлика между двете неща.
Явно не си разбрал, но му трябва парола за БИОС-а, за да може да сетне буутващото устройство да се CD-то. А всъщност е стигнал дотам, понеже искал да сложи Win7 (ъпгрейд на ОС, не чиста инсталация), НО ОТ ПОТРЕБИТЕЛСКИЯ АКАУНТ НЕ СТАВА!!! Много по-безболзнено е да ресетне админската парола на уиндоуса, отколкото да вади батерии и тем подобни. Освен веднъж ми се изправи косата с един екс-банков лаптоп със същия тип проблем - парола на БИОС, не е махната след бракуването му и така е продаден втора употреба :sayjin . И само да те светна, че между дъната на десктопите и тези на ноутбуци с fingеrprint защита има доста голяма разлика в опциите на BIOS.

Много по-безболзнено е да ресетне админската парола на уиндоуса

Искам да обясниш как става номера щото от одеве създаваш впечатление че си наясно с материята а аз нещо доста се съмнявам

Гугъл го остави на една страна, прочети темата отново, питай и давай твоите предложения за ресетване на парола без да пипа hardware-a

Искам да обясниш как става номера щото от одеве създаваш впечатление че си наясно с материята а аз нещо доста се съмнявам

Гугъл го остави на една страна, прочети темата отново, питай и давай твоите предложения за ресетване на парола без да пипа hardware-a

Май те сърби да си мериш с някого пишката. Ама не си познал.

Да ходи в Стемо, да плати съответната сума и проблема ще е решен без да е пипнал хардуера с пръст. Толкоз.

Охладете страстите. Нека не се караме. За да поясня става въпрос за и двата проблема. Нямах достъп до администратоския акаунт и при опит за влизане в BIOS-а ми искаше парола. Първия проблем обаче го реших по много нелеп начин, за който не се бях сетил и никой не ми подсказа. Пуснах лаптопа през Safe Mode и в прозорчето, от който се влизаше (с 2 полета - user и password) написах "Aministator" вместо "user" както беше преди това и все, че ме вкара. Бях го опитвал и в нормалния мод, но безуспешно. Казваше ми, че не може да ме пусне заради ограниченията на акаунта. Та влезох през сейф мод с пълен достъп. Отидох в Control Panel и си създадох мой акаунт с моят парола и администраторски права. Реснах лаптопа, пуснах го нормална и си влезнах без проблем в профила, който бях направил. Изтрих всички други създадени акаунти и сега нямам проблеми с това. Но уви паролата на BIOS-а остава валидна. Сега с тези администраторски права дали мога да направя нещо с/у тази парола без хардуерна намеса?!

Май те сърби да си мериш с някого пишката. Ама не си познал.

Да ходи в Стемо, да плати съответната сума и проблема ще е решен без да е пипнал хардуера с пръст. Толкоз.

Сигурен ли си ? За да се реши трябва един вид backdoor парола да имат за всички HP лаптопи което пък ако съществуваше досега да е станало достояние на цял свят.

Ресетване на паролата през някакъв джъмпер на дъното вероятно има, но след като е лаптоп определено няма да е толкова тривиално и не е ясно къде ще са го завряли... та затова най-добре момчетата в стемо да го пипнат хем разглобяването и без това е крива хава и има риск да прецакаш някоя пластмаса ако не го отвориш по правилния начин или в правилната последователност.

Сигурен ли си ? За да се реши трябва един вид backdoor парола да имат за всички HP лаптопи което пък ако съществуваше досега да е станало достояние на цял свят.

Ресетване на паролата през някакъв джъмпер на дъното вероятно има, но след като е лаптоп определено няма да е толкова тривиално и не е ясно къде ще са го завряли... та затова най-добре момчетата в стемо да го пипнат хем разглобяването и без това е крива хава и има риск да прецакаш някоя пластмаса ако не го отвориш по правилния начин или в правилната последователност.

Ама и аз това казвам. Отивайки в Стемо, на NeroX изобщо няма да му се налага да бара хардуера ;).

А относно backdoor парола - допускам, че има. Гореспоменатия случай беше с лаптоп на ASUS, принадлежащ на ... да го наречем известен научен работник. Е, с доста ровене открихме такава парола.

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechS...EnvOID=1093#120 от тук си свали и флаш-ни нов биос пробвай нищо не губиш

а относно призмата: ловко измъкване :>

Огледах го доста добре това. Но доколкото видях трябва да имам достъп до BIOS-а, за да го ъпдейтна. А аз нямам...

Огледах го доста добре това. Но доколкото видях трябва да имам достъп до BIOS-а, за да го ъпдейтна. А аз нямам...

Попаднах слу4айно на името една програма:password Genius 2008 ,погледни е Google.Не можах само да я намеря от къде да се свали.

Edit:ето линк:http://www.fileguru.com/Password-Genius/info

със префлаш на биос съм 99% сигурен че няма да стане, то се губи и идеята на паролата ако става.

все пак пробвай да потърсиш бутончето което ти дава да избираш от кое усторйство да зареди неможе да няма освен ако не е спряно от биос примерно :)

Попаднах слу4айно на името една програма:password Genius 2008 ,погледни е Google.Не можах само да я намеря от къде да се свали.

Edit:ето линк:http://www.fileguru.com/Password-Genius/info

И аз не намерих кракната версия. Но ми направи впечатление, че в официалния сайт (или каквото е там) не пише нищо за парола на BIOS-а. Само за администраторски пароли и т.н. И все пак ако ми попадне кракната версия ще я пробвам.

със префлаш на биос съм 99% сигурен че няма да стане, то се губи и идеята на паролата ако става.

все пак пробвай да потърсиш бутончето което ти дава да избираш от кое усторйство да зареди неможе да няма освен ако не е спряно от биос примерно :)

Няма такъв бутон. Има Boot devices setup, но той иска парола също.

Погледни и тази програма :PC CMOS Cleaner

Едит:Не съм я пробвал,нищо не знам за нея,ПРОВЕРИ Я С АНТИВИРУСНА да не се окаже някаква скапана и да ти повреди нещо по компа.

Виж и какво намерих:Премахването на паролата в BIOS е добре да се извърши по следния начин:

1. Изключва се захранването на компютъра от контакта (или се изважда захранващия кабел).

2. Изважда се батерията от цокъла на дънната платка.

3. Превключва се джъмпера, който отговаря за изтриването на паролата; алтернативен начин е да докоснат с нещо метално двете пластинки в цокъла на батерията.

4. Връща се джъмпера в нормално положение.

5. Поставя се батерията.

Превключването на джъмпера / докосването на пластинките осигурява разреждането на кондензаторите на дънната платка. Самият BIOS (съответно - паролата в него) се съхранява в специален чип на дънната платка и няма нищо общо с паролите в операционната система.

Забележи пластините накъсо.И аз не го знаех

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...