JOKe Posted February 23, 2003 Share Posted February 23, 2003 Ami problema e sledniq 3D games mi blokirat na proizvolno miasto .. nqakoi v nachaloto oshte drugi sled 10min igra VSICHKi 3D games det sa pusnati na Direct3D OpenGL i t.nb. na software varviat bez problem koito ima ideq ot kvo e Video card memory CPU hard da kaje Poiasnenie : ne e ot driverite proal sam s sichki vazmojni daje s tiq deto edno vreme bachkashe Ne e ot windowsa shtoto i s XP sam proal i s WinMe sam proal i daje na linux s nai novite driveri na nvidia quake3 blokirva CPU : 366Mhz Video : Riva TNT Vanta 8mb RAM : 192 ( 64 PC100 , 128 PC 133 ) Hard : Quantum 2.1Gb and Maxtor 20Gb , 5400 oborota. koe ot 4te e pechelivsho koito ima ideq da kaje koito nqama da kaje kade sha izlezne evtino da go dam da go vidqt Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted February 24, 2003 Share Posted February 24, 2003 Vazmoznostite sa dosta. 1. Overclock-nato li e PC-to? Ako da, probvai da go pusnesh na default setingite. 2. Probvai da updeitnesh BIOS-a NO VNIMAVAI KAKVO PRAVISH!!!!! 3. Opitai da smenish Video kartata, vzemi ot niakoi nazaem edna i probvai. Ako se reshi problema, isano ti e kade e grizata. 4. Kato gledam RAM-a, slozil si 2 razlichni pameti, probvai da ostavish samo ednata (ne riadko problemite idvat ot tam), vapreki che kato gledam kakvo si opisal nadali problema ti e v RAM-a. 5. Ako imash "ekzotichen" hardware, probvai da go razkacish i probvai pak. 6. Opitai da mahnesh VSICHKO ot PC-to. Saund, CD, DVD ili kakvoto imash tam. Ostavi samo edin hard disk i edna video karta. Nishto drugo i opitai. Kakto ti kazah variantite sa mnogo. Chesno akzano, spored men kahura ti e vav videoto, taka che nai-dobre zapochni ot tochka 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 24, 2003 Share Posted February 24, 2003 ...spri vsi4ko koeto varvi "na zaden plan" i konsumira resursi... ...pogledni dali IRQ-tata ne ti se preplitat - na men mi se e slu4valo... ...razre6i DMA za vsi4ko koeto go poddarja - taka 6te raztovari6 malko CPU-to... ...no spored men e videoto - po4ti v 80% tam e problema. Probvai s druga karta s pove4e RAM na neia i sposlednite driver-i... ...a - probvai da promenia6 nastriokite na igrite i vij kak se darjat s razli4ni nastroiki - tva tam video, sound, render - kakvoto ima... taka moje da pridobie6 po-iasna predstava kade e problema - ako kogato bazika6 video nastroikite igrata varvi, ili pone zabiva po-kasno, zna4i nai-veroiatno e tam problema... Ne e zle i da pro4ete6 dokumentaciata deto varvi s igrite - tam opisvat nai-razli4ni takiva problemni polojenia i karti - moje da ima opisano re6enie za teb tam... Deto kazvat "glavite": "ako drugo ne pomaga - pro4eti upatvaneto... " Ne6to drugo da ti zabiva? Pusni edno po4istvane na registry s WinOpt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOKe Posted February 24, 2003 Author Share Posted February 24, 2003 Nachi chui sq kvo stana tochno i za 2mata se otnasq : Nachi mashinata si mi e stara sichko si e staro prosto zeh edin nov HDD (t.e. 20kata ) predi biah samo 2.1gb .. i reshih da kacha XP kachih XP v nachaloto sichko beshe dobre posle neiasno ot koga zabelqazah go 1vo v NFS 5 posle i v Warcraft3 kogato stana veche mn chesto formatiral sam harda mnogo kratno proal sam s nai razlichni windowsi 98Se Me i XP de ama i pod RedHat 8.0 zabivat nachi ne e ot OS-a . Kakto i da e nachi nishto ne biah baral osven noviq hard ( za IRQ-tata Ethernet Lan Card i VGA-to mi e na edno ama tva ne e problem do kolkoto znam shtoto vinagi e bilo taka sq sha namerq edno video i da proam samo da ne e ot AGP slota inache blokirat sichki 3d igri deto sam pusnal na hardware t.e. ne na software t.e. sichko vkliuchitelno i teq deto predi da sloja noviq hard i XP varviaha idialno kato SIN REQUIEM QUAKE2 NFS4 etc. sha namerq edna Video karta i sha proam a da i za overclocking-a ne sam go naduval do sq nito procesora nito nishto ama moje da se e naebala neshto video kartata i da pregrqava ili neznam i as a da i igrite na software si varviat bez da zabivat ( quake2 naprimer ) :+)) Ram-a i predi si beshe taka i beshe dobre Btw vazmojno li e XP da e zabozqsal neshto driverite na dynoto ili toi pone tam ne bara dea tupata oS Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted February 24, 2003 Share Posted February 24, 2003 Po princip ako e razbazikalo neshto samoto XP, to kogato go mahnesh i slozish droga OS problema ste izchezne. A ti kazvash che ne izchezva. Kato se zamislia, sadeiki ot tvoite dumi che tva se e promenilo otkakto si s novia hard, to ima samo edno reshenie - da updetnesh BIOS-a. Moze da se poluchava niakakav konflikt ot nego, naprimer, niakoi duna kato im slozish goliam hadrd se ebavat i neshtata se razreshavat sas update na BIOS-a. Ako za tvoito duno niama po-nov BIOS, to togava triabva da tarsish drug variant. No naistina, opitai druga video karta, moze i da e PCI, moze i da e AGP. Ako imash vazmoznost da opitash i dvete - nai-dobre. Ako v momenta si i s dvata harda, mahni edinia (malkia) i viz kak ste e. Ako niama efekt, mahni goliamia i pak opitai. Imash baia za testvane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOKe Posted February 24, 2003 Author Share Posted February 24, 2003 oki 10x btw proal sam da maham staria ama da mu kachvam OS i da proam s nego .... da sa eba v murzela sq sha vidq za biosa makar che se samnqavam za videoto sha pitam tia dni nqakoi da si dade negovoto Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted February 24, 2003 Share Posted February 24, 2003 Pozelavam ti uspeh. Dano si resish problema. Imal sam i az takiva grizi, nikak ne e priatno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.