HouseMania Posted July 31, 2009 Share Posted July 31, 2009 Така,имам 8600гт на Магик присм(грее много и съм свикнал с това)обаче започва самият компютър след 10 мин игра независимо каква,се изключва и рестартира,след което пиука 3 пъти и се реска отново като не спира да пиука.Спирам от контакта за 20-30 мин(горе-долу толкова трябва иначе пак става същото)и сичко ок.Свалих Speedfan и гледах температурите,еми проца 30-32 градуса,видеото стигаше до 100 и работеше преди ся сложих един вентилотаор голям такъв за охлаждането на домакинства да духа вътре и дуржи 70 в игра,обаче кел файда след 10 мин се изключва.Има нещо което грее доста и явно има защита и се изключва която след определено време се изключва.Благодаря предварително и се извинявам за българският ми... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted July 31, 2009 Share Posted July 31, 2009 Така,имам 8600гт на Магик присм(грее много и съм свикнал с това)обаче започва самият компютър след 10 мин игра независимо каква,се изключва и рестартира,след което пиука 3 пъти и се реска отново като не спира да пиука.Спирам от контакта за 20-30 мин(горе-долу толкова трябва иначе пак става същото)и сичко ок.Свалих Speedfan и гледах температурите,еми проца 30-32 градуса,видеото стигаше до 100 и работеше преди ся сложих един вентилотаор голям такъв за охлаждането на домакинства да духа вътре и дуржи 70 в игра,обаче кел файда след 10 мин се изключва.Има нещо което грее доста и явно има защита и се изключва която след определено време се изключва.Благодаря предварително и се извинявам за българският ми... Ами видеото щом е 100 так значи прегрява.Пробвай да смениш пастата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HouseMania Posted July 31, 2009 Author Share Posted July 31, 2009 Ами видеото щом е 100 так значи прегрява.Пробвай да смениш пастата. Малко с краката съм го написал и не си разбрал преди стигаше 100 и бачкаше нормално,ся дори с тоя ветн 70 градуса пак спира компа...ако е от видеото със сиг не е от температурата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted July 31, 2009 Share Posted July 31, 2009 Малко с краката съм го написал и не си разбрал преди стигаше 100 и бачкаше нормално,ся дори с тоя ветн 70 градуса пак спира компа...ако е от видеото със сиг не е от температурата. Кое е това видео което на 100 градуса работи нормално?И 70 градуса е много.Този домакински вентилатар няма да ти помогне.Отиди някъде да му сменят пастата на видеото,че така може да прегрее.Провери ги тея градуси с еверест. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted July 31, 2009 Share Posted July 31, 2009 Инсталирай нови драйвери за видеото! Какво ти е захранването и дъното? Три пиукания означават проблем с видеото мисля... зависи от дъното. Най-вероятно е от видеото, ако не стане със смяна на драйверите, вземи картата да я тестват някъде. Може видео картата да има някакъв дефект, който се е проявил след известно време натоварване. :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted July 31, 2009 Share Posted July 31, 2009 Кое е това видео което на 100 градуса работи нормално? Моето в игра си е 85-90гр, а в биоса е зададен 100% вентилатор на 120гр. Може наистина пастата да се е препекла и гледа той 70гр, но като влезе в игра скача много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted August 2, 2009 Share Posted August 2, 2009 Понякога след продължителна работа в максимални температури, ядрото прегрява и след това започва да се държи много неадекватно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted August 22, 2009 Share Posted August 22, 2009 Има няколко причини за тоя проблем. Първо може охлаждането на видеокартата да е с гадна паста и да не прави добър контакт. Ако е заводско охлаждане, почти е сигурно че е шит. Само на скъпите карти, и то не на всички, фабричните охлаждания са ок. Смени го с хубаво охлаждане за около 25-30лв. Втория проблем е ако радиатора на чипсета има същия като горния проблем. Кофти паста, кофти контакт и от там проблем. Решението е същото. Сваляш радиатора, сменяш пастата, след като почистиш добре повърхностите. Третия вероятен проблем ти е захранването. Ако е тип Делукс-бла-бла-нещо-си, е много възможно да му е дошло времето. Четвърти проблем могат да се окажат кондензаторите на дъното. Погледни дали няма някой раздут, изтекъл и т.н. Това е което можеш да провериш. На първо време пробвай като ти се рестартира компютъра да видиш дали чипсета и видеокартата не парят. Ако някое от двете пари, оправи охлажданията. Ако са в нормални температури, почвай да мислиш за захранване. Пипни и охлаждането на процесора долу в основата на радиатора да видиш дали не пари и той, но обикновенно данните за температурите в биоса са приблизително верни, така че 2-3 градуса разлика от тая която ти показва не е проблем в твоя случай. Между другото големия вентилатор не е смислено решение за охлаждане. Ако охлажданията на картата и на чипсета нямат добра контактна повъхност, това само ще забави за изавестно време изгарянето им. Виж дали са ти почистени всички перки радиатори в комютъра. Затлачените с прах охлаждания, странно защо не работят оптимално. Успех. П.С. Всичко това е при вариант, че няма нещо дето е заминало. Но ще можеш да разбереш дали е заминало като пробваш нещата които описах по-горе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.