RaptoR Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 С радар са, но на честота за която все още няма детектор на пазара . Хах! Туй трябва да го видя, че да го повярвам Между другото аз вече някак си все повече се закротвам в зоната на 140-150. Като изключим очевадната причина от безсмислени минути разлика между това да съм със 170-180, както карах редовно преди, много по-спокойно и сигурно се движа. И много по-неизморен пристигам. Да не говорим за доволно по-ниския разход. Последно се прибрах от София с осреднено 5.7/100, което си е приятно както и да го погледнеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
black`d3vil Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 1. Колко - 210 км/ч 2. Къде - Магистралата от Бургас към Пловдив 3. С какво - Honda Civic 1.6 110 к.с. vtec 4. Защо само толкова - притеснение за полицай, а и се съмнявам да може да дигне до 220 (макар, че беше с гуми със скоростен индекс 240 км/ч) 1. Колко - 230-35 км/ч 2. Къде - магристрала Тракия - след летището 3. С Какво - Range Rover sport (мотора не съм сигурен какъв е, но колата е 2004-та година).. 4. Защо само толкова - е ми толкова можеше. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Бях забравил тази тема, докато не я ъпнаха и макар, че съм се разписал още на първата страница, сега ще добавя малко ъпдейт, понеже тогава карах други коли... 1. 240 км/ч (по скоростомер и GPS) 2. В началото на годината по магистралата, когато закъснявах за една форум-сбирка към селото на Виден (Раптора)...онзи, дето е писал малко по-горе... 4. Нямаше коли, натиснах просто за проба и като чукна 240 се усетих, че карам със зимните си гуми със скоростен индекс 190 км/ч....но вероятно имам не повече от още 5-6 км аванс, когато съм сам в колата. 3. С това, дето си карам в момента: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 1.Колко?-135км/ч 2.Где?-Междуградски път 3.С какво аджеба?-Раздрънканият Ford Fiesta 1.1i CLX 4.Защо само толкова?-Ми защото толкова си може!!! Педала беше практически до дъно, а аз бързах много... п.п Като цяло не съм почитател на безразсъдното каране и високата скорост...Обикновено съм в ограниченията..."Кусур" ми е и глоби да плащам...А да не говорим за по-сериозни неща... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Още едно ентри от мен: 1. Колко - 130 км на 3та (от 4 скорости) 2. Къде - околностите на Шумен 3. С какво - BMW 1602 - 1.6 карбуратор, 85 коня, 1974та 4. Защо само толкова - защото е с гуми 165 произведени около 90та и оригиналното окачване По-нататък след смяна на горните и добавяне на 5 степенна кутия ще се пробвам пак, като гледам Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 1.Колко- 140км/ч 2.Къде: На магистралата до летището 3.С какво- Skoda 120l 4.Защо само толкова-Защото толкова може на газ пък и не ми се рискуваше да пробвам дали може още.Все пак е 20+ годишна кола. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Почти толкова...само дето на 190 си удрям прекъсвача......дето се вика: гледам и невярвам на ушите си Двигателя е еднакъв ама скоростните кутии са бая различни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Къв е тоя прекъсвач на 5000 оборота Има нещо грешно по скоростомера Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Честно казано не успях да те разбера. Ако говориш за клипа - няма прекъсвач. Ако говори за мен...моя е след 7000... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Помислил си че клипа е твой, не е прочел че ти си със същата кола но по-къси скорости и на тия километри биеш прекъсвач Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 Помислил си че клипа е твой, не е прочел че ти си със същата кола но по-къси скорости и на тия километри биеш прекъсвач Възможно е... На мен ми стана интересно щото тва е следващия модел със 6-те скорости. Мойто е предния модел с 5 скорости(двигателите са еднакви). Ама да ми седи на 5000 оборота и на тия километри...Да не е с 12-ки гуми :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 Точно така си помислих. А този се чудя защо не отлепва по нагоре от 5 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 1. Колко-195км/ч 2. Къде - Автомагистрала Тракия по пътя за Стара Загора З. С какво - Ford Fiesta xr2i 1.8 16v 130 PS 4. Защо само толкова - По каталог и дават 202 км.ч, но все пак е малка кола и ме достраша да опра педала до тенекията. http://ford.testdrive.bg/modification/4020/Fiesta-III-GFJ-1.8XR2i16V130Hp.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 1. Колко - 210км/ч 2. Къде - АM Тракия; София - Пловдив, отсечката малко преди Пазарджик З. С какво - Focus 1.8 90k Дизел 4. Защо само толкова - Хвана ме шубето, то и тва му е Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 1. Колко - 210км/ч 2. Къде - АM Тракия; София - Пловдив, отсечката малко преди Пазарджик З. С какво - Focus 1.8 90k Дизел 4. Защо само толкова - Хвана ме шубето, то и тва му е Прости ми, че леко се усъмнявам в думите ти, но аз карах Форд Фокус 1,8 ТД 90 к.с. 2003 г. и максималната скорост която достигнах с него беше 184 км.ч., а в сервизната му книжка и в каталозите толкова му дават като максимална скорост. http://ford.testdrive.bg/modification/3565/Focus-Hatchback-I-1.8TurboDI90Hp.html Разбира се, твоя може да е някаква друга и подобрена версия и ако е така,, искрено се извинявам за съмнението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 Прости ми, че леко се усъмнявам в думите ти, но аз карах Форд Фокус 1,8 ТД 90 к.с. 2003 г. и максималната скорост която достигнах с него беше 184 км.ч., а в сервизната му книжка и в каталозите толкова му дават като максимална скорост. http://ford.testdrive.bg/modification/3565/Focus-Hatchback-I-1.8TurboDI90Hp.html Разбира се, твоя може да е някаква друга и подобрена версия и ако е така,, искрено се извинявам за съмнението. Не са верни данни на километража просто.. Мойта по книга е 177, на стрелка 190. Значи имам грешка в килеметража. И на ГПС съм го засичал и грешката е бая голяма. При 130 на километраж съм с 11, 12 км по-ниска скорост на ГПС. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 Не са верни данни бре. Мойта по книга е 177, на стрелка 190. Значи просто имам грешка в килеметража. И на ГПС съм го засичал и грешката е бая голяма. При 130 на километраж съм с 11, 12 км по-ниска скорост на ГПС. Таблото с километража на даден модел е един и същ при всички модификации на двигателя. Например при една Фиеста 1400 кубика и една 1800 кубика като моята, на километража показва макс. скорост 200 км.ч, но това съвсем не значи, че ще ги вдигне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 Таблото с километража на даден модел е един и същ при всички модификации на двигателя. Например при една Фиеста 1400 кубика и една 1800 кубика като моята, на километража показва макс. скорост 200 км.ч, но това съвсем не значи, че ще ги вдигне. А от де знаеш дали в момента не е бил със 17-ки или с 14-ки. Не казвам, че това ще повиши максималната скорост, а само показанията на стрелката. едит: все тая. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 За това не съм се замислял, може и да си прав. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 Няма проблем, ще ви направя видео и снимков матрял. Стефчо бе в колата, когато съм вдигъл 170+ за отрицателно време. А тия 184, няма да ги коментирам . Доколкото за километража и аз имам GPS..според него има 1-3 км/ч разлика. Но пък имам на Фокуса и електронен скоростомер, ще ги сравня и там . С едно изречение - каквато и разлика да има в показанията няма начин да е 30 км. Няма как в града да се движа с 50 по показания, а де факто да карам с 20... В тубата има доста клипове на тоя мотор с над 200..не мисля, че е проблем. Стоковия двигател е 123 коня, ограничен на 90, което го прави толкова здрав. А турбо пътищата са ми прелестни - да не забравяме и това, а да, ЕГР клапана съм го изключил. пс. Всяка една кола вдига повече от това, което й дават по книга..тва пък да гледаш каталога е не сериозно Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 Няма проблем, ще ви направя видео и снимков матрял. Стефчо бе в колата, когато съм вдигъл 170+ за отрицателно време. А тия 184, няма да ги коментирам . Доколкото за километража и аз имам GPS..според него има 1-3 км/ч разлика. Но пък имам на Фокуса и електронен скоростомер, ще ги сравня и там . С едно изречение - каквато и разлика да има в показанията няма начин да е 30 км. Няма как в града да се движа с 50 по показания, а де факто да карам с 20... В тубата има доста клипове на тоя мотор с над 200..не мисля, че е проблем. Стоковия двигател е 123 коня, ограничен на 90, което го прави толкова здрав. А турбо пътищата са ми прелестни - да не забравяме и това, а да, ЕГР клапана съм го изключил. пс. Всяка една кола вдига повече от това, което й дават по книга..тва пък да гледаш каталога е не сериозно Румба, мойта грешка при 60 км в час е от рода на, 4 км в час. С увеличаване на скоростта грешката се увеличава . В никой случай не вярвам, че моята бангия ще се движи със 180 по прав път(5-та и идва къса) :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 Румба, мойта грешка при 60 км в час е от рода на, 4 км в час. С увеличаване на скоростта грешката се увеличава . В никой случай не вярвам, че моята бангия ще се движи със 180 по прав път(5-та и идва къса) :D Недей да бъдещ толкова скиптичен, двигатела е много разтегливо понятие, в едно добро състояние си е напълно във възможностите, плюс тва ти си много лек, още по съм склонен да вярвам, има и други фактори, малко попътен вятър и лек наклон също са от голямо значение . Ако максималната ти скорост е дават 177 защо ще слагат табла на които пише 200 или 220? Едно логично обяснение? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 Ако максималната ти скорост е дават 177 защо ще слагат табла на които пише 200 или 220? Едно логично обяснение? Ти сериозно ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 Кое точно не разбра? Логиката на ИНЖЕНЕРА... Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 С риск да ми скочат 100 човека и да почнат да ми обясняват колко съм крив, аз не съм карал кола с 90 к.с. двигател, която да развие повече от 180-185 км.ч. Сигурно не съм карал всичките подобни коли на света, но пък имам достатъчно опит. До сега съм сменил 12 коли и това е от моите наблюдения. Фиестата на жена ми я тествах до 195 км.ч. и до края на хода на педала оставаше съвсем мъничко, може би щеше да стигне до 200. А тя е 130 к.с. и е доста по - лека от Фокуса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.