Runner Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 Имам едно пц, което забива на рандъм интервали - картината му замръзва и след удар в предната част на корпуса 99% от случаите тръгва отново. Ако не го ударя скоро след като е забил го оправя само рестарт със shut down. Според вас, кое е по-възможния вариант за забиването - кофти хард или кофти захранване? Скоро ми дойде като идея, че може и от видеото да е, но силно ме съмнява... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 По възможно е да е HDD-то. Просто не мисля че физическа саморазправа би оправила някой от другите елементи след удар... Все пак само харда има механични свойства А как стигна до варианта с шута в предната част на PC-to ? ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveN Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 Така, както го описваш, има много голяма вероятност да се е разхлабил куплунга на интерфейса на твърдия диск (ако е SATA ). Пробвай да го смениш с друг, и тогава кажи дали се е оправило. Ако намериш, сложи от жълтите кабели, те са със по-добри и по-здрави куплунзи, имат и метални закопчалки. Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 И освен изброеното - отвори го, разкачи периферни устройства, памети, куплонзите на захранването, IDE/s-ATA кабелите от дъното и го мини старателно с прахосмукачка. След това като монтираш - натисни хубаво видеото(ако е външно) и паметта. Понякога при прашасване се получават подобни бъгове... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 Едва ли след удар паметта или видеото ще влезнат ( от там където са излезнали ) , а камоли да тръгнат на ново Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted July 21, 2009 Author Share Posted July 21, 2009 Едва ли след удар паметта или видеото ще влезнат ( от там където са излезнали ) , а камоли да тръгнат на ново Днес му закачих IDE кабела на втория карай и не е правил проблеми. Ако не прави мизерии няколко дена, ще се окаже, че е от него... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.