Jump to content
BulForum.com

търся продавачка

Recommended Posts

партерно магазинче за плодове и зеленчуци,пакетирани стоки и напитки,

търся жена до 55г. като продавачка в магазина,раб.време 10:00h-20:00h,6-дневна работна седмица,първоначална заплата:270лв.(чисто),

магазинчето се намира с/у централни гробища

Абе то бива бива, ама лев на час за 60-часова работна седмица....издевавате се направо! Че и "чисто" написано....

Сложи и неделя бе нашия, увеличи работното време на 12 часа на ден и намали заплатата на 250 лева, ааа кво ще ги угояваш само !

Ей ама някои вече срам нямат! %^&^*! наглите!

Ето само малка част от онова, дето не си го чел. бтв очаквай скоро проверка на ТО

Работно време по трудов договор за допълнителен труд

Чл. 113. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г., изм. - ДВ, бр. 27 от 2005 г., изм. - ДВ, бр. 48 от 2006 г., в сила от 01.07.2006 г.) (1) Максималната продължителност на работното време по трудов договор за допълнителен труд заедно с продължителността на работното време по основното трудово правоотношение при подневно изчисляване не може да бъде повече от:

1. 40 часа седмично - за ненавършилите 18-годишна възраст работници и служители;

2. 48 часа седмично - за другите работници и служители.

(2) При изричното им писмено съгласие работниците и служителите по ал. 1, т. 2 могат да работят и повече от 48 часа.

(3) Работникът или служителят по чл. 110 и 111 дава писменото си съгласие за работа повече от 48 часа седмично на работодателя, при когото работи. В случай че работникът или служителят не даде съгласие, той не може да бъде задължен да работи повече от 48 часа седмично, като отказът му не може да доведе до настъпване на неблагоприятни последици за него.

(4) Писменото съгласие на работника или служителя по чл. 111 за работа повече от 48 часа седмично се дава на работодателя - страна по трудовия договор за допълнителен труд.

(5) В случаите по ал. 3 и 4 продължителността на работното време се изчислява за период не по-дълъг от 4 месеца.

(6) Във всички случаи на полагане на допълнителен труд общата продължителност на работното време не може да нарушава непрекъснатата минимална междудневна и седмична почивка, установена с този кодекс.

(7) Работодателите водят документация за всеки работник или служител, който работи повече от 48 часа седмично. Документацията се държи на разположение на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда", която от съображения, свързани с безопасността и/или здравето на работниците и служителите, може да забранява или ограничава възможността за превишаване на седмичната продължителност на работното време.

(8) При поискване работодателите предоставят на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" информация за случаите, в които работниците и служителите са дали съгласие да работят повече от 48 часа седмично.

http://www.az.government.bg/Legislation/KT.html

Чудя се да затворя ли темата, след като е в някакъв разрез с българското законодателство или да я оставя за свободни коментари...засега я оставям. :inqn

П.П. Само без псувни и обиди, плийз, че тогава ще се наложи да я затворя заради нарушения по други точки. ;)

Парите са малко, ДА. Но едва ли някой от тук работи 40 часа седмично само, че мисля така беше по закон. Или ако някой работи и е "легално" над тези часове, то това ще са много малко народ. Все едно всеки се осиг. на реалната РЗ. Забелязвам, че все повече работодатели дават много ниска начална заплата уж заради кризата....(

АлБънди не, не искам да се толерира. Но просто казвам, че тук е така, както може би и в други държави. Казах, че едва ли всеки се/го осиг. на реалната РЗ и реално отработеното време. При това РВ и тази РЗ ест. ще има и голямо текучество на работна сила, но явно така са преценили, а може и да не върви кой знае толкова добре магазинчето. Все пак всичко си зависи от шефа на фирмата. :woot

Парите са малко, ДА. Но едва ли някой от тук работи 40 часа седмично само, че мисля така беше по закон. Или ако някой работи и е "легално" над тези часове, то това ще са много малко народ. Все едно всеки се осиг. на реалната РЗ. Забелязвам, че все повече работодатели дават много ниска начална заплата уж заради кризата....

И според теб това трябва да се толерира? Да се работи без пари, без осигуровки... Да се потъпква Кодекса на Труда? Няма проблем да се работи повече, щом работника е съгласен. но:

Чл. 262. (1) Положеният извънреден труд се заплаща с увеличение, уговорено между работника или служителя и работодателя, но не по-малко от:

1. 50 на сто - за работа през работните дни;

2. 75 на сто - за работа през почивните дни;

3. 100 на сто - за работа през дните на официалните празници;

4. 50 на сто - за работа при сумирано изчисляване на работното време.

(2) Когато не е уговорено друго, увеличението по предходната алинея се изчислява върху трудовото възнаграждение, определено с трудовия договор.

Сметни го на минималната работна заплата.

Темата си е за живо затваряне.Подигравка от всякъде!!!10 часа на ден за 270 лв. чисто.Ми да седи собственика да си продава за толкова пари при тея условия.Аз разбирам да е за 4, хайде за 6 часа на ден добре.Пълна гавра с хората....

П.П. Почти всеки работи по над 40 часа на седмица ама не и за 270 лв.

партерно магазинче за плодове и зеленчуци,пакетирани стоки и напитки,

търся жена до 55г. като продавачка в магазина,раб.време 10:00h-20:00h,6-дневна работна седмица,първоначална заплата:270лв.(чисто),

магазинчето се намира с/у централни гробища

Аз съм навит, но за по - високо заплащане, ако си съгласен пиши ми тук на ЛС, Skype: Deskata-rulez или 0884 325 404

Аз съм навит, но за по - високо заплащане, ако си съгласен пиши ми тук на ЛС, Skype: Deskata-rulez или 0884 325 404

А отговаряш ли на изискването: "...жена до 55г...."?

Аз не виждам какво се пените толкова, че и закони цитирате. Хората убиват и не ги осъждат вие тука за някакви 20 часа седмично на седмица. Толкова може толкова дава, има по-възрастни хора по на 50 години които няма къде да работат. Като не ви отърва не се хваюайте, човека дава предложение който иска го приема, който не иска не го приема. Само един съвет към "работодателя" дай по-висока заплата за да хванещ някоя млада жена, която ще ти превличе клиенти, а няма да ги отблъсква, а и няма да те краде толкова, защото за тия пари който и да се хване ще те краде ;) а ти не може да направищ точна ревизия на зеленчука ;)

Аз не виждам какво се пените толкова, че и закони цитирате. Хората убиват и не ги осъждат вие тука за някакви 20 часа седмично на седмица. Толкова може толкова дава, има по-възрастни хора по на 50 години които няма къде да работат. Като не ви отърва не се хваюайте, човека дава предложение който иска го приема, който не иска не го приема. Само един съвет към "работодателя" дай по-висока заплата за да хванещ някоя млада жена, която ще ти превличе клиенти, а няма да ги отблъсква, а и няма да те краде толкова, защото за тия пари който и да се хване ще те краде ;) а ти не може да направищ точна ревизия на зеленчука ;)

Ти нали прочете добре поста ? Имало възрастни хора, които нямали къде да работят ... Той е казал ,че възрастни хора не му трябват. Цитирам: "Търсим продавачка до 55 год.". И нека не си затваряме очите за всичко. Поне укор във форума мисля че заслужава този "дащен" работодател.

Иначе съвета ми хареса :) с някой изключения като "превличе", което си е топ номинация за "Кирил , Методий и брат му Awards 2009"

Никога не съм се борил за правописния приз на форума, допускам грешки като всеки човек. За съжеление повечето хора виждат малките грешчици в правописа вместо идеята на поста ;) но това са дреболии. Плюс това мисля, че достатъчно ясно съм казал, че визирам хора на около 50 години, които се вместват в определените граници на този дащен работодател, и не се вместват в общоприетите от 18 до 35 години. Пак ще ви кажа който не му харесва да не се кандидатира за тази работа, толкова може човека толкова дава

Не че защитавам автора на темата но съм съгласен,че има доста хора които биха се навили дори и временно на тази работа.Пък и не вярвам да дават кой знае колко повече за подобна позиция.Хубаво се цитират закони но в нашата прекрасна държава не се спазват особено много.

Не че защитавам автора на темата но съм съгласен,че има доста хора които биха се навили дори и временно на тази работа.Пък и не вярвам да дават кой знае колко повече за подобна позиция.Хубаво се цитират закони но в нашата прекрасна държава не се спазват особено много.

И докато има хора като теб, които продължават да го повтарят (утешават), не очаквай да се оправи нещо...

Абе не знам ама 270 лв за 60 часова работна седмица си е робство, не работа...

Левче на час си е абсолютно обида за човешкият труд бе пич как въобще имаш наглостта да "предлагаш" такова заплащане!?

спрете се...

Спирам ги аз...то е ясно, че от тук нататък темата ще се развива само в упреци към тоя, дето я е пуснал. ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...