tango Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 мои познат днес докара това ТV от Германия на PAL стандарт е,но на ефирна телевизия няма звук понеже не поддържа PAL B/G стандарта (телевизора е PAL D стандарт ) в сервизите се сменя една джага наречена "паф филтър" процедурата е правена на подобен Casio TV и работи без грешка ето снимка и клипче да го видите: http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2770/59...2C4NeugA5wt.JPG цена - 40 35 лв. към него мисля,че има и адаптер за 220V самото телевизорче се захранва с 4 АА батерий Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted July 24, 2009 Author Share Posted July 24, 2009 нова цена 35лв. ако няма интерес и при това положение обявата се затваря и ще го нося на сервиз да го направят така или иначе отново ще съм на морето и на плажа ще си го ползвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 25, 2009 Share Posted July 25, 2009 ква му е цената ако се оправи ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tihichkoto Posted July 25, 2009 Share Posted July 25, 2009 Имам подобно касио. Има същия недостатък. Носил съм го на сервиз, обаче без резултат, защото тези филтри са предназначени за 9 и 12 волта, а тока в това телевизорче е 6 волта. Възможно е да има такива филтри и на 6 волта, но щом вече от 2-ри сервиз слушам същите неща, значи е малко по-трудно да се направи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted July 25, 2009 Author Share Posted July 25, 2009 колега,ти говориш за платките те са за стационарни приемници,ако са ти предлагали да ти монтират такива в това телевизорче значи толкова са и ТВ техници аз имах преди време такова ТV Casio и ми го направиха в Кузмов на гарата ако си прочел внимателно обявата става въпрос за ПАФ филтър,не декодерна платка в случая това е елемент с 5 крачета,струва 2лв. в магазините сваля се този за PAL D стандарт и се слага новият за PAL B/G за донастройка се добавя и кварцов резонатор на 5,5Mhz мисля,че беше тогава техника го направи пред мен за точно 10 мин. и ми обясни всичко иначе и аз тогава минах по твоят път,накрая ми препоръчаха Кузмов и там пред очите ми го направиха Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 26, 2009 Share Posted July 26, 2009 добре ако го оправиш ТИ каква ще му е цената ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted July 26, 2009 Author Share Posted July 26, 2009 не мога да го ремонтирам аз вътре е гсм. технология и с обикновен поялник не може да се пипа иначе ако го оправя няма да го продавам Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeroone Posted July 26, 2009 Share Posted July 26, 2009 Мисля че попитаха ако ТИ го занесеш на ремонт и ТИ платиш ремонта, колко ще му искаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 26, 2009 Share Posted July 26, 2009 Човекът го е дал в това си състояние, защото вероятно не му се занимава с оправяне и затова е на тази цена. Идеята е (доколкото познавам продавача), ако някой може сам да си го оправи или има познат, който ще му вземе евтино, да се снабди с евтино джобно телевизорче. По подобен начин наскоро продадох 4 GSM-а, всеки за по 2 лева, защото имаха някакви дребни проблемчета, които не ми се се занимаваше да оправям. Взе ги човек от форума, който се занимава с поправка на GSM-и и още същия ден (явно проблемчетата са били наистина незначителни) ги продаде за по 20-30 лв. всеки - няма лошо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 26, 2009 Share Posted July 26, 2009 Човекът го е дал в това си състояние, защото вероятно не му се занимава с оправяне и затова е на тази цена. благодаря за пояснението ама не мислиш че съм се сетил за това преди да напиша пост ? просто не ми се занимава с ремонти а телевизорчето ми харесва . въпроса ми все още е без отговор , има ли възможност да го поправиш и да го продадеш готово ? естествено цената няма да е същата тва е ясно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted July 27, 2009 Author Share Posted July 27, 2009 често казано не виждам каква е разликата аз да ви дам телевизорчето и вие да си отидете в сервиз и да ви го ремонтират защо аз трябва да го нося,ако беше така както казах нещата нямаше да стигат до обява и телевизорчето щеше да се ползва в момента от неговият собственик как да кажа колко ще струва ремонта като всеки сервиз сам определя цената за това може би pamporov ще ви даде конкретен отговор на този въпрос в Кузмов преди 3г. за подобна услуга ми взеха 18лв. ако това ще ви е от полза пак казвам,че не разбирам защо усложнявате толкова нещата отивате в сервиз и питате колко стува тази услуга и ако цената ви устройва купувате ТВ-то явно само Midex е разбрал смисъла на обявата Zlobil ако искаш работещ такъв телевизор Casio със звук цената му е 70лв. офертата е буквално от 2 мин. затова я добавям Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted July 28, 2009 Author Share Posted July 28, 2009 затворете темата! телевизорчето днес ще пътува за София Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.