sMARTBomber Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 и на секундата ще цъфнат чичковците-онователи, дето още си държат лиценза, и ще ревнат - we neeeeed money, moooore moooney! - плащай лиценз!! мислиш ли, че до сега никой не е успял да направи работещ плъгин? Абе ако бяха измислили щеше поне нелегално да се разпространява, имам чувството че все още няма... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 Дааа и ти случайно си от някакви секретни организации (които едва ли използват скайп) и не искаш никой да разбира за какво си чатиш, нали уцелих? Все едно не можеш сам да си криптираш връзката през някой друг клиент. Стенли, любопитно е да разберем как ти криптираш врзъката използвайки месенджър без тези способности от себеси до Гъдьо Гъдев например, който има ферма за овце в Нова Зеландия и познанията му за компютрите са колкото тези в областта на квантовата физика? Дай ни някакъв пример да се светнем, щото е изключително интересно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted August 2, 2009 Share Posted August 2, 2009 Визирах "юзъри" като теб... другите да си използват скайп вече! А, в по-горният ми пост имах на предвид, че може да използваш една програма за обаждания и една за чат, голяма работа, че скайпа ги има и двете! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 3, 2009 Share Posted August 3, 2009 Визирах "юзъри" като теб... другите да си използват скайп вече! А, в по-горният ми пост имах на предвид, че може да използваш една програма за обаждания и една за чат, голяма работа, че скайпа ги има и двете! Юзъри като мен не могат да направят нищо, ако от другата страна на комуникацията стои юзър, който знае само как да пусне компютъра и да кликне върху иконата на скайп. Затова сериозните криптиращи възможности на протокола, който използва скайп са голямо предимство. Нищо не пречи някой да създаде и отворен протокол, който по подразбиране да използва силно криптиране като това в IPSec, SSL или SSH, но за съжаление все още няма такива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Добре де, какво толкова си говорите в чата, че ви трябва здраво криптирана връзка, не виждам много смисъл? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 Мен си ме кефи skype-a, ама бих минал на MSN с кеф Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 Абе не знам, ама едно време в дивите ми чатърски години като почнах с ник "Osaba_bin_Laden" да скандирам "JIHAD, JIHAD" в #Terrorist в quakenet нещо доста често ме спираха за рутинни проверки Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 Защо ли Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 Присъединявам се към тези който ползват скайп само защото приятелите им го ползват. Да го затрият - все ми е едно чесно казано и преди скаип си чатихме и след него ще го правим, останалите - "не-технически" потребители - да се спасяват...да евулюират. Най-вероятно ще се разпръснат по-дргуги програми докато не изкочи нещо друго "революционно" Скайп го признавам заради найстина качественото криптиране и от там - невъзможноста за подслушване (може пък и да имам какво да си кажа). Не признаваше фаеруоли. Минуси Беше си p2p програма за тва съобщенията пристигаха само когато и двамата са онлайн. По подразбиране пази хисторито - некриптирано. Пак по подразбиране ти смучи целият нет за да може другите да се възползват от него (супернод). Черпи много ресурси особено при разговор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 Е ти пак как говориш за него в минало време, като че ли вече не съществува. Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct233 Posted September 24, 2009 Share Posted September 24, 2009 С две думи на български - поради лицензиционни спорове с новата фирма на основателите на Скайп, може да се наложи иБей да закрие Скайп. В момента върви дело в Англия, което ако не се реши в полза на иБей, които са собственици на Скайп в момента, те ще спрат услугата. Честито на всички скайп юзъри. Ето за това затворения код и затворените протоколи са evil. Ако скайп протоколите бяха отворени, или ако скайп използваше отворени протоколи, не би било никаква трудност всичките тези 480 милиона потребители да продължат да ползват услугата и без Скайп. Но понеже са избрали да използват за комуникациите си затворен софтуер/протокол - сега има реална опасност да се лишат от тях, без да могат да направят каквото и да било. Ами да я спират тази услуга. Има други свободни програми, а и ми омръзна да им гледам рекламите в скайпа и агитиранията make your free call to phone. Писах им и ги питах дали има настройка някаква да не виждам message-a и снимката на контактите ми. Отговориха, че не, нямало възможност за това. Според мен един отворен протокол и няколко различни клиента ще е по-добре. Сега твърде много хора са на скайп и затова всеки иска или не го ползва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.