Jump to content
BulForum.com

Испания Примера Дивисион сезон 2009-2010

Stenli

Recommended Posts

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Вчера Барса взеха една хубава победа, но се видя и нещо доста интересно (освен гола на Ибра). Каталунците отбелязаха 3 гола с глава, нещо което се случва достатъчно рядко, за да не направи впечатление. Тук в мен възниква логичният въпрос - какво става? Ще ми се да мисля, че Гуардиола е взел мерки срещу антифутбол отборите тип Чел$и, защото тази година повече отбори ще играят по подобен начин (справка Шахтьор). Разбира се, времето ще покаже какво се върти в главата на треньора, все пак сезонът едва започва :rolleyes:

• 2 weeks later...
Галактико заблестя с гения на Кака

12 септември 2009 | 22:57

00194525.jpgРеал Мадрид изкова втората си победа от два мача в Ла Лига след 3:0 при гостуването си на Еспаньол. Голямата фигура на новоткрития "Корнейя-Ел Прат" беше Рикардо Кака, който изработи и двата гола - на Гранеро (40) и и на Гути (77). В 90-ата минута Роналдо вкара за крайното 3:0. Барселонският тим игра по-силно през първото полувреме, но гениални отигравания на Кака при 80-те минути, които беше на терена, решиха сблъсъка. r2571943755.jpg

Наставникът на "белите" Мануел Пелегрини остави звездата Кристиано Роналдо и легендата Раул Гонсалес на пейката. Шанс като титуляр получи Гонсало Игуаин, както и испанският халф Естебан Гранеро. Столичани заиграха в схема 4-2-3-1, а като опорни халфове действаха Чаби Алонсо и Гути. В атака "папагалчетата" заложиха на митичния Раул Тамудо и успешното зимно попълнение Иван Алонсо.

В шестата минута пред мадридчани се откри идеална възможност за гол. След центриране от ъглов удар Албиол отклони към непокрития Метцелдер, който обаче не се ориентира и пропусна. Последваха по-дейни минути за каталунския тим. В 20-ата минута Икер Касийяс направи великолепно спасяване десет години след дебюта си в Примера. Центриране на далечната греда беше върнато от Пареха към Мойсес, чийто мигновен шут беше майсторски отразен от Икер. Мощен шут на дошлия от Депортиво Ла Коруня Верду мина над гредата. В 35-ата минута неразчетено излизане на Касийяс за малко не беше наказано от Раул Тамудо, който беше изпреварен пред гола от Арбелоа. Минута по-късно чудесен пас на Гути позволи на Бензема да стреля извън целта.

В 40-ата минута Камени стреля след чудесна акция, минала през Гути и Кака, Камени обаче отрази вещо. Секунди по-късно двойно подаване между Гранеро и Кака изведе испанеца на стрелкова позиция и той майсторски се разписа за 0:1. В 43-ата минута плътен шут на Мойсес Уртадо от 20 метра мина на метър от гредата. Като цяло Еспаньол беше по-напористият тим, но Реал показа класа и се оттегли с гол аванс на почивката.

BENZEMMMES.jpg

След почивката мачът беше равностоен, като атаките на "белите", които играха с черни екипи тази вечер, бяха по-остри и вещо дирижирани от бразилския маестро Кака. В 66-ата минута Бензема отсъпи място на Кристиано Роналдо, който застана на върха на нападението. Големият герой на "лос меренгес" тази вечер обаче беше Рикардо Кака. Бразилецът развинти каталунската отбрана отляво и подаде на чиста позиция към Гути, който безпроблемно реализира - 2:0 в полза на Галактико. До края мачът се доиграваше, а Кака напусна терена, заменен от "разбивача" Ласана Диара. Кристиано Роналдо успя да вкара първия си гол за Реал от игрова ситуация след пас на Гути, оформяйки класиката.

Така Реал събра шест точки и отстъпва на лидера Барселона само по голова разлика. Еспаньол пък се свлече на последното място с 0 точки и голова разлика 0:3.

Смятам, че тази година господството на английските отбори в ШЛ ще бъде значително по-малко.

Атлетико са пътници...Гледах до първия гол. :bgrin:

Доста бързо умря надеждата в мен за евентуална грешка на БарЦилона... :pirate

Очаквам поне 3 гола срещу Херес утре. :)

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

След слабия мач с Рубин и все по-засилващите се слухове, че Барселона се намират в криза, вчера каталунската машина отново заработи на пълни обороти и отнесе Сарагоса със скромните 6 гола и една дузина положения :rolleyes:

Не ми харесва Реал да стават толкова зависими само и единствено от Роналдо. Той още не е дошъл, а вече отбора не може без него.

Явно нямаме кой да вкарва головете...

ЕДИТ:Ето,че първото полувреме отново берем срам срещу средняк от Сегунда дивисион...Защитен вал нямаме,арбелоа-автогол,Метселдер-абсолютна дупка,разминават го като малка гара,Дренте от ляво само търчи и оголва зоната си...Всяка атака на противника е потенциален гол...

Нападението и него го няма-Раул и Гранеро изпуснаха по едно 100 % положение за гол...Целия отбор е под всякаква критика...Едва ли през второто полувреме ще се промени нещо.

Никой нищо не казва за двубоите за купата на Краля? Че нещо клуба на Краля...

Нека оправданията започнат... СЕГА!

Божеее... и тоя отбор искал да ходи на финал в Шампионската... бахти некадърниците... толкова пари по-добре на мен да ги бяха дали, по-сполучливо щеше да е...

Не мисля, че в момента има някой привърженик на Реал, който ще се намери да започне да оправдава отбора. Тва да загубиш от Севиля, Милан да направиш равен с някъв мижав отбор като Хихон и да ти надуят шушоните разни полу аматьори е.... даже не мога да намеря подходящата дума.

Не мисля, че в момента има някой привърженик на Реал, който ще се намери да започне да оправдава отбора.

Жалко, че peja вече не пише тук

За съжеление в състава има все още неудачници,въпреки чистката...Дренте да земат да го подарят на някой,Гути трябва да е дълбока резерва,лейди Гага да го подарят и него...Раул вече си е за пенсия и мисля,че трябва да прекрати след този сезон,за да даде път на младите.Ляв бек нямаме,Марсело не е нашия човек,прави чат пат хубави слизания,но после не се връща,а в защита е зле,доста често е преодоляван елементарно.Мецселдер няма място на терена,Б-отбора му е много.

Вчера може би с положителна оценка бих отличил Ван Дер Ваарт,той трябва да има титулярно място.Бензема-направи ми впечатление вчера,че иска с топката в крака да премине през целия отбор наведнъж и да вкара...е не става.

Големия липсващ е Роналдо,изразителните победи в началото се дължаха на неговата игра и неговите голове(по 2 гола средно на мач).Вижда се,че няма кой да завърши атаките и да придаде още повече острота...

Дано е готов за мача с Милан...

Първо току що прочетох, че Роналдо за мача с Милан няма да е готов.

Второ не съм много съгласен с теб за някои от играчите дето изреди- Дренте да все още не се е доказал с нищо и е няква полу загадка, обаче в мачовете с Милан и снощи до смяната игра добре. Гути е човек който дулго време е бил предан на отбора и не направил много нещаа отбора и е човек, който винаги може да измисли нещо хубаво, минус му е само това, че винаги е бил непостоянен, а в моменти като този снощи, в който има много контузен или извадени титуляри от групата той е доста подходящ пък и не самов такива пожарни случаи. За Гаго съм съгласен че е някъв безличен и нищо не прави. За Марсело също съм съгласе, тоя е няква супер голяма загадка- в един момент прави някои добри отигравания в защита или в нападени по фланга, независмо дали е крило или бек, а в следващия е пълна дупка. Метцелдър предсезонната подготовка и мачовете от началото на сезона до контузията игра много стабило и хубаво. За Ванд дер Варт ясно се вижда, още след като продадох другите двама- Робен и Снайдер и с тия изяви на отбора напоследък и с желанието, което показва той, че трябва по- често да играе, обаче на, треньора се запъва и не го пуска. Бензема от както е дошъл е направил едно голямо нищо, по хубаво да вземе и д аси седне за да освободимясто за Игуайн. Раул е за пенсия, ама той поне за разлика от мега перлата Бензема играе доста по-добре до тук и е доста по-резултатен пък и Раул е Раул, освен тва отбора почти изцяло се керпя на него до едно време в мача с Милан преди обрата.

• 2 weeks later...
Като гледам на къде отиват нещатата , май това ще е поредният сезон без титла ...

Хаха ее много прибързано е това мнение , нищо не се знае една случайна победа на Реал над Барса и всички се преобръща :)

:laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...