Jump to content
BulForum.com

Парола на BIOS-а

NeRoX

Recommended Posts

Здравейте! Подариха ми тука едно лаптопче HP. XP е ОС-а, но е с ограничен акаунт. Мъчих се по добре познатите начини да пусна администраторския акаунт, но резултата е никакъв. Няма достъп до Control Panel-а от никъде. Реших да сменя ОС-а. Драснах една 7-ца, но при опит за инсталация ми съобщи, че само от администраторския акаунт може да се инсталира ОС. В такъв случай реших да го инстална още от ДОС. При опит да си влезна в биос-а, за да наглася да буутва от CD ми се изпраска парола. Разучих и се оказа, че проблема е доста сериозен. Ако все пак някой им някаква идея нека сподели... Намерих ТУК едно клипче, но не ми вдъхва много доверие и реших да не се доверявам. Ако мислите, че е безопасно ще го пробвам. Какво пък...

Съмнява ме да стане но можеш да пробваш. Друг вариант е да се потърси на сайта на HP за конкретния модел ако си забравил паролата как се ресет-ва биоса, и последен вариант но може би най-добър е да го занесеш в сервиза на Стемо и там да ти го оправят ако ще и да пре-флашнат биоса

То за всеки биос си има различна цака и то не на всички става.

AMI/AWARD BIOS

O 70 17

O 71 17

Q

PHOENIX BIOS

O 70 FF

O 71 17

Q

GENERIC

Should work on all AT motherboards

(XT motherboards don't have CMOS)

O 70 2E

O 71 FF

Q

Не съм ги пробвал.

Иначе може да махнеш батерията за няколко часа и трябва да ресетне паролата... също не съм го правил.

Съмнява ме да стане но можеш да пробваш. Друг вариант е да се потърси на сайта на HP за конкретния модел ако си забравил паролата как се ресет-ва биоса, и последен вариант но може би най-добър е да го занесеш в сервиза на Стемо и там да ти го оправят ако ще и да пре-флашнат биоса

Навсякъде където четох пише, че начина е хардуерен. В сайта на HP няма подобно нещо. На сервиза се обадих - цената е 50 лева, ако стане, защото не винаги ставало. Стига бе мамка му толкова е желязна тая парола.

То за всеки биос си има различна цака и то не на всички става.

Не съм ги пробвал.

Иначе може да махнеш батерията за няколко часа и трябва да ресетне паролата... също не съм го правил.

Нито едно от тези не свърши работа.

А този който ти го "подари" няма ли да ти каже паролата за BIOS?

Това в момента не е вариант.

Да използвам темата. Докараха ми М5-ца на един месец от Германия. Може ли някой да ме упъти да и пренабием номерата и да префлашнем ИД-то на компа?

Да използвам темата. Докараха ми М5-ца на един месец от Германия. Може ли някой да ме упъти да и пренабием номерата и да префлашнем ИД-то на компа?

Пробвай в КАТ :laughing:

Здравейте! Подариха ми тука едно лаптопче HP. XP е ОС-а, но е с ограничен акаунт. Мъчих се по добре познатите начини да пусна администраторския акаунт, но резултата е никакъв. Няма достъп до Control Panel-а от никъде. Реших да сменя ОС-а. Драснах една 7-ца, но при опит за инсталация ми съобщи, че само от администраторския акаунт може да се инсталира ОС. В такъв случай реших да го инстална още от ДОС. При опит да си влезна в биос-а, за да наглася да буутва от CD ми се изпраска парола. Разучих и се оказа, че проблема е доста сериозен. Ако все пак някой им някаква идея нека сподели... Намерих ТУК едно клипче, но не ми вдъхва много доверие и реших да не се доверявам. Ако мислите, че е безопасно ще го пробвам. Какво пък...

Погледни тук може да ти помогне нещо

Погледни тук може да ти помогне нещо

Явно по софтуерен път няма да стане. За да си спестя 50-те лева в сервиза може да се пробвам сам да махна тази батерия, но лошото е че не знам къде се намира. Търсих тук там, но така е не разбрах. Лаптопа е HP Compaq 6735s.

Явно по софтуерен път няма да стане. За да си спестя 50-те лева в сервиза може да се пробвам сам да махна тази батерия, но лошото е че не знам къде се намира. Търсих тук там, но така е не разбрах. Лаптопа е HP Compaq 6735s.

И аз имам едно Compaq-е при мен батерията се намира под клавиатурата и лесно се вади.Но при разли4ните модели е различично.Влезни в саита на пройзводителя и виж ако има и си свали един хардуерен мануал на лаптопа и му виж каде му се намира ресета или батерииката.Между другото май имаше някакви хакерски програми за откриване на Биос паролите.Успех и умната да не прецакаш лаптопчето.

Service and maintenance information---hp

Няма ли комбинация която без да се влиза в BIOS да изкара меню за директен избор на boot устройство? При мен е F12.

Май при него е F10

Няма ли комбинация която без да се влиза в BIOS да изкара меню за директен избор на boot устройство? При мен е F12.

Изобщо не минавам през DOS. Някакъв HP екран и след него директна зареждащия прозорец на XP. На прозореца "HP" мога да дам escape и да влезна в менюто в което мога да избера там някакви команди. При избор на BIOS (F10) ми излиза въвеждане на парола. От сервизния документ видях, който ми даде Eagle видях къде се намира въпросната батерия и започнах да разфасовам машината, но не съм сигурен до къде ще ми стигне куража да го разглобя, защото майче ще се наложи бая да го разфасовам докато стигне до въпросната батерия. В сервизни документ пише, че след 10-15 минутно отсъствие на батерията от мястото си забравя всякакви пароли. А, дано...

Изобщо не минавам през DOS. Някакъв HP екран и след него директна зареждащия прозорец на XP. На прозореца "HP" мога да дам escape и да влезна в менюто в което мога да избера там някакви команди. При избор на BIOS (F10) ми излиза въвеждане на парола. От сервизния документ видях, който ми даде Eagle видях къде се намира въпросната батерия и започнах да разфасовам машината, но не съм сигурен до къде ще ми стигне куража да го разглобя, защото майче ще се наложи бая да го разфасовам докато стигне до въпросната батерия. В сервизни документ пише, че след 10-15 минутно отсъствие на батерията от мястото си забравя всякакви пароли. А, дано...

Точно, не можеш да дадеш Esc защото се влиза с F2 или Del, a esc колкото и да го бъхтиш нищо няма да стане но пък ще ти иска парола. И преди да си почупиш лаптопа пак да те посъветвам да отидеш в Стемо и компетентните лица да ти го оправят.

Хванах се на хорото. Разглобих го батерията я изкарах за около 1 час за по-сигурно и го сглобих преди малко. Никаква разлика. Паролата си седи. Лягам да спя, че ще направя някоя глупост след малко. :sayjin

Какъв е модела на лаптопа, че така ми е малко трудно да намеря каквото и да е било?

:)

Какъв е модела на лаптопа, че така ми е малко трудно да намеря каквото и да е било?

HP 6735s. Мисля, че е някаква Compaq серия.

Аз нищо не мога да намеря, отказвам се вече.

Занеси го там където ти казваха хората, защото да не ти вкарвам идеи за експерименти вкъщи, че ще вземе нещо да се обърка, а после се чудиш как да го оправиш.

Късмет и дано ти го оправят.

Еми ще се носи на сервиз то друго не остана. Само се чудя като я махнах тая батерия защо не се е изтрила тази парола. Да не би да е станала някаква стандартна или нещо подобно. Някъде четох, че на мястото на паролата да не пиша нищо а направо да дам Enter, но нямаше резултат.

бе няма да стане така с батерията или през лимитирания акаунт, добър вариант и мисля единствен е да сложиш хард диска на друг лаптоп и да делнеш ОС-а и след това да инсталираш нов ОС ако е Уиндолс просто инсталирай до синия екран и изчакай да мине прехвърлянето на СД-то до 100% и сам се рестартира преди да започне същинската инсталация просто върни хард диска обратно на този лаптоп и остави да се доинсталира и сложи в СД-то му същият диск и чакаш.

След като стане номера, предполагам че ще стане де влизаш и търсиш някой софтуер за ъпдейт на БИОС-а и го префлашваш от личен опит казвам че паролата се е чистела поне при мен

Успех!

бе няма да стане така с батерията или през лимитирания акаунт, добър вариант и мисля единствен е да сложиш хард диска на друг лаптоп и да делнеш ОС-а и след това да инсталираш нов ОС ако е Уиндолс просто инсталирай до синия екран и изчакай да мине прехвърлянето на СД-то до 100% и сам се рестартира преди да започне същинската инсталация просто върни хард диска обратно на този лаптоп и остави да се доинсталира и сложи в СД-то му същият диск и чакаш.

След като стане номера, предполагам че ще стане де влизаш и търсиш някой софтуер за ъпдейт на БИОС-а и го префлашваш от личен опит казвам че паролата се е чистела поне при мен

Успех!

Ще го пробвам. Нищо не губя. Само 2 неща искам да попитам, които не ми станаха ясни. МОже ли харда да се сложни на нормално PC, защото не сещам за втори лаптоп до който имам достъп. Второто може ли да ме насочиш към софтуер за ъпдейт на BIOS-а, защото не намерих подобно животно, а все пак ще ми е нужен. Иначе благодаря за съвета. ;)

защо непробваш да кракнеш администраторскиа акаунт с някаква програма

например SAM inside http://www.insidepro.com/eng/saminside.shtml

П.С да не се бъркам ама всички лаптопи имат и бутонче от което при стартиране те пита кое устройство да зареди

Може, ако е SATA става направо, ако е PATA, трябва преходник.

Не е SATA. Значи или ще търся лаптоп или ще купувам преходник. В интерес на истината потърсих малко за подобен преходник, не не можах да намеря много точна информация.

защо непробваш да кракнеш администраторскиа акаунт с някаква програма

например SAM inside http://www.insidepro.com/eng/saminside.shtml

П.С да не се бъркам ама всички лаптопи имат и бутонче от което при стартиране те пита кое устройство да зареди

Свалих я програмката. Не знам до колкото разбрах точно как се работи с нея, но мисля, че трябва да се добавят

юзерите по някакъв начин и после тя да им изсмуче паролите. Изплозвах това:

Data Import

SAMInside data import features include:

"Import SAM and SYSTEM Registry Files" – the importing of user data from SAM registry file. If the imported SAM file is additionally encrypted by SYSKEY (enabled by default in Windows 2000/XP/2003/Vista), the program will also need the SYSTEM Windows registry file, located at the same Windows directory, where SAM file was – %SystemRoot%\System32\Config. Copies of these files may be also found in the %SystemRoot%\Repair and %SystemRoot%\Repair\RegBack folders. (Note: %SystemRoot% is the system folder of Windows OS; commonly C:\WINDOWS or C:\WINNT).

"Import SAM Registry and SYSKEY File" – the importing of user data from SAM Windows registry file using the file with the SYSKEY system key.

"Import from PWDUMP File" – the importing of user data from text file of the PWDUMP format. You can find sample files with users in the SAMInside archive.

"Import from *.LC File" – the importing of user data from files created with L0phtCrack.

"Import from *.LCP File" – the importing of user data from files created with LC+4 and LC+5.

"Import from *.LCS File" – the importing of user data from files created with LC4 and LC5.

"Import from *.HDT File" – the importing of user data from projects created with Proactive Windows Security Explorer and Proactive Password Auditor.

"Import from *.LST File" – the importing of user data from LMNT.LST files created with Cain&Abel.

"Import LM-Hashes from *.TXT File" – the importing of LM-hashes from text file.

"Import NT-Hashes from *.TXT File" – the importing of NT-hashes from text file.

"Import Local Users ..." – the importing of local user data (to do that, run the program with Administrator privileges). The program uses the following methods of obtaining local users:

" ... via LSASS" – importing local user data using a connection to the LSASS process.

" ... via Scheduler" – importing local user data using the Scheduler system utility.

The program also lets adding users with known LM/NT hashes through the dialog box (Alt+Ins).

The peak user number the application is capable of serving to is 65536.

С "Import Local Users" не стана, защото нямам администраторски права. Опитах и "Import SAM and SYSTEM Registry Files", но и с това не стана. При опит да отворя дадените файлове ми каза "Access is denied". Другите начини не ги схванах много, много. Майче ще ми трябва и друг софтуер за тях.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...