Jump to content
BulForum.com

eBay says it may have to shut down Skype

Recommended Posts

ov3rm4n said:
така е, ама гугъл ги интересува с една регистрация да те "вкарат" във всичките си услуги и продуки

Много правилно, че и действа много ефикасно. PICASA е челен пример.

Аз лично винаги съм бил с ICQ, Скайп ползвам много рядко и поради технически причини. Никога не съм го харесвал. Това, което ми е осигурило ICQ за повече от 10 години безаварийно, Скайп трудно би могъл да направи за 10 напред. Лично мнение.

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply
А гугъл никога няма да направят това, както каза овърман... с един акаунт да са достъпни всички услуги.

ами те СА достъпни с един акаунт всички услуги на гугъл... продължаваш да си мъгла.

ov3rm4n said:
ами те СА достъпни с един акаунт всички услуги на гугъл... продължаваш да си мъгла.

Чудно, искам да кажа същото като вас, обаче нищо не се получава хахаха, за това ще спра с писането докато се занимавам с други работи, че не мога да си подредя мислите нещо.

:)

Curunir said:
но не знам колко хора, ако им се даде пълна свобода да си изберат който и да е автомобил, ще изберат това.

Мда - поредното неуместно сравнение.Скайп от колко милиона хора се ползва за разлика от другите чат - програми?И защо - ще ми обясниш ли?Бах тия малоумници - те били страшно много бе :laughing:

lil_stenly said:
Е, най-накрая, тъкмо си помислих, че хората са почнали да ме разбират! :laughing:

Като идея може да се направи ИД да отговаря на емайл, така пак ще са заедно емайла и програмата, обаче ако се добавят накои функции на гталк за да се отдели почти напълно от емайла ще е точно като чат програма.

А гугъл никога няма да направят това, както каза овърман... с един акаунт да са достъпни всички услуги.

Пак няма да ме разбереш сигурно!

Не те разбирам бе пич. Ама май наистина си говорим за едно и също.

RaptoR said:
Много правилно, че и действа много ефикасно. PICASA е челен пример.

А YouTube е пример за обратното. Използва се и с отделен акаунт и с Gmail акаунт.

sasho_1989 said:
Мда - поредното неуместно сравнение.Скайп от колко милиона хора се ползва за разлика от другите чат - програми?И защо - ще ми обясниш ли?Бах тия малоумници - те били страшно много бе :laughing:

Скайп не е най-разпространената чат програма на света.

Много са, Сашо, ужасно много са! И като полвината ти роднини, които са компютърни илитерати, си сложат скайп, а след 6 месеца всичките ти познати, които са с бегли познания, но разбират достатъчно да си направят акаунт в скайп, а след тях и хората, с които говориш от всички други протоколи са на скайп, ето така се принуждаваш и ти да си сложиш. За това ставаше дума.

ютюб го взеха готов с хиляди акаунти регистрирани вече в него... това е причината сигурно да е все още така.

A recent study by market researcher TeleGeography found Skype carried about 8 per cent of all international voice traffic, making it the world’s largest provider of cross-border voice communications.

не чата е тежестта на скайп. а в горното...

което прави още по-странно поведението на адвокатите на ибей ебати.. как може да не купиш най-важната част, без която скайп става едно нищо просто...

а се използва от толкова милиони заради едно нещо което се нарича "ефект на снежната топка"... горе долу Курунир го е обяснил правилно...

Curunir said:
Много са, Сашо, ужасно много са! И като полвината ти роднини, които са компютърни илитерати, си сложат скайп, а след 6 месеца всичките ти познати, които са с бегли познания, но разбират достатъчно да си направят акаунт в скайп, а след тях и хората, с които говориш от всички други протоколи са на скайп, ето така се принуждаваш и ти да си сложиш. За това ставаше дума.

Абсолютно! Аз за това си забравих и паролата за ICQ ( което принципно не харесвам , но имам акаунт от сума време)

Пък явно е по лесно да се помни user name : mimi81 , от колкото 13684***3 , нали ?

А не съм сигурен , но ICQ май след Skype пуснаха Talk to Talk ( или както се казваше функцията)

Нямам против да използвам и друг чат клиент , ама колко хора на мойта възраст ще сложат G-talk , ICQ или MSN... говоря за 16-20 годишни хора , затва не искам да го махат , щото след тва тряа да съм с няколко клиента за да мога спокойно да имам връзка със всички :]

Аз имам скайп, а за всички останали използвам Pidgin програмката.

Дано да не го спират...само като се сетя колко стотици левове ми е спестила тази програмка от телефонни разговори :lol: :wub:

А бе и да го закрият няма да е фатално-на пазара ще се появи друг продукт,хората ще мигрират към него(не че аз съм от анти-скайп коалицията). :laughing:

xXx said:
Дано да не го спират...само като се сетя колко стотици левове ми е спестила тази програмка от телефонни разговори :lol: :wub:

Точно това е. Че Skype не е пионер. Има и други ПО-ДОБРИ алтернативи.

sasho_1989 said:
Кой кого е принудил бе - ти мислиш ли като ги пляскаш тези глупости въобще? :blink:

по темата - дано не се осъществи - доста народ ще изгори...за мен лично е най-удобната и лесна програма за комуникация...дреме ми че товари софтуера :rolleyes:

точно ;). и аз така мисля.

sasho_1989 said:
Кой кого е принудил бе - ти мислиш ли като ги пляскаш тези глупости въобще? :blink:
Сашко, глупостите пак са твое дело, но то май само драките като мен ти обръщат внимание.

Сега ще се опитам да го обясня така, че и ти да го разбереш: Понеже Катето от курса ми в ПеУто, Антония от ФзФ в София, Тошко от Q electronic, Хамстера от вело средите, както и една кофа народ ползват скайп, за да не загубя контактите си с тях - съм принуден да го ползвам и аз. Сега разбра ли, или трябва да ти го нарисувам?

sasho_1989 said:
Кажи момчето ми, кои са повече според теб - технически грамотните, или пълните ливади? Като обща статистика.

Апропо - ако можех да убедя контактите си в скайп да преминат към друг chat/talk клиент - с лекота и удоволствие бих го премахнал от компютъра си. И с радост бих поздравил спирането на този вирус. А алтернативи винаги ще се намерят. Просто ще се наложи малко хора да поразмърдат мухлясалото си сиво вещество и да се научат да ползват нещо различно.

Arise ICQ - Lord of messengers!

еееех спомням си носталгично как едно време като видиш някой с малък номер на ICQ и си викаш "тоя ще да е хиена някоя..."

Откакто налази тая смрад Скайп, винаги ме е дразнело как трябва и двамата да сте на линия, за да се получи съобщението, което си пратил преди 2 дена, ако не ти забие 2-3 пъти преди това клиента...

Само да го спрат и всичките чичковци и лелки, които преди скайп не са и чували за такива услуги, бързо ще се пренасочат към другите утвърдени мрежи, защото вече са свикнали с IP телефония, чат, емотиконки и тн...

Имам някакво усещане, че по популярност, ако умре Skype ще го замести Windows Messenger и пак ще трябва да му свиквам пък на него, заради всички останали ама да видим...

Dreamer said:
Странно е обаче как се плащат 2.6милиарда долара за скайп, като реално не купуваш call engine-a

Като знам някои от нашенските приоми - като нищо човека взел решението да плати въприните милиарди е получил една част от тях под масата, а сега това дело е начин да се приберат още кинти за да може да не отиде предходната инвестиция на вятъра пък и репутацията също струва пари и т.н. Искате ли да се хванем на бас че че се споразумеят и че евентуално единия от директорите в ebay ще го уволнят но тъй или иначе човека ще е значително по-богат и няма да му се работи и без това...

ov3rm4n said:
... продължаваш да си мъгла.

той не е преставал да е мъгла и съм сигурен че ако седне да чете старите си постове половината няма изобщо да стопли какво е искал да каже :lol:

xXx said:

Не е като да няма алтернативи - и преди да излезе скайп съм говорил "по телефона" с хора от другия край на земята. То бяха AOL/MSN/Yahoo messengers, то беше ICQ (абсолютно некадърно за voice или поне аз все на някакви проблеми се натъквах) то не бяха и разни програмки ползващи SIP протокола и връзващи се по IP, а вече и gtalk който пък работи повече от перфектно

Gtalk не е достатъчно шарен че да го полват момиченцата а те са основен движещ фактор в разпространението на някой софтуер особено сред тинейджърите... а да и там няма снимки, мисли, и прочее излишни простотии които обаче са изключително "cool" докато си на 15..

ICQ 2000/2002 си беше идеално оттам насетне АОЛ го оакаха мощно... и добре че има алтернативни клиенти но пък кой им гледа рекламите на AOL които на тях им се ще да пробутват?

Между другото - къде са рекламите в този скайп че аз нещо съм пропуснал да ги забележа?

PS: MSN/Windows messenger не е толкова лош... освен това Miranda ги поддържа като протокол и съм почти сигурен че и останалите го поддържат (поне за чат)

djadomraz said:
PS: MSN/Windows messenger не е толкова лош... освен това Miranda ги поддържа като протокол и съм почти сигурен че и останалите го поддържат (поне за чат)

Стар дългогодишен фен на Миранда още от първите и версий съм, но наистина ще ме изкефи, ако пуснат плъгин за Skype, ама истински дори и само за чат модула, а не частичен емулатор дето работи само при наличен пуснат Skype.

Така ще избегнем досадния клиент и всичко ще е леко, леко...

и на секундата ще цъфнат чичковците-онователи, дето още си държат лиценза, и ще ревнат - we neeeeed money, moooore moooney! - плащай лиценз!! мислиш ли, че до сега никой не е успял да направи работещ плъгин?

Дядо, не съм ползвал ICQ/YM и прочие дето и изброил от години... но ако не се лъжа те нямат опция за разговори със стационарн и мобилни телефони... овен ако вече имат. Това е което прави скайп специален.

Но като че ли за вбъдеще не само скайп, а всички подобни програми ще имат проблеми... Видяхме как Апъл под натиск от at&t изхвърлиха всичкия подобен софтуер за айпи телефония от iPhone... на at&t не им харесва, че хората предпочитата да говорят не по техните телефонни линии...

В България може и да е така.... по света - надали...

Обаче извинете, ако ще ползвате скайп за прост месинджър, защо тогава изобщо го използвате?! Силата му е там, че подбива цените на телекомите, използвайки интернет. Месинджъри бол. Войс също има.

ov3rm4n said:
Обаче извинете, ако ще ползвате скайп за прост месинджър, защо тогава изобщо го използвате?!

Защото скайп предлага протокола с най-сериозното криптиране от всички месинджъри. ;)

Godfather said:
Защото скайп предлага протокола с най-сериозното криптиране от всички месинджъри. ;)

Дааа и ти случайно си от някакви секретни организации (които едва ли използват скайп) и не искаш никой да разбира за какво си чатиш, нали уцелих? :laughing:

Все едно не можеш сам да си криптираш връзката през някой друг клиент.

Има и други програми които предлагат възможността за обаждане към телефон на ниски цени. А, за чат пак се намират програми... скайп залязва *биг диъл* и цъкам един уннинстал след това.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...