Crazy_Hamster Posted April 30, 2004 Share Posted April 30, 2004 Na kratko mainborda mi dyrji 10 gradusa po visoki temperaturi ot procesora Ideq si nqmam 6to e taka. Ako ne sym natovaril procesora temperaturite na CPU-to i dynoto sa gore dolu ravni. Ako pusna ne6to temperaturata na dynoto ska4a s 5 gradusa . I za tva ne moga da si clockna procesora, za6toto v mometa v koito go napravq temperaturata pa ska4a s 10 otgore . Dori ne znam to4no tozi dat4ik kyde q ot4ita tazi temperatura. I vyprosa mi e tva 100% li se dylji na ohlajdaneto (6toto tva e lesno za opravqne ) ili v Hardware ili v dat4ika???? tva e izvadka ot AIDA32 Температури Дънна платка 52 °C (122 °F) Процесор 46 °C (115 °F) Aux 48 °C (118 °F) A ina4e konfiguraciqta mi e CPU- 2.0GHz Celleron MB- Soltek SL-85DR3-C VC-GForce 3 Ti Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted April 30, 2004 Share Posted April 30, 2004 Според мен АИДА-та се омотва и разменя местата на температурите за процесора и дъното. А иначе тва не са ли много високи температури за Celeron 2GHz ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGENT_ORANGE Posted April 30, 2004 Share Posted April 30, 2004 А иначе тва не са ли много високи температури за Celeron 2GHz ????? daje e prekaleno visoka spored men za Celeron Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Hamster Posted April 30, 2004 Author Share Posted April 30, 2004 Според мен АИДА-та се омотва и разменя местата на температурите за процесора и дъното. А иначе тва не са ли много високи температури за Celeron 2GHz ????? Am da ti kaja ne me motae s tazi na CPU-to 6toto i Soltek HM (ot driverite edna programka za hardware monitoring) mi pokazva takiva stoinosti za cpu-to no razmenq tezi na AUX i dynoto(makar tam da pi6e samo RT1 i RT2 taka 4e ne znam kvo zna4i da gi razmenq ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted April 30, 2004 Share Posted April 30, 2004 Crazy_Hamster restart pc-to веднага щом влезеш (не стартирай никви игри и т.н.) и виж CPU usage ... Може да имаш и вирус... На един приятел му се лепна такова нещо и постояно беше CPU USAGE 100% и темепературата до небето.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Hamster Posted April 30, 2004 Author Share Posted April 30, 2004 Crazy_Hamster restart pc-to веднага щом влезеш (не стартирай никви игри и т.н.) и виж CPU usage ... Може да имаш и вирус... На един приятел му се лепна такова нещо и постояно беше CPU USAGE 100% и темепературата до небето.. Mi ne v momenta ne mi e i na 5% usage. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted May 1, 2004 Share Posted May 1, 2004 при загрят компютър, запомни температурите, рестартирай и влез в BIOS-а, там погледни какви температури показва - би трябвало по-високата да е на CPU недей вярва на Aida или Sandra освен това, има вероятност това 52 ° да е от висящия трети датчик който отчита произволна стойност дори след това което казваш за оригиналната програма на Soltek, май това е най-вярно - за да провериш дали е така - пусни си нещо да натовари яко процесора и виж коя температура ще скочи най-много, ако съм прав тогава това 52 ° ще си остане толкова или ще играе нагоре надолу неадекватно, а пък истинската температура на CPU-то ще се покачва бавно и стабилно нагоре, също и тази на дъното ще се покачва стабилно без да играе. след това, като ги научиш кой датчик коя температура показва, може да си сложиш програма като hmonitor и да си смениш имената на датчиците там - да ти показва вярно температурите и да не се бъркаш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.