Jump to content
BulForum.com

Razklikata mezdu...

fon_tomov

Recommended Posts

Хехеехе.....аз бях в Крумово и знам за какво става въпрос във ВВС....напълно съм съгласен със снимковия материал. :woot

"Където свършва Устава - започва ВВС!"

Боен девиз на Отделния инженерно-сапьорен батальон в Чешнигирово (вече не съществува)... ;)

хихи, а другия лаф беше "спри кашика, да почине танка"

аз пък бях кашик :tongue

не че точно аз мога да се оплача от нещо де

При кашиците е на мода девиза: "Колкото по-зле - толкова по-добре" ;)

И "Службата е тежка, но за сметка на това - продължителна!" :)

Малиииии

а аз се чудех защо прекаралите 2 годишен учебно-възстановителен лагер в БГ кашимерията имат толкова "вдъхновяващи" спомени от службата...снимковия материал говори достатъчно!!! Тате ми е разпрявал как за сутрешна разгрявка трамбовали от 4ти километър до полите на Витоша, като си носели всичко необходимо за провеждането на бойни действия...Най-интересно било, когато трябвало да избутат оръдието по някой баир, достатъчно стръмен и кален за да не може да го извлекът до там с наличната верижна или колесна техника... даааа и още мнооого цветни историики :)

За жалост, като глезен офицер от ВВС, не мога да се похваля с такива. Само 1 път съм минавал 9-10км през нощта, с романтика, която само ноемврииски дъжд може да създаде :)

sMARTBomber: последния път добре изкарахме на Боровец, а?Като показвах снимките вкъщи акцентирах на походите до езерата, Мальовица и Мусала, а не на верните разгрявки.хехехе

Awe teq koito ste karali kazarma q kajete kvo e nai-trudno da te nazna4at ili pak koe e nai-qkoto.Kvo vi be6e li4noto orajie, kvi nakazaniq ima i tem podobni interesni :D

Mnoo me interesuva 6toto me kefqt izkliu4itelno mnoo razli4nite vidove ognestrelni orajiq i 4akam vremeto kogato 6te otida v kazarma(blizkite 5-7 godini) :D :D :D

Nai-kofti e parvite dni v kazarmata...... Dosta trudno e da preminesh na druga valna.....

Nai-kofti (pone spored povecheto ot horata, koito sa sluzili) e da si tankist, kashik i vaobshte neshta svarzani s mnogo fizicheski trud i tezki oruzia. Nai-leko e neshto ot roda na artelchik, VKR (po moe vreme imashe i takiva, sega neznam), svarzochnik, a be dosta sa, nemoga da gi opisha vsichkite.

Lichnoto oruzie e Kalashnik........ Mai po-udobno strelkovo oruzie ot nego niama.

Men lichno ako pitash, moli se da napraviat armiata platena dokato ti dode vremeto da sluzish. Poviarvai mi ne e priatno da si "vatre".....

Ne sym saglasen @fon_tomov :P

Kakvo my e loshoto na kazarmata ?:) Tia prai ot mom4etata myje:) E,viarno,pyrvite dni (za niakoi pyrvite meseci daje:) ) nebeto te natiska,zemiata se klati a o4ite sa izhvraknali kato topki za biliard .Komandira ti kreshti neshto,a ti sa 4ydish kakvo pravish tam ,koi sa tia typanari deto vriaskat i koga sha si idesh pri mama i tate:) E,tova beshe otdaaaavna:) Sega kazarmata e kato pansion za devici,nali gi gledam .Ama kakva romantika besheee :lol: Pratili sa vi na shtabno y4enie na cialata divizia.Esen e,slynceto greine za 5 minytki zad nekoi oblak i pak sa skrie za sledvashtite 24 4asa.Edin tih dujdec romoli po listata ,a ti si sa svrial v palatkata deto samo gylybi nema,i deto vodata si vliza kat y teh si i deto ti syhnat 4orapite ot minalata sedmica.Dyv4esh onaia kori4ka minalogodishen hliab i sa 4ydish dali ako nadniknesh v palatkata na gotva4ite deto slyji edin tvoi poznat sha sa nameri nekoia konserva otpredi 7-8 godini :D Dyv4esh taia kori4ka a otvun sviri nekva tryba za trevoga .Prez poslednata sedmica ne si dremnal i edna nosht kato horata i sega si mislish dali ako ne izlezesh i ta pyhnat v arestantskata palatka nema da ti e po-dobre:),pone niama da tyr4ish kat hamalin s tva SPG :)Dokato mislish krakata ti sami ti4at navyn ,a po gyrba ti vashkarnika (eeeex,kak hybavo mirisheshe ,a mom4eta ;) ) samo deto ne sa e razpadnal ot vlagata,ama teji ma*a my de**a ,teji ! Na kraia na denia (kam 12- 1 prez noshta),sled kato si po4istil orajieto,sled kato si ve4erial s ostatyka ot kori4kata za zakyska ,si liagash s drehite,4e ni sa znai znai li sa: )

Kakvi godini ei :))

Sega kato sa seta kakvi divotii sme pravili :)) ,i kolko veselo si prekarvahme:).Eeeeex,godini bezgrijni :)

Сега вече може да спите без гащи! Нато ни пази!

А по въпроса с коричката- вече има министерска заповед! По вероятно да преядеш с овче от 74г. от колкото да останеш гладен :)

Ама шанса да ядеш куричка не е за подценяване- плъховете са глезени и имат слабост към средата на хляба :) Нека мрът гадините от кариеси и да им се подуе корема от топлия хляб! БГ солджера яде стар хляб за да не стане хляба на тесто в корема му, а и за да си тренира захапката!

NATO ni pazi ? :lol: :lol: :lol:

Smeshki :))) Kazvash 4e si ificer ot VVS,ama se 4ydia ot kolko godini :) Predi biahme armia - istinska,boesposobna ,mnogobroina i trenirana.Sega ste armiica - malka (mai shte stava vse po-malka za smetka na yveli4enia budjet na depytatite) ,bezpari4na, lipsva tehnika ,abe tolkova mnogo problemi.vijdal li si voinik na 4yjda dyrjava da pazi s hyz 4yjdi interesi ? Az ne sym.

Predi iadiahme kori4ki,kisnehme v dyjda s meseci,streliahme prez den , 4-5 kilometra biagane gi niamahme zanishto ,biahme gotovi za vsiakakvi yslovia na vsi4ko -sega dali e taka ?:) Ne mi se viarva:)

NATO ni pazi ?   

Smeshki ))

Май ти убягна сърказма на казаното от мен,а?!?

По останалото е излишно да споря- нямам никакво желание да разваля веселия топик.

Eh az ne 4ak tolkova otdavna se uvolnih ama to slujba li ba6e 6to li?u4eben centar 4e6nigirovo na 22km ot vhoda na bloka vleznah v petak s 2 dena po kasno ot ostanalite ot moq nabor i ve4erta 6lqbadun 16i6e vodka s efreitori i tam pododni i sled 45 dena hop bate vi Slav4o 6liopna v Korpus takti4eska aviaciq v Trakiq na 5 minuti ot negovata spalnq do spalnoto pome6tenie.Awe super naredena rabota si be6e ama i baq qdove sam imal vapreki vsi4ko

Ne sym saglasen @fon_tomov  :P

LaN, viarno e che kazarmata pravi niakoi neshta ot nas, koito ti ostavat za cial zivot, no saglasi se che prostotiite biaha povecheko. ;)

Viarno e che togava (predi poveche ot 10 godini, kogato az sam sluzil) imahme armia. Sega neshtata naistina sa dosta po-razlichni, a be ......... da mu misliat tezi na koito im predstoi, moeto svarshi otdavna. :)

Mda Igniter:)

Izviniavai :rolleyes: ,naistina mi ybiagna sarkazama:))

@fon_tomov: verno 4e imashe dosta prostotii ;) ,ama i veselite momenti ne biaha malko :) kat se setia kvi sme gi pravili poniakoga,4ak se privivam ot smiah :)

Tva sega e istinski sly4ai : edin den ni pratiha edin kapitan ,ne se seshtam za malkoto ime,ama familiata Georgiev niama kak da ia zabravia :)Toia beshe niakav lyd :wacko: Beshe preminal niakvo oby4enie v bivshia SSSR i meko kazano ve4e niamashe mozak v kratynata :) 2 meseca ni spira toka gada :) ,ma imashe i strashni sly4ki :) Toia ni y4eshe kak da se spraviame s tylpi demosntranti, obgaziavashe ni (ma predi tva ni mahashe filtrite na protivogazite :angry: ),abe dylgi raboti ,nari4at se "specialna taktika" :) Edin den otivame yj na y4enie za 1 den .Hybavo ,ma tva sa proto4i 4 dena:) Gladni,mrysni,jadni! Abe yjas! :woot Na 4-tia den po4ti biahme stignali kazarmata (pesha razbira se :D ) i vlizame v grada ve4e.Kapitana ni spira na edno krystovishte i zapoviadva : "Iskam go obezopaseno!".Nii znaem ko da praim,ma v civilna zona - pylen upsurd:) Pomaiahme sa to4no 2 sec,dokato ydari edin po kaskata s AK-to:) Da vidish kolko byrzo sa razprasnahme po uglite:) Po4naha da idvat koli razbira se:),Karlovo ne e malak grad:) i ni gledat kak sme blokirali krystovishteto,ma im e zabraneno da zaviat :) i prodaljavat kam nas.I toia nashia lydia kat sa razvika : tyka e vajen obekt! O4akva sa aktivna deinost ot vrajeski ........ala bala........... : si4ko da se pretyrsi! " I nii ko da praim : spirame kolite,izkarvame civilnite otvytre : racete na glavata,edin opira dyloto v glavata,drygia pretyrsva :) Posle kolata! Edin sa razvika,ma nii biahme s halosni i kat si go znaem nashia lyd kapitan,izobshto ne my mislihme: kat my gramnahem do yhoto i onia samo deto ne padna :) Taka po4ti edin 4as : dokato doide policiata:) Oleeeee,kvo vikane,kvi kresaci !:)Ma i te nesmeeha po onova vreme da ni sa darpat mnogo-mnogo :) Too nashia lydia ni ostai tam sigyrno oshte 4as pone,napyk :) Imashe i gotini momenti :)

Като го слушам LaN и се сещам за филма Basic :punk

Леле човек скъсах се да се смея, ама и ти много яко ги разправяш тези историйки :)

Nai-leko e neshto ot roda na artelchik, VKR (po moe vreme imashe i takiva, sega neznam), svarzochnik, a be dosta sa, nemoga da gi opisha vsichkite.

fon_tomov, с това леко не съм съгласен, най-вече в частта за свързочниците и особено за по-специалната порода от тях - "радиоразузнавачи" (също не знам дали в момента има такива :)). Който е служил в поделение 22050 (Банкя) ще ме разбере (не знам само в момента какво има там, преди да се премести в Банкя, бригадата беше дълги години в Мусачево).

Godfather, kato kazvam svarzochnik imam predvid neshto ot tipa na radist, telefonist i t.n.

Az samia biah radist i taka kato gledam kakvo sa preziviali moi priateli v "rodnata kazarma" stigam do izvoda che az mai nai-leko ot tiah sam preminal prez tova premezdie. Imam vsichko na vsichko 3 karaula s avtomat i te biaha vav shkolata za radisti (kato novobranec). V podelenieto kadeto biah radist posle, avtomat ne sam vizdal poveche ot 2-3 puti i to na trevogi, na ednata ot koito nemogli da me sabudiat..... :woot Sabuzdam se i gledam niama nikoi v staiata :confused, breh mama mu, kade sa tia hora si vikam az, a te kade bili........ E, sediah posle 1 mesec bez otpuska (baia vreme pri polozenie che izlizahme vsiaka sedmica za pone edin den), a ma nie si biagahme spokoino, shtoto fatmacite ni biaha pichove i ni puskaha.

A be i ot stroevi pregled me izgoniha, zashtoto kosata mi beshe vuz dulgichka....... a ma na koi mu puka, nali vse niakoi den se uvolniavash :)

V aresta ne sam lezal, shtoto niamashe koi da dava dezurstva vmesto men, inache imashe za kakvo da me vkarat, a ma ne im se otvori parashuta :D

Drug e vaprosa che mnogo zavisi kade na kakvi hora ste popadnesh.... Az ot moiata sluzba nemoga da se oplacha.

V aresta ne sam lezal, shtoto niamashe koi da dava dezurstva vmesto men, inache imashe za kakvo da me vkarat, a ma ne im se otvori parashuta  :D

Мухахаха, и аз не мога да се оплача, защото бях единствения компютърджия новобранец в Щаба (как стана тая работа и до ден днешен не знам, но 200% си беше чист късмет) и изкарах само около 40 дни в школата (другите отнесоха 6 месеца "гърч" :wacko: ). Самото поделение обаче беше много "нагърчено", защото бяхме на "топа на устата" - близо до София и до всякакви идиоти с шапки.

Аз също веднъж отървах ареста, защото ме "наказаха" за провинението с разжалване от ефрейтор на редник :woot :lol: :punk. Според устава (и според шапкарите) това е по-голямо наказание от ареста :D. После пак станах ефрейтор (не знам колко са имали "шанса" два пъти да стават такива :D ). Абе след толкова години остават в спомена само най-веселите случки, мухахаха :lol:

naistina ima golemi ku6ii, no sled 2-3 meseca idva moment v koito ne6to ti pre6trakva i ve4e ne ti puka ot ni6to, obiknovenno togava na4alnicite re6avat 4e "vyr6i6 rabota" i slujbata minava lesno :P

VKRtata po cql den ni6to ne pravqt ama i ot skuka se umira ;)

imahme nqkvi ZAS 2-3 4oveka ne se podavaha ot dupkata si izlizaha samo za hrana i voda

i az ne se oplakvam imam 2 narqda i to vytre6ni ako ne broim vremeto kogato sym zamestval operativniq, prez KPP ne minavah dori i da mi e podpisna knijkata, za ve4ena nikoj ne me tyrse6e se edno 4e bqh na rabota po cql den

mnogo zavisi kyde 6te popadne6 i na kakvi hora, za6to ima i inteligentni 6apkari :D

mnogo zavisi kyde 6te popadne6 i na kakvi hora, za6to ima i inteligentni 6apkari :D

Мда, в моята служба бяха такива - инженерчета разни, нямяха никакъв проблем с поялника ;) и някои от тях даже програмираха, е на Паскал, ама пак си беше програмиране :D

Абе момчета,така като гледам какви сте ги прекарали в казармата:),това вашето за казарма ли го имате:) Малеее,тва вашето си е било пансион за девици ! :lol: :lol: :lol:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...