kanara Posted August 28, 2009 Share Posted August 28, 2009 Браво!!!Аз все още чакам дали ще бъда избран или не Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Днес го получих. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Дръвчето ми пристигна днес. Ще се радвам ако някой сподели идея за подходящо място за засаждане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Еми или в някоя къща на приятел или извън града. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 И моето дръвче пристигна! Аз смятам да си го лепя в двора, а може да говоря с кмета и да го посъдя в парка... обаче там си имат предостатъчно! Ще си го посъдя до мястото за палмите в двора, на метър от дворната ограда. Нетруут, ей ти идеите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kpu3a Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 чудех се къде бе тази тема когато получих дървото в нас ... все още не съм го посадил Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 чудех се къде бе тази тема когато получих дървото в нас ... все още не съм го посадил Кво става бе хора,без инструкция вече и дърво ли не можете да посадите.То трябва към дървото и упътване да слагат ,като на телевизорите,пералните и тем подобни електроники. ЕЙ на къде върви младото поколение. Как да ги засадим? Намери една яка лопата, без нея си за никъде. Ще ти трябва и кофа (по-надолу ще разбереш защо). И не забравяй ръкавиците, някоя друга връхна дреха и гумени ботуши, защото ще се накаляш. Изкопай дупка с достатъчна големина, за да се разположат корените без напрежение. Това означава няколко сантиметра по-дълги и дълбоки от дължината и широчината на корена на твоето дръвче (стандартните размери са 80/80/80). Дълбочината на засаждане трябва да стигне над “кореновата шийка на растението” (за нея ще се ориентираш по следите от почва на стъблото). Не забравяй, че иглолистните видове задължително се вадят с бала пръст, за да не се оголва кореновата система. При засаждането им балата не се нарушава, а след това растението се укрепва (връзва се към три колчета), за да стои изправено. За широколистните дървета имаш право на избор в разсадниците – предлагат ги с гол корен и с бала пръст. При втория вариант просто следвай инструкциите от горния абзац (само укрепването става с дървен кол, който се забива в дупката преди зариването). Сега, когато дървото е с гол корен, е много важно да го пазиш влажен и увит чак до момента на засаждането. В случая ти трябва плодна пръст около корените. Дървеният кол ще крепи дръвчето през първите му три години на новото място. След като приключиш с всичко около засаждането, затъпчи пръстта около дръвчето така че то да остане там дори и след опита на някое щуро хлапе да го изтръгне. Не забравяй да полееш с 20 – 50 литра вода новозасаденото дърво. Ако решението ти да посадиш дръвче не е еднократна PR-акция, ще се наложи да го навестяваш от време на време , защото без периодично поливане на дървото, не е сигурно дали ще оцелее. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kpu3a Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 Знам как се прави Просто не желая да го посадя пред блока да го препикават кучетата а в планината ... като отида на село тия дни ще го "копна" в земята Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 Дръвчето ми дойде! Много е готино! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 при мене нищо не дойде..... ако някой няма какво да прави своето с радост бих го посъдил на двора на къщата ми и без това в момента озеленяваме Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 при мене нищо не дойде..... ако някой няма какво да прави своето с радост бих го посъдил на двора на къщата ми и без това в момента озеленяваме Ще дойде, не се притеснявай. Явно са решили да разпращат дръвчета, макар и с голямо закъснение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 като гледам кампанията за пращане на безплатно дърво е приключила... сега вече нищо не се праща, а само се дават инструкции как да се засади... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kpu3a Posted December 25, 2009 Share Posted December 25, 2009 дайте инструкции за зимата че го качихме в планината - село Богдан ... ммм кеф да му е на малкото ако го посадим там Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.